reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Czerwiec 2012

reklama
Zapomniałam dopisać bo ja albo daję do zupki mięsko albo co drugi dzień pół żółtka bo jakbym podała i miesko i żółtko to nie za dużo jest białka w tej jednej porcji?
Idę spac dobrej nocki, pa

Waris nie pomogę my uderzylismy w lateks ... ;-)

Muńka :-) no teraz musimy tylko ustalić. Mam nadzieję w tym tygodniu:-)

A na razie żyj chwilą:-) i gratki:-)

Hatszept no to fajne zakupy:-) No i autka ;-)

Gocha w ciągu ostatnich dni nauczyła się pelzac (na razie na wstępnym i na boki), przewraca się już fachowo brzuch-plecy-brzuch. :-)

Zaza, hmmm...no to rzeczywiscie kiepsko z tą dietą...i z tymi delegacjami też..a mi one kojarzą się głównie ze szkoleniami i integracją, wiec jak słyszę, ze ktos musi je odspiać to wiadomo dlaczego ;-)

Kasienka, ja gnałabym do lekarza najpóżniej jutro rano, ale ja panikara...zdrówka, Kochana!!!!!!

Dziewczyny, nie jadlam pomelo, bo trąbili wszyscy, ze cytrysów nie jeść bo uczulają...no to nie jadłam...za to w ciązy potrafiłam wciągnąć jednego dziennie...codziennie...:-)

Dobra...lecę obmyslec tę liste pytań do doktorki...

Waris żółtko podajesz żeby uzupełnić żelazo ponieważ po pół roku kończą się zapasy zgromadzone w łonie matki.Żółtko jest bardzo ważne i nie powinno się o nim zapominać. Koleżanki synek nie może jeść żółtka i pediatra kazała podawać natkę pietruszki . Takie dziecko moze szybko złapać anemię, więc żelazo jest bardzo ważne

aga - powoli wyćwiczy i rączki, ale jak chcesz, to możesz w podporze troszkę go pomęczyć - on podpiera się na rączkach, a Ty unosisz mu delikatnie pupę do góry. Wtedy musi dźwignąć ciężar ciała tylko na łapkach. Albo połóż mu pod brzuszek, jak będzie w podporze, jakiś wałeczek lub zwinięty koc i zobacz co będzie robił. Moja G od razu podciągała kolanka pod brzuch.

MsMickey - to się zgadamy!

Lecę do wyra!!

aga - powoli wyćwiczy i rączki, ale jak chcesz, to możesz w podporze troszkę go pomęczyć - on podpiera się na rączkach, a Ty unosisz mu delikatnie pupę do góry. Wtedy musi dźwignąć ciężar ciała tylko na łapkach. Albo połóż mu pod brzuszek, jak będzie w podporze, jakiś wałeczek lub zwinięty koc i zobacz co będzie robił. Moja G od razu podciągała kolanka pod brzuch.
Dzięki trening zaczniemy od samego rana :)

Aga nie panikuj. Goch dopiero co nauczyła się pelzac a ja w zachwycie. Daję zabawki przed głowę gdy leży na brzuchu to wtedy sięga więc wzmacnia ręce. No i gdy jakąś odleci to trzeba się pokulac dalej... dziś już kombinowala (na razie w głowie) jakby tu do przodu dać... wszystko w swoim czasie:-)

reklama
Młodak - zamordowałabym sąsiada! Ostatnio sąsiadka z papierosem w windzie jechała a ja z Szymkiem i Moniką musiałam wejść bo się spieszyliśmy, to taką zjebkę ode mnie dostała, że cała czerwona wyszła i prawie się rozpłakała... Już nie zapali w windzie raczej...........

Pamka - dziękuję :D :*:*:*:* Znaczy chodzi o tą fotkę z dzisiaj? ;) z oczkiem przymrużonym? ;)
3 ząbki - nieźle! współczuję pogryzienia ;) ciekawe jak KONESER by to zniósł ;) odstawienie od cyca ;

Agaundpestka - u nas w sumie codziennie mięsko, bo ja już bez mięsek nie gotuję. z przypraw - natka pietruszki i koperek :) Kawałki większe - jeszcze nie, ona i tak ciężka do jedzenia...... Rybki jeszcze nie jadła :blink:
ano walczę walczę :)
Zaza - ano widzisz, jednak żona kucharza to nie taka najgorsza doradczyni na forum :p

Kasieńka - ja bym poszła do lekarza jutro, znaczy w poniedziałek, ale ja to lubię dmuchać na zimne, bo u Szymka w 1 dzień zapalenie gardła potrafiło zejść na oskrzela... Z resztą ja znam taką zasadę - jak dziecko kaszle, trzeba je osłuchać, jak zaczyna kasłać bardziej - tym bardziej...

MsMickey - to daj znać jak nocka :) tyle nowości jednej nocy! :)

Muńka - dzisiaj się chyba nasze córy umówiły! Monika też dzisiaj lepiej jadła :D prawie cały słoiczek! (ja nawet swoje w słoiczki wlewam bo łatwiej mi karmić i w szkle wolniej stygnie :p) i też z koperkiem!!
I gratuluję też motorycznych postępów!!! :)
a co do karmienia - nie smuć się, że końcówka, tylko ciesz się, ze aż tyle ją karmiłaś, i że tak lubiła cycusia :D Moja nie lubiła, wściekała się przy nim i nie uspakajał jej... :(

Muńka, MsMickey - ja chętnie się z Wami spotkam jak tylko mi przejdzie albo nie przyjdzie w zależności, czy się rozchoruję czy obronię ;) znaczy o przeziębienie mi chodzi ;P

Waris - ja mam tylko kokos

Hatszept - Ty jeszcze pierzesz nowe ubranka? ja już dawno nie :p a pajacyki niebiesko-żółte z pajacykami muszą być fajne :D
Trzymam kciuki za busy day :)
i fajnie, że chrupki podpasowały :D

Aylin - fajnie z tym szkoleniem i postępami małej akurat teraz :p a z tym suszem - to podobny można właśnie w Thermomixie zrobić, muszę w końcu spróbować, tylko zawsze zapominamy kupić składniki :p a małe puszki mleka to chyba w marketach... Nie pamiętam czy w Carrefour express jest, hmmmmm

ViolaPop - ciekawa teoria z tym kokosem i gryką... i fajnie że wytłumaczyłaś co z tym żółtkiem :) wiesz, że nie wiedziałam o tym?? :) wiem, że w buraczkach, szpinaku i natce pietruszki jest dużo żelaza :)

Do góry