reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czerwiec 2012

Alijenka mój też ma dwie drzemki, właśnie o 10-tej i potem jeszcze około 16-tej, a to dlatego że budzi się rano o 5,6 :baffled:

Sunshine uuuu, zębolog, współczuję i jestem myślami :sorry2:

reklama
hellooo
dla zainteresowanych pieluchomajtkami - babydream (marka rossmana) ma aktualnie na promocji. Rozmiar 4 jest od 7 kg wiec spróbuje :p

Aylin - Twoja młoda jeszcze nosi pieluchy 3 ??? szok!! ale z niej drobiazg :-)

tak,
ale ostatnia paczka i przechodzimy na 4 bo sika juz troszkę za duzo jak na pojemność 3. Ale rozmiarowo sa idelane a te 4 strasznie duze.

Aylin fajnie macie z tym nocnikiem, moja ciągle mi z niego wstaje jak na razie :baffled::baffled::baffled:

ja początkowo dawałam któryś z upragnionych produktów do zabawy. Czyli tubke pasty do zębów, płyn do demakijazu, paczkę płatków kosmetycznych. A teraz siada, załatwia potrzebe i juz wstaje. Jak nie wstaje to znaczy ze jeszcze sie w sobie zbiera :)

Munka- a Ty jakies vipowskie wejsciowki na ten basen masz :-D u nas z rana tez zazwyczaj puchy :tak:
Po poludniu wizyta u dentysty prosze o &&&& bo zapowiada sie ciezka i bolesna godzina :baffled::baffled::baffled:

no ba!!!! ;-);-)
&&&&&&

Moja tez jak wcześnie wstanie (do 7.00), to musi zaliczyć dwie drzemki, choć ostatnio wstawała wcześnie i spała tylko raz. O 19.00 była już padnięta, szybko usypiała, ale za to nocka gorsza. Mam wrażenie, że najlepiej jest jak śpi do 8.00 (nieczęsto niestety :sorry2:) ma wtedy jedną drzemkę, idzie spać między 20-21 - wtedy przesypia całą noc.

Czy nosi któraś z Was soczkewki??

Muńka ja nosze

u nas sa dwie drzemki ... ale dlatego ze mlodzieniec nie umie pospac godzine dluzej ... gdyby pospal do 7 wystarczylaby pewnie jedna taka 2-3 godzinna ... a takto wstaje o 6 pada o 8 a potem spi miedzy 12 a 14

Kasienka - miałaś jakiś okres przystosowawczy w noszeniu? chodzi mi o to, czy uwierały Cię gdzieś,a po jakimś czasie już tego nie czułaś, swędziało Cię oko itp. Jakie nosisz?
Kupiłam na próbę, bo już kiedyś miałam, ale chodziło mi głównie o to, żeby założyć na swój ślub. Potem już nie zakładałam. Ogólnie kiepsko się w nich czułam, ale na ślubie było spoko, bo od ciągłych uśmiechów miałam cały czas lekko mokre oczy, więc soczewek w ogóle nie czułam.
Teraz chciałabym głównie na wyjazd wakacyjny, żeby móc wsio widzieć bez okularów, ale jeśli by się sprawdziły to może używałabym częściej. W zasadzie nie jest źle, ale je troszkę czuję (to dopiero drugi dzień noszenia i w pierwszy miałam je ok. 3 godziny), oczu czerwonych póki co nie mam.

Ostatnia edycja:
nosze bausch&lamb ale moze byc tak ze rozne soczewki roznie sie odczuwa ... pierwsze jakie nosilam mnie uwieraly ale mialy krzywizne 8,4 i moze stad, a potem kolejne mialam juz 8,6 juz nic nie odczuwalam ... nosilam jonsony, bioxy... wazne tez jest uwodnienie im wieksze tym mniej wysuszaja i wtedy nie ma tego dyskomfortu noszenia
i oko tez sie jakos musi przyzwyczaic bo to jednak cialo obce .. ale po dwoch trzech dniach nawet sie nie pamieta ze ma sie soczewke

i'm back:-D zauważyła któraś w ogóle mój brak?;-)

chrzest w kościele to dla mnie jedna wielka porażka, mój D niczego się nie dowiedział, co z czym się je - dziecko trzymali chrzestni, powinniśmy my, nikt nie wiedział co odp na księdza pytania... wybraliśmy imię , a tu się okazuje, że nie istnieje cos takiego jak imię z chrztu:-D ksiądz niemiły, zero wyrozumiałości, gdybym wiedziała w co się pakuję to bym się w zyciu na tą farsę nie zgodziła:baffled: to był mój ostatni raz w kościele ever!

uroczystość w knajpie taka se - dzieci rozpierzchły się po dworze, rodzice za nimi i prawie nikt nie ucztował przy stole, do tego cała rodzinka D się do mnie nie odzywa, dopóki ja nie zagadam, taka jestem czarna owca teraz:dry: jedzonko niby dobre, ale zamiast rozkładać na 3 porcje np. kluski to rozkładai na dwie i często coś do kogoś nie docierało bo ginęło po drodze na stole :dry:

ale i tak najgorsze było to, że ja wyrodna matka nie zabrałam świeczki do tortu:-:)-:)-:)-:)-:)-:)-:)-(
Sergiusz miał na torcie tylko świeczkę-racę, bo w knajpie nic innego nie mieli:-(

ogólnie uważam, że się nic nie udało:-(

spóźnione sto lat dla Nikoli i Monisi!!!!!!!!!!!!!!!!

Aga współczuję opryszczki u Antosia, my też z tym walczyliśmy... szkoda, że Max już pojechał :(

Hatszept wybaczamy ci!!!!;-) dbaj o siebie i niunię!!! i się nie przejmuj, że nas zaniedbujesz, bo wy jesteście teraz najwazniejsze:tak: tylko z tą pracą, to już by mogła przystopować;-)

kasiek aga claudette współczuję wypadków z udziałem maluchów! dobrze, że nic poważnego się nie stało - to chyba jakaś czarna seria była ;)

iwon ale ci Julek dał w kość :sorry2: tylko nie choruj nam tutaj, wakacje się przecież zaczęły ;)

my też zaczynamy ( w końcu) nocnikowanie - Sergiusz miał obiecany nocnik od kuzynki mojej i ta wariatka kupiła mu kaczkę z FP :/ no nic spróbujemy z tym, ale coś czuję, że będzie za zabawkę robił, a kupić będzie trzeba taki najzwyklejszy

Witam :-)

Iwon to miałam rzeczywiście interesujący weekend :tak: Nie przejmuj sie, bedzie dobrze z Julkiem, dadzą sobie rade :tak:

Sunshine trzymam kciuki, powodzenia.

Munka super, ze jesteś zadowolona po basenie :tak: Nie ma jak takie poranki. Zazdroszczę i sama zamierzam w sobotę sie właśnie tak rano wybrać.

Aga fajnych masz chłopaków ;-)

U nas weekend spokojnie, sobota w domu a wczoraj byliśmy cały dzien w

Home | Gullivers Kingdom Theme Park, Matlock Bath

Kuba wniebowziety, Wojtek tez chyba zadowolony, skorzystał z kilku karuzeli i uśmiech mu z buziaka nie schodził. Nawet nam sie podobało :-D Z dziećmi trzeba było wsiadac na karuzele a sama miałam radoche jak dziecko :) i nawet na jednej to jest zjezdzanie z górki na wodzie miałam stracha ale przeciez Kubie tego nie mówiłam, który sie nie bal :-D

No ale juz poniedziałek i znowu sama z chłopakami, mąż zaraz wróci z pracy, pójdzie po Kubę do przedszkola a pózniej spać i siedzę z Nimi do wieczora, juz mi sie nie chce :zawstydzona/y: Na szczescie pogoda spoko wiec pójdziemy na plac zabaw.

reklama
Moja wstaje 8-9.00 rano i potem zawsze po 3 godzinach (11-12.00) idzie spać. Potem znowu 15-16.00:) A sen dopiero ok 21.00.

Bosche chyba tylko jeszcze ja młodej nie nocnikuje:) Ja będę rozpoczynała tą naukę później.

zaza
no to się na stresowałaś:) Masz już za sobą, więc głowa do góry! Matka, a co tam świeczka, raca robi lepsze wrażenie:)

iwon moja 4 dni temu też budziła się co 15min. z krzykiem i płaczem. Nie miałam pojęcia o co chodzi. Na drugi dzień już wszystko było OK i smacznie spała do 9.00.

alijenka
wiem wiem:D:D potem odnalazłam, źle szukałam (tj. źle wpisywałam w wyszukiwarkę:p). Na boso też fruwa, ale rano jak czasami mamy w naszym pięknym kraju po 10C to wolę, aby wychodząc na płyty na taras miała coś na girach:D

sunshine u mnie zależy od tego ile w dzień zjadła. Im więcej wciągnęła przez cały dzień tym dłużej smacznie śpi:)

muńka ja też soczewkowa. Noszę optix air i są rewelacyjne. Wcześniej miała Johnson i ciągle mnie coś uwierało! Teraz zapominam, że cokolwiek mam na oku:)

Ostatnia edycja:
Do góry