• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Czerwiec 2012

Muńka dobrze piszesz polać Ci wódki i to mi się podoba !!!!! Moja siostrzenica też łazi w butach ortopedycznych prawie od kąd zaczęła sama chodzić i tylko jej krzywdę robią, ma krzywe nogi dosłownie jak nawiasy jakby ciągle na koniu jeździła to ortopeda kazał jej zakładać buty lewy na prawą nogę a prawy na lewą i tak bieda latała po domu

reszta później bo idę obiad robić

reklama
Aylin niby ortopeda i to jeden z lepszych wiesz u nas w Trzebnicy jest jeden z najlepszych szpitali ortopedycznych i super fachowcy nooooo ale dla mnie taka metoda nie jest dobra a zwłaszcza dla 3 letniego dziecka (ponoć jedna z najstarszych metod), jak byliśmy razem nad morzem to mnie uświadamiali jaka ja to krzywdę małej robię bo ona chodziła boso ciągle i że jak ja mogę pozwolić na to że ona chodzi po twardym w samych skarpetkach

Kurcze. Dobrze ze jeszcze nie kupiłam tych butów.
Ci nasi ortopedzi do doopy sa. Maja swoja przychodnie ( społke) kontrakt z Nfz, do ego sklep z art. ortop. i tak naciągają biednych rodziców.
Przypomniało mi sie. Jak A był malusi to ten do którego dziś miałam isc kazał zakłądać pieluszke frejki, a ze był to czerwiec, upały to założyłam mu raz. Po 2 misiacach poszłam do tego lekarza prywatnie,zeby sprawdzić czy nie robie dziecku krzywdy niezakłądaniem tej pieluchy i co powiedział??? Ze wszytsko ok - unormowało sie. Potem pzreczytałąm na jakims forum,ze oni tak lubia przypisywać pieluszki, buty, bo na tym zarabiaja - maja monopol u nas w mieście. Teraz zamiast sie dołować powinnam wziać poprawke na to co mówia i skonsultować z innym.
Munka jak wróce do domu to zrobię im zdjęcia tych stop- moze cos doradzisz ????

edek

Co do noszenia butów na odwrót. Spotkałam sei z taką opinia ( nie pamietam kto to mówił). Kiedyś A nałożył buty odwrotnie i ja do niego ,zeby poprawil, i wtedy ta osoba powiedziała,ze niech tak chodzi bo to zdrowo dla stop.:baffled:

Ostatnia edycja:
andzia - odstęp od 4 do 5 cm uważa się za koślawość fizjologiczną...
Kretyn jakiś!! jak już, to po prostu go obserwować i kontrolować, ale buty i wkładki, jak dla mnie to przesada.

Nie mogę teraz więcej napisać, bo nie jestem jeszcze spakowana i zaraz przyjadą teściowie. Przypomnij mi po weekendzie o tym, to dam Ci kilka wskazówek. Myślę, że jeśli chcesz to jeszcze skontrolować, to lepiej poszukać dobrego rehabilitanta dziecięcego.

Aylin - dzięki, ale i tak nie zdążę, bo teraz muszę się zająć G i pakowaniem :-)

Ostatnia edycja:
Aga - aj na serio pytałam o te kary tj. propozycje. Ja nie jestem za karaniem, a zwłaszcza takimi karami które pzrynoszą ból, a nie mam pojęcia jak pokazać dziecku, ze jego zachowanie jest nie dobre. Masz doswiadczenie - doradź. Pliiiissssssss

Munka -dzieki kochana. Przypomne sie

A zakładanie dziecku butów na odwrót, to już totalna głupota. Nie Ci co tak robią pochodzą tym sposobem....ciekawe, jak dugo wytrzymają.

Ostatnia edycja:
reklama
Mloda wszystkiego naj dla Szymusia - ucaluj od ciotki :-)

MsMickey, Iwon zdrowka dla maluchow. Co to za paskudne dolegliwosci brzuszne...

Papitkaa super lobuziak na koniku :)

Alijenka:szok: jestem w szoku. Ja nawet nie wiem jakbym miala wcisnac na stope buta odwrotnie. Raz sie zagapilam i probowalam zalozyc T lewego kalosza na prawa stope - od razu mnie zawiadomil, ze mu sie nie podoba, a i kalosz nie chcial wejsc.
No i ciekawa jestem dlaczego dziecku krzywde robisz (ja tez) puszczajac w skarpetach na twarde.

Munka milego wyjazdu. Nagrania super - zawsze uwielbialam sluchac takiej muzyki. Az sie buzia usmiecha, ze w kosciele taka radosc - u nas raczej ponuro :sorry2:

Asik uszy do gory. Pogoda do pupy to i humor sie psuje...

Andzia dobrze, ze Munke mamy, bo moze bys niepotrzebnie chlopakow w buciorki zapakowala...

Kasiek ja bym chyba opcje nr 2 wybrala. Jak ma mozliwosc kontaktu z dziecmi to lepiej...

Produkcja niesamowita :) Od rana nie mialam pradu znowu :crazy: Cala ulica nie miala, bo cos tam robia. Szkoda tylko, ze nie uprzedzili i sama musialam wydzwaniac po informacje do firmy pradotworczej ;-) Balagan mamy niesamowity - robilismy samoloty (ja robilam, T darl), rysowalismy, wszystkie zabawki poszly w ruch, mata piankowa cala rozebrana :) Mama nie mogla odkurzac, prac i zmywac (bojler nie dzialal) to musiala sobie czas uprzyjemnic. Teraz czekam az T wstanie i sie biore za ogarnianie pozostalosci po huraganie :)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry