• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Czerwiec 2012

gkvip2505 ale masz fajnie, ze polozna przyjdzie do Ciebie. Ja bede sie musiala sama wytoczyc do niej. Ale to dopiero za dwa tygodnie.

Do dziewczyn mieszkajacych w Anglii, Szkocji, Irlandii - nie wiecie czy w aptece mozna kupic pojemnik na mocz? Taki zeby zaniesc do gp i dac do badania? I jak to nazwac? Urine container? Nie chcialabym zrobic z siebie idiotki :-p :eek:

Jesli chodzi o zaprzestanie pisania o przykrych sprawach - moze zalozyc osobny temat? Wtedy mamusie same zdecyduja czy czytac czy nie. Przyznam szczerze, ze ja tez czasami sie nakrecam... Tu mnie zakluje, tu zaboli i od razu panikuje. Tlumacze sobie, ze nie warto, bo wszystko jest w porzadku i czasem pomaga mi sie to uspokoic, ale czytanie przykrych wiadomosci nie pomaga...

Nie wiem czy tez macie takie doswiadczenia, ale zauwazylam, ze odkad jestem w ciazy, niektorzy lubia mi opowiadac jakies makabryczne historie. Temat, wiadomo: porody, problemy zdrowotne, problemy z ciaza. Historie zazwyczaj zaczynaja sie na zasadzie uwazaj bo: mojej sasiadki wnuczka, kuzynka, przyjaciolka.... I zazwyczaj opowiadaja takie rzeczy osoby starsze. Ostatnio moja ciocia na skype :crazy: Staram sie ucinac takie gadki, ale nie zawsze da sie wyczuc do czego historia zmierza.

reklama
Dziewczyny, trochę zdrowego rozsądku. Wychodzi na to, że każda zła wiadomość może spowodować poronienie i należy się wystrzegać wszelkiego zła tego świata. W świecie idealnym to działa, ale gdybyśmy naprawdę chciały izolować się od nieszczęśliwych wypadków, śmierci, pogrzebów, poronień, chorób genetycznych i całej litanii innych draństw tego świata to musiałybyśmy odciąć się od komputera, radia, telewizji i telefonów od krewnych i przyjaciół.

Ja mam X-landera XA jestem z niego zadowolona. Jedna córcia już się wychowała, nie widać znaku użytkowania, chociaż jeździła nim do 3 roku życia. Miejsca w bagażniku też nie zajmuje zbyt wiele. Nadaje się wg mnie zarówno na wieś jak i do miasta.

Nanulinka, przecież to Ty nas właśnie tu podtrzymujesz najbardziej na duchu! :)

Mnie dziś ciągnie coś w brzuchu, tak pod pepkiem, wiecie moze co tam sie moze dziac? Macica przecież nizej chyba? :eek:
Uporalam sie ze stosem ciuchow wyrzuconych artystycznie przez mojego meza, ale tak po trochu to robilam, by sie nie zmeczyc- teraz wyglada wszystko bardziej po ludzku uff
Za tydzien Pan przyjdzie montować balustrady na schodach, to nie bede musiala juz po nich schodzic lapiac sie za sciany :sorry:
Dzisiaj będziemy dzwonić, by umówić sie na badania genetyczne- pewnie na przyszły tydzień, nie powiem, trzęsę galotkami już teraz..

Właśnie, dziewczyny, podtrzymujmy się tu na duchu, a nie dołujmy jeszcze bardziej :no:

Buziak- kawa niezla, ale wiesz, mi taka ekspresowa typu anatol nie smakuje, tzn na wypije, ale to nie ten smak, a ja szukałam smaku takiego ze stołówki szkolnej :) Nie wiem co w niej bylo, ale byla pysznaaaa. Ostatni raz taki smak poczułam, jak byłam w szpitalu na wycieciu plata tarczycy.
Troche eksperymentowalam i odkrylam, ze jak sie zagotuje te kawe z pol na pol woda mleko i potem doda troche zimnego by przestudzic, to wychodzi prawie stolowkowa :) Ale nadal szukam idealu- mam na to cale 7miesiecy :-D

Ja dzis kontunuuje walke z krwinkami-co prawda soku z burakow nie mam nadal, ale zrobilam sobie taka zupke warzywno-buraczana z tych prozniowo pakowanych, mam nadzieje, ze zachowaly swoje wlasciwosci.

hej dziewczyny

jestem po usg dzidzia skakała i machała rączkami i nóżkami. Wszystkie wyniki super "lekarz powiedział wszystko prawidłowo nic dodać nic ująć" dbać o siebie i wizyta 19.12 przed wyjazdem na święta i sylwestra.

Termin z usg na 4.06.2012 to jest 12 tydzień i 5 dzień i tego powinnam się trzymać tak powiedział.

Ale jestem szczęśliwa
zdjęcie wstawie jak nam prąd włączą bo od wczoraj bez niestety:(((( a teraz jestem u koleżanki ale nie mam skanera

trzymajcie sie ciepło papapa

gratuluję !!!!!!!!!!!!!!!!! :-):-d:-):-d

niespodzianka - tu gdzie mieszkam <<Urine test containers>> sa za darmo za rowno w przychodni jak i w aptece/pharmacy.

Tak jak pisalam w czwartek polozna przychodzi do mnie do domku, a na dzisiejszej wizycie juz mnie zapisali na genetyczne ale na to to juz do Glasgow musze jechac:tak: Teraz musze czekac na list ze szpitala z Glasgow kiedy to badanko bedzie:-)

reklama
Tak jak pisalam wczesniej dzisiaj mialam kolejne USG i wszystko jest dobrze:-) bobo tak sie wiercil ze polozna miala problem go zmierzuc :-D serducho bije jak dzwon i bobo ma juz 2.7cm:happy:. A juz w czwartek przechodzi do mnie polozna do domu na wizyte :tak: Takze jestem dzis bardzo szczesliwa i spokojniejsza o bobo:tak:

kasiakkb - super wiesci :-)

:-) :-D :-) :-D jak to sie miło czyta

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry