reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czerwiec 2012

a tak wogole to sie zastanawiam czy nie isc troche wczesniej na te usg....do planowanego jeszcze 8 dni....dla mnie to wiecznosc

reklama
ja również witam i przepraszam za przeoczenie :zawstydzona/y:
a tak w ogóle to mam dylemat i mam nadzieję że mi pomożecie - jedziemy z mężusiem na weekend w górki i chcemy pójść na termy, do tej pory myślałam że nie ma problemu bo tam woda nie przekracza 36 stopni więc jest ok ale teraz poczytałam i spotkałam się z kilkoma opiniami że nie jest to wskazane ze względu na możliwość zakażenia dróg moczowych itp. :szok: do tej pory nie miałam z tym żadnych problemów a na dodatek wiem że basen nawet się zaleca kobietom w ciąży...POMOCY!!!
Mój gin mówie, ze basen jak najbardziej itp przyjemności, ale bezpiecznie założyć tampon dla ochrony przed syfami różnymi,

kasia,natka - Dzis ten temat był wałkowany poraz kolejny, zakonczyłysmy go wczesniej, ale ciesze sie w takim razie, ze sie zrozumiałysmy. Nie musisz byc niemiła.

nie wiem czy wy tez macie takie skurcze w dole brzucha....dzisiaj tak sie dzidziol wykrecil ze czulam jego plecki, stwardial mi caly dul brzucha ....tez tak macie? Ja czuje tylko przemieszczanie sie bobasa a czekam na kopmniaczki a mialam ich bardzo malo
JA czuje tylko delikatne puknięcia/kopniaczki :tak:

Delwer ja mam takie dni ze czuje malenstwo a potem cisza i czuje twardnienie brzucha jak sie zmecze, albo wlasnie przemieszczanie sie, ale nie kopanie. chociaz ostatnio zauwazylam zze jak mi sie chce siku to mi brzuch sie stawia. i tak sie zastanawiam co ma piernik do wiatraka?przeciez to co innegoa za kazdym razem tak mam. jakas dziwna jestem...
Miki w takim razie czekamy na CIebie:)
Sicilpol ja po swietach docienilam co to znaczy byc u siebie. myslalam ze sie poplacze ze szczescia we wlasnym lozku, nikt mi nad glowna nie latal:)
Kasia i buziak ja podczytuje tez jak tu sie nic nie dzieje:cool: inne fora a wlasciwie np miesiac do przodu co my niedlugo bedziemy miec:p wscibskie nie wscibskie no ale na glowny watek nie wchodze bo nie interesuje mnie co kto na obiad je:p ale kiedy ruchy czuje, jakie badania i takie tam:)

agaundpestka to mnie zaskoczyłaś :szok: bo ja gdzieś czytałam że tampony w ciąży są absolutnie zakazane bo zwiększają ryzyko infekcji...zaraz się okaże że ile ludzi czy ginów tyle opini :-D ale dziękuję za potwierdzenie że basen jak najbardziej

nie wiem czy wy tez macie takie skurcze w dole brzucha....dzisiaj tak sie dzidziol wykrecil ze czulam jego plecki, stwardial mi caly dul brzucha ....tez tak macie? Ja czuje tylko przemieszczanie sie bobasa a czekam na kopmniaczki a mialam ich bardzo malo

wystarczy że sie połozę na plecach i mam takie wypinanki:tak:

A mnie jak byłam w szpitalu położna powiedziała żaby tamponów w ciąży nie używać!?:eek:
Ja w wigilię czułam już takie puknięcia, kopniaczki tzn. teraz jak zaczęły się powielać to myślę że wtedy to zaczęły się te kopniaczki. Oczywiście nie czuję tego dzień w dzień ale się pojawiają. Czasem jak przyłożę ręce do brzusia to czuję jak mi się tam taka guleczka przesówa :-D

Edit Tak jak napisała Buziak jak leżę i nogi wyprostuję to też czuję " wypinanki"

kasia,natka - Dzis ten temat był wałkowany poraz kolejny, zakonczyłysmy go wczesniej, ale ciesze sie w takim razie, ze sie zrozumiałysmy. Nie musisz byc niemiła.
niemiła :szok: chyba nic niemiłego nie napisałam...a jeśli ten temat już przerabiałyście to ja po prostu o tym nie wiem i jeszcze raz podkreślę że każdy ma prawo mieć swoje zdanie, a jeśli czymś cię uraziłam to nie miałam takiego zamiaru (tylko czym?)
blond tak jak już pisałam mnie to nie dziwi że ktoś szuka informacji, porównuje swoje odczucia i jest ciekaw jak to wygląda u innych - dlatego właśnie powstają fora

reklama
oj to dobrze.....z corka tak mialam ale duzo pozniej. Buziak ty nawet nie wiesz jak ja ci zazdroszcze tej jutrzejszej wizyty i poznania plci....zycze coreczki :)

Do góry