reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Czerwiec 2012

Miśki - dzieci odczuwają ból ząbkowania aż do momentu jak cała szerokość ząbka przebije się przez dziąsełko... Monika dolnych ząbków tak nie "przeżywała" jak górną dwójkę także współczuję!!! Teraz przebija się górna jedynka ale powoli i jest ok póki co ;) siły życzę. i współczuję pracy!!! Mnie czeka powrót do pracy 8 kwietnia brrrrr

Iwon - nie mam tej książki i chętnie przyjmę :D:D:D uwielbiam wuzetki i chętnie zrobię!!!
a co do chodzenia - to nie wiem jak Muńka uważa, ale ja słyszałam, że nie powinno się "prowadzać dzieci" a takie trzymanie pod paszki i prowadzenie to w ogóle nie ma sensu - kolejny powód do "wymuszania"..... Jak dziecko będzie gotowe, to zacznie chodzić przy meblach :tak: i potem normalnie

u nas nocka ok, Monika się obudziła na chwilkę o 4, ale właściwie od razu zasnęła jak smoka dałam, i spała do 7. W miejscu górnej jedynki widać już białego ząbka tuż pod chyba ostatnią warstwą dziąsełek... Wygląda jakby się już przebił ale jeszcze nie :p

reklama
Witam :) u nas pierwsza pobudka 5:22, a pobudka o 8ej :) jednak można karmić piersią i się wysypiać :)

Co do wózków to większość Was jest zmotoryzowana, ale ja np. jeżdżąc autobusem/tramwajem ze schodkami nie lubię parasolki z dwoma rączkami, bo niestety nie da jej się wnieść jedną ręką i jak się ma drugie dziecko które prowadzi się za rączkę to lepiej wózek z jedną rączką.

Rysica fajne foteczki, ze spacerku. Mój musi przodem do mnie jeździć, bo jak nie widzi mamy to:angry:

No i nie wiem czy zmuszać młodego do leżenia na brzuchu, bo dalej jest straszny krzyk, a jak siedzi to przesuwa się po pokoju do każdej zabawki cały czas wstaje. A i jeszcze klęczy, a to chyba tez niedobre.

Hmmm moja też często klęczy, tak "po japońsku" ;P z dupką na kostkach albo wręcz między kostkami, ale często nie oznacza długo, raczej na chwilkę :p bo jak tylko usiądzie to przyjdzie Szymek, coś tam jej powie i pójdzie a ona dawaj za nim :p

jutro pomyślę dokładnie, ale już teraz tylko nie wiem jaka cena, mogę polecić spacerówki bebetto na przykładm bo mają pompowane koła i regulowane rączki - Nico, Filippo... poza tym - nie wiem, czy to nie będzie "zamienił stryjek z siekierki na kijek" bo właściwie opisałaś spacerówkę od wielofunkcyjnego....

ewentualnie coś takiego : HIT Wózek YETTI spacerowy PL + BONUS (3037661311) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
BABY STAR LUX-PRZEKŁADANA RĄCZKA+pomp koła (3054700728) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

Dziękuję. Czyli albo większa spacerówka, albo parasolka...
Przedyskutowaliśmy sprawę z M i doszliśmy do wniosku, że jednak parasolka, bo od biedy możemy przecież używać spacerówki, którą mamy od wózka.

Co polecasz? Kwota 500 zł to ta górna, więc coś tańszego też możesz zaproponować ;)

Maćku wieczorkiem na spoikojnie napiszę ;) ogólnie Espiro, Baby Design, Chicco, Coneco, Carettero mają fajne i niedrogie parasolki :)
a jaki macie wózek wielofunkcyjny??

ja mam Tako Jumper X i teraz jak przełożyłam siedzisko przodem do kierunku jazdy i żrobił się "ładny" i taki poręczniejszy i łatwiej wsadzić do niego Monikę, to już mi przeszła ochota na kupowanie spacerówki, mam zwykłą parasolkę najprostszą, mam spacerówkę od wielofunkcyjnego i raczej mi starczy

Maćku wieczorkiem na spoikojnie napiszę ;) ogólnie Espiro, Baby Design, Chicco, Coneco, Carettero mają fajne i niedrogie parasolki :)
a jaki macie wózek wielofunkcyjny??

ja mam Tako Jumper X i teraz jak przełożyłam siedzisko przodem do kierunku jazdy i żrobił się "ładny" i taki poręczniejszy i łatwiej wsadzić do niego Monikę, to już mi przeszła ochota na kupowanie spacerówki, mam zwykłą parasolkę najprostszą, mam spacerówkę od wielofunkcyjnego i raczej mi starczy
http://www.maluchy.pl/ogloszenia/sprzedam/468,wozek_wielofunkcyjny_deltim_leo_3_w_1
Taki, ale czerwony. Mamy go po siostrzeńcu i jest już chyba z lekka sfatygowany, bo znosi go na jedną stronę. Jest ciężki i duży po złożeniu. A jak Zosia będzie u niani to czasami będę ją podrzucać autem, więc muszę go bez problemu sama wrzucić do bagażnika, wyjąć i poskładać. A niania mieszka na I piętrze.

Hej
wpadłam się przywitać :-)

No i nie wiem czy zmuszać młodego do leżenia na brzuchu, bo dalej jest straszny krzyk, a jak siedzi to przesuwa się po pokoju do każdej zabawki cały czas wstaje. A i jeszcze klęczy, a to chyba tez niedobre.
Aga znalazłam na necie jak Paweł Zawitowski wypowiada się że ta pozycja nie stanowi zagrożenia dla dziecka także chyba klękanie nie jest to coś złego

maćku ja kupiłam taką spacerówkę i ma bdb opinie za małe pieniądze a warta prawie 500 zł zobacz na wszystkie aukcje tej osoby tam są różne inne, często z wystaw sklepowych i w dobrej cenie SUPER WÓZEK SPACEROWY SWIRL PEG PEREGO OKAZJA ! (3039268753) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

Rysica, wyślę Ci w pdf, ale jak będę w pracy, bo mam ją na lapku służbowym. A w-z ka wyszła pyyycha!

Siostra M. wpadła dzisiaj z bombą - biorą ślub! Trochę się spodziewaliśmy takiego newsa, ale cieszymy się, że już wszystko przyklepane. M. będzie świadkiem.

A u nas dzień KOSZMARNY. Nie umiem jego opisać inaczej :no: Julek non stop na rękach, płaczący marudzący przez 24h. Nawet jak byli goście, to ledwo co się dało pogadać. I cały ten dzień zakończył mega histerią tak, że musieliśmy z M. go lulać na zmianę. A na domiar złego Kornel się wczoraj pochorował. Nic go nie boli, nie ma kaszlu, za to strasznie wysoką gorączkę. Przez dwa dni go leczyliśmy domowymi sposobami, leżał w łóżku, jutro mieliśmy z nim jechać do pediatry. Ale teraz na wieczór mimo zbijania temperatury miał 40 stopni! Dlatego M. pojechał z nim do lekarza dyżurnego. Martwię się :-(

reklama
Sicil no piekny prezent na roczek znalazlas hihihih

Iwon wspolczuje ciezkiego dnia, zdrowka dla Kornela!

a moj mlody tez strasznie placzliwy sie zrobil, juz caly tydzien wymusza placzem. i to nie tak ze sobie tam cos poplacze, tylko wyje jak syrena i lzy leca... np zamykam drzwi do garderoby - bo tam mamy duzo gadzetow na ziemi i nie chce zeby sobie krzywde zrobil - a ten w ryk, bo niby czemu nie wolno. to samo jak niose go po schodach i na gorze sadzam na dywanie, on w ryk. normalnie nie wytrzymuje!! kiedy to sie skonczy? z reguly daje mu sie wyryczec, to trwa max minutke i nagle przechodzi.... a tak sie nachwalilam ze grzeczniutki jest....

Kasienka jestes? upieklam wlasnie muffiny, wiec czekam na was jutro :tak: wpadajcie po pracy, ja kolo 14-15 bede w domu

U mnie maz na delegacji, synek spi smacznie, mam wolny wieczor :) zaraz robie skalpel zeby miec z glowy a poznie jakis film i zabieram sie za szycie zabawki dla mlodego, bo zaraz mi wyrosnie z takich zabawek, tak dlugo sie zbieram do tego:zawstydzona/y:

Ostatnia edycja:
Do góry