reklama

Czerwiec 2012

Oj nieladnie, nieladnie podstepna edycja ;) Teraz bedzie, ze mam urojenia :D

Mialam sie zapytac o dwie rzeczy i mi ucieklo.
- Czy Wasze dzieciaczki tez sie mecza z tymi grudkowatymi obiadkami? Moj nie odmawia jedzenia, ale mymla i mymla. W polowie sloiczka traci cierpliwosc i za godzine dokanczamy obiad.
- Czy Wasze dzieciaczki raczkujac / pelzajac omijaja przeszkody? Tomek idzie jak taran przez wszystko, czasami ciagnac rzeczy za soba. Wczoraj probowal sie przepchnac miedzy moimi nogami

wiesz...to było z góry ukartowane!! :-):-);-);-)

1.Moja już coraz lepiej radzi sobie z grudami. Też potrafi memłać, ale jak daję kolejną łyżeczkę, to połyka, to co ma w buzi. Po prostu robię dłuższe przerwy między łyżeczkami.
2. Czasem omija, a czasem włazi na przeszkodę.

reklama
Nie mam dziś na nic czasu więc krótko - w nocy prawie nie spaliśmy - Monikę strasznie męczy ten ząbek co wychodzi i teraz dostała gorączki 37,88 i nie wiem czy to od zęba czy zaraziła się od Szymka ale jemu już katar przechodzi (miał 3 dni i dziś już prawie nic) i nie ma gorączki. Monika póki co objawów brak...

Gosia i Antoś - sto lat dzieciaczki

Rysica - dasz rade.

Moja nuna dzis pierwszy raz sama wstała. nie siedzi, nie raczkuje ale za stanie sie zabiera.

Poza tym - nie wiem co napisac bo niec mie sie nie chce - motywacji zero. Miałam skalpel włączyc - ale też mi sie nie chce...

Wybaczcie mi potem nadrobię i napiszę więcej, a teraz powiedzcie mi czy wyniki młodego dobre, bo musiałam na cito robić:
Rozmaz- mikroskopowy
Suma zaliczonych komórek 100
Granulocyty pałeczkowate 3
Granulocyty segmentowe 28
Limfocyty 55
Monocyty 10
Komórki limfoidalne 4

Morfologia:
Leukocyty 7.5
Erytrocyty 4.25
Hemoglobina 10.7
Hematokryt 31.8
MCV 74.8
MCH 25.2

CRP ultraczułe 11.31

No faktycznie wena wszystkim odeszła, bo cisza i spokój na forum.

Rysica - oby stan podgorączkowy Monisi był od zęba a nie przeziębienia &&&

Aylin - może stwierdziła, że szkoda jej czasu na pozostałe czynności;-)

Moja Gabi dziś zaczęła się podciągać chwytając za coś. Póki co tylko na kolankach stoi. Ale postępy zrobiła w ciągu trzech dni :-)

Wybaczcie mi potem nadrobię i napiszę więcej, a teraz powiedzcie mi czy wyniki młodego dobre, bo musiałam na cito robić:
Rozmaz- mikroskopowy
Suma zaliczonych komórek 100
Granulocyty pałeczkowate 3
Granulocyty segmentowe 28
Limfocyty 55
Monocyty 10
Komórki limfoidalne 4

Morfologia:
Leukocyty 7.5 [6-17,5]
Erytrocyty 4.25 [3,6 - 5,2]
Hemoglobina 10.7 [10,5 - 12,9]
Hematokryt 31.8 to w %??? chyba [35-43]
MCV 74.8 [74-106]
MCH 25.2 [21-33]

CRP ultraczułe 11.31 [0,1 - 10] ale to świadczy o infekcji, a skoro mały chory to chyba wyjaśnia dlaczego wyższe

Aga w nawiasach masz podane normy z ostatnich wyników mojej Leni czyli miesiąc temu ;-) i wygląda,że wyniki morfologi są ok! Rozmazu nie miała robionego więc nie pomogę :-(

- Czy Wasze dzieciaczki tez sie mecza z tymi grudkowatymi obiadkami? Moj nie odmawia jedzenia, ale mymla i mymla. W polowie sloiczka traci cierpliwosc i za godzine dokanczamy obiad.
- Czy Wasze dzieciaczki raczkujac / pelzajac omijaja przeszkody? Tomek idzie jak taran przez wszystko, czasami ciagnac rzeczy za soba. Wczoraj probowal sie przepchnac miedzy moimi nogami

1- moja na poczatku wogole nie chciala jesc grudek ale teraz to bez roznicy i jedno i drugie polyka :szok::-D bez gryzienia czy mymlania :tak::-)
2- pelza/raczkuje ale jak spotka na swojej drodze przeszkode to ja wyrzuca na bok i leci dalej :-D

wiesz...to było z góry ukartowane!! :-):-);-);-)

A ja myslalam, ze sie przewidzialam i sprawdzalam dwa razy :-p

Nie mam dziś na nic czasu więc krótko - w nocy prawie nie spaliśmy - Monikę strasznie męczy ten ząbek co wychodzi i teraz dostała gorączki 37,88 i nie wiem czy to od zęba czy zaraziła się od Szymka ale jemu już katar przechodzi (miał 3 dni i dziś już prawie nic) i nie ma gorączki. Monika póki co objawów brak...

moze to jednak zabki...

Aga/MsMickey- sto lat dla Antosia i Gosi :-)

Rysica- wysylam Ci wiadomosc na FB ale cos dwa zdjecia nie chca mi sie wgrac i ani nie moge ich wykasowac ani wyslam wiadomosci :wściekła/y:

Macku- jak dobrze jeden dzien pracy i wolne, takiej to dobrze :-D
Ja juz sie stresuje bo o 1 marca na mnie przyjdzie czas......

A Iwon gdzie wcielo?

A Aurelka w sobote skonczyla 8 miesiecy :-) i zaczela raczkowac :tak::-)

reklama
dołączam do mających brak weny, cały dzień zaglądałam i nic mi się nie chciało pisać:zawstydzona/y: ale w końcu się zmobilizowałam, bo gotowe o mnie zapomnieć:-p

u nas histeria na całego o byle co - chyba się młody z nami próbuje:dry: jest straszny:dry:

a z postępów to nauczył się baran, baran, buch, wstaje już na calego i zrobił już pierwsze kroczki trzymany za rączki:-)

STO LAT DLA ANTOSIA I GOCHY!!!!!!!!

Muńka współczuję @... już niedługo przyłączę się do grona cierpiących z tego powodu :/

Maćku a jednak przeżyłaś pierwszy dzień w pracy ;) dostałaś coś od dzieciaków - pewnie nie , bo Niemca uczysz :-p;-) swoją drogą to fajnie tak na jeden dzień przyjść i znowu wolne :)

Czyzby to do mnie ;) ?
ha czyli nie tylko ja was mylę :-D

1. Serdżik to jak poczuje grudki, to ma odruch wymiotny, więc nadal je papki, a ćwiczymy na chrupkach kukurydzianych z Netto, które się tak właśnie w grudki w buzi rozpuszczają
2. najcześciej nie zauważa i nie omija, dzisiaj próbował przejśc pod ławą do mnie i jakoś nie zauważył deski, ktora łączy nogi lawy na wysokości głowy :)

oby to tylko ząbek był!!!!&&&&&&&&&&& współczuję nocki

Aylin Muńka gratuluję postępów waszym córciom!

Aga nie pomogę niestety

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry