reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwiec 2012

A ja za pare godzin na lotnisko jade mamusie odebrac:tak:. Na cale 2 miesiace w odwiedzinki przyjezdza - jak ja sie ciesze :tak::tak::tak:.
Przez te 2 mies to ja z 10kg minimum przytyje na mamusim jedzonku - mniam mniam. Juz jutro mamusia pierozki ruskie robic bedzie i serniczek piec - oj bedzie wyzerka:-D:-D:-D

reklama
Nie mogę tego pojąć jak ciąża do 12 tygodnia może nie być uważana za ciażę! PRzecież dziecko ma juz wtedy ok 6 cm... żyje serce mu bije.... przecież to człowiek jak ludzie mogą podchodzić ze tego nie ma... Przecież to 3 miesiące - jedna trzecia całej ciąży... ehhh mam nadzieje że w tych krajach które maja takie podejście kiedyś to się zmieni bo wiele wiele więcej dzieci by się rodziło gdyby pomagano kobietom z zagrożoną wczesną ciążą.

No niestety, jak mieszkałam w uk to pamiętam był taki głośny przypadek, kiedy przeżył wcześniak, który urodził przed terminem dopuszczalności aborcji (jakoś nie umiem tego w słowa ubrać) czyli np. i teraz zmyślam bo nie wiem jak dokładnie to jest ale urodziło się dziecko w 22 tygodniu ciąży i przeżyło a aborcja powiedzmy jest dopuszczalna do 23 tygodnia ciąży. ten przypadek mnie wtedy bardzo zszokował. Nie wiem czy to jest jasne co napisałam ale mózg w ciąży nie działa normalnie, przynajmniej u mnie

A ja za pare godzin na lotnisko jade mamusie odebrac:tak:. Na cale 2 miesiace w odwiedzinki przyjezdza - jak ja sie ciesze :tak::tak::tak:.
Przez te 2 mies to ja z 10kg minimum przytyje na mamusim jedzonku - mniam mniam. Juz jutro mamusia pierozki ruskie robic bedzie i serniczek piec - oj bedzie wyzerka:-D:-D:-D

haha! rozumiem cię doskonale. Ja od 2 dni na maminym wikcie i czuję się jak balon a ruskie pierogi rządzą!!

Ostatnio edytowane przez moderatora:
No niestety, jak mieszkałam w uk to pamiętam był taki głośny przypadek, kiedy przeżył wcześniak, który urodził przed terminem dopuszczalności aborcji (jakoś nie umiem tego w słowa ubrać) czyli np. i teraz zmyślam bo nie wiem jak dokładnie to jest ale urodziło się dziecko w 22 tygodniu ciąży i przeżyło a aborcja powiedzmy jest dopuszczalna do 23 tygodnia ciąży. ten przypadek mnie wtedy bardzo zszokował. Nie wiem czy to jest jasne co napisałam ale mózg w ciąży nie działa normalnie, przynajmniej u mnie
masakra !!! zabić dziecko jest ok a zabić jakiegoś pedofila to już morderstwo za które sie idzie siedzieć... eh :/

To ja też dziś wyciągnę z zamrażary mamine pierogi na obiad. Narobiłyście mi smaku. Pierogi rządzą :) u mnie mięsko, pieczarki i kapustka... aj ale się najem...:szok:

Ja powiedzialam mamusi za bez 4 grubych parowek to ma mi nie przyjezdzac :-D:-D:-D to jest ciazowa zachcianka te parowki to mi sie po nocach snia:-D:-D:-D

a i jagodzianka i goferek z Usteckiej promenady :-D

Ostatnia edycja:
czy wy też macie takie napuchniętę dziasła. Strasznie mi poza tym krwawią przy myciu zębów. W pierwszej ciąży dziąsła mi krwawiły, ale dopiero blizej końcówki, a teraz normlanie za zębami czuje takie małe wzgórki:(

reklama
czy wy też macie takie napuchniętę dziasła. Strasznie mi poza tym krwawią przy myciu zębów. W pierwszej ciąży dziąsła mi krwawiły, ale dopiero blizej końcówki, a teraz normlanie za zębami czuje takie małe wzgórki:(
w ciaży zaleca się wizyte u dentysty więc może pójdź to Ci poleci jakąś maść? Zęby w ciąży też się szbko psują niestety

Do góry