reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czerwiec 2012

reklama
Zdj.384.jpg A ja się pochwale jeszcze moim dzisiejszym wypiekiem...;p pierwszy raz robiłam i wyszły!!!:))))

Dobra to ja lece do mojego brzdąka, bo coś się przebudza, a tego bym nie chciała:D Dobranoc dziewczynki!

Ostatnia edycja:
H

Aylin czyli to juz pojutrze :) I jak samopoczucie? Gotowa do boju o biurko?;)

Juz pojutrze i samopoczucie tak ło. Szkoda mi malej zostawiac strasznie. A na biurku mi ne zalezy - ale siedzieć tyłem do drzwi nie chcę :) Wiec moze być inne biurko ale inaczej ustawione :)

Josie - tego jej nie powiem. Nie chcę jej załamywać. Miesiąc walczyła z płaskimi brodawkami. A teraz takie jaja.

Rysica - no są. Kupiłam młodej. Na razie dostała jednego z okazji 7 msc :) Smakował srednio jej - woli chrupki :)

Hmmm gdzie was porwało? od 16 3 posty? Masakra.
Sunshine - ja tez moja czymś zatykam podczas naszego obiadu - skórką, chrupkiem, herbatniczkiem jabłkiem. Lub jak robie cos w piekarniku to robie porcję dla niej. Np łosos pieczony w foli tylko z masełkiem

Zrobiłam dzis najbardziej zaje....ą zupe dla dzieciny. Musiała taka byc bo dziecko pochłoneło 140 g otwierając paszczę jak do owoców. Jeszcze żadna zupa nie spotkała się z tak wielkim entuzjazmem (przykro mi firmo Gerber - krem jarzynowy ze schabem spotkał się z mniejszym entuzjazmem)

Jutro rano lecę do gina a w czwartek przed przystapieniem do pracy (i walki o biurko) musze najpierw badania zrobic.
To co to za zaj...ta zupka była??? chwal się może swojej ugotuje.
Chociaż na brak apetytu nie moge narzekać mloda wcina prawie wszystko co jej zapodam, prawie bo ciężko wchodzą jej zupki, obiadki z Bobovita te ktore nie sa dokladnie zmiksowane :dry:

A co za herbatniki jej dajesz?

Dzisiaj ugotowałam zupkę po raz pierwszy w jednym garnku :tak:
Po raz pierwszy? ale masz na myśli, że warzywka i mięso? Bo ja od początku warzywa razem gotowałam a zupki z mięsem jeszcze nie.

Kasia.natka- ja dwie miarki od mleka
Rysica- pomysłowe te makarony dla dzieci :tak:
Butterfly- u nas gluten też oki, wspołczuje nietolerancji.

Młoda wczoraj zajadała sie jabkiem z jagodami aż się trzęsła tak jej smakowało :-D
A dziś po raz pierwszy dostała rybkę czyli łosos z marchewka i ziemniaczkiem z Hipp 190g wciągneła i wołała jeszcze :-D

butterfly!!!!!!!!!! toz to okrucienstwo! az poczulam zapach!

aylin no to lepiej jej nie mow. moze rzeczywiscie cos zjadla i to chwilowe

powtarzam pytanie o chleb:

dziewczyny a jak dajecie ten chleb to wam sie dzieci nie krztusza???
confused.gif
mojemu daje taka dluga skorke, ale on ja tak dziaslami mieli ze zaraz mu wiekszy kawal odpada i zostaje w buzi. i zaczyna sie krztusic, musze mu wyciagac to palcem. wiec ja mam mega stresa jak daje mu skorke, a uwielbia
dry.gif

Ostatnia edycja:
Zobacz załącznik 529005 A ja się pochwale jeszcze moim dzisiejszym wypiekiem...;p pierwszy raz robiłam i wyszły!!!:))))

Dobra to ja lece do mojego brzdąka, bo coś się przebudza, a tego bym nie chciała:D Dobranoc dziewczynki!

Mmmmm pycha :D jak robiłaś?? Ale mi smaka narobiłaś :D:D:D chyba zaraz wrzucę do Thermomixa i zrobię :)

dziękuję wam kochane za odpowiedzi w sprawie kleiku :* fajnie że niektóre z was napisały też z jakich smoczków korzystają bo ja na razie dałam z trójprzepływowego na II :sorry2:

josie ja ze skórką nie pomogę bo właśnie z tego względu jeszcze się nie odważyłam podać bo ja nawet przy chrupku kukurydzianym mam stresa :blink: widziałaś co ci pisałam - soothie!
ciasteczka Hippa też zakupiłam ale jeszcze się nie odważyłam podać :sorry2: Aylin a jak dajesz to ciastko to jeszcze jakiś inny posiłek z glutenem dajesz w tym dniu?
mlodak ogromnie współczuję maleństwo i tobie tych problemów skórnych :-(
Rysica super okno wygląda :tak:
Kasienka jak dzisiejszy żłobek?

to może jakiś wspólny obóz zimowy???????? jak wyślemy trójeczkę, to będzie taniej:-):-)

ja wysyłam gdzie bądź bez względu na koszta ;-)
A swoją drogą takie żłobki jak pisze Rysice to przerażający pomysł! Sorki ale mimo, że to kuszące na chwilkę obecną by pozbyć się dziecka z domu na tydzień (!) to nie dałabym rady! Czy praca aż tak przeszkadzała Twojej teściowej, w wychowywaniu dzieci, że musiała je oddawać na 5 dni? Chyba rzuciłabym pracę...:blink:

I nawet nie wiesz co przeżywam jak widzę fotki Waszych pociech które maja takie śliczne gładziutkie buźki.....

Młodak twarz mojego Julka wyglądała podobnie! Nie kombinuj, że maść na ŁZS zrobi mu krzywdę, bo ma sterydy tylko zacznij go smarować... (Może coś mnie ominęło ale ostatnie co pamiętam to to, że miałaś opory czy go smarować) U nas po 2 tygodniach było już ok a teraz w ogóle nie widać, by miał jakiekolwiek problemy ze skórą, ale zaznaczam, że codziennie po kąpieli smaruję mu buzię Lipikarem a maści robionej na ŁZS już nie używam od X czasu.

Czesc
pierwszy dzien z niania na plus, jest nqprawde bardzo serdeczna i mila. Jasiek wybawiony jak nigdy, musze jej jutro powiedziec zeby troszke mu pozwolila samemu pobyc bo mi go rozpusci.

Josie miałam taki sam problem z naszą nianią:tak: aż ją prosiłam by dawała Julkowi pobawić się SAMEMU trochę na podłodze. No i ogólnie skutkiem tego jak wracam do domu po pracy to moje dziecko nie może się zdecydować czy chce do mamy czy do niani i jak ja go biorę to wyciąga ręce do niej a jak ona to do mnie... Widać, że lubiłby by wszyscy byli z nim cały czas:-D

Mam pytanko - koleżanki córa (2,5 msc) obraziła sie na cycka. NIe chce tknąć. Płacze, wręcz drze się. Wodę z butelki pije - cycek jest zły. Po pół godzinie budzi się bo woda nie syci i glodna. A cycek nadal beee. Miała któraś tak??

Aylin a może koleżanka użyła kosmetyk, który dziecku pachnie inaczej. Jak mój robił mi takie jazdy to smarowałam sutka mlekiem by wiedział co go czeka, ale nie ukrywajmy on jest największym fanem mojego biustu :baffled: koneser wręcz... Jeszcze przychodzi mi do głowy, że może pozycja jej nie pasuje bo coś ją uwiera i może woli jeden cycek od drugiego, to wtedy pozycja spod pachy.

Mojemu D rozkraczyła się dzisiaj służbowa fura w związku z czym nie pojechał do pracy:-) więc planuję odpocząć w nocy a on niech się męczy z młodym. Dziecko zostało poinformowane o przysługujących mu prawach i obowiązkach- zobaczymy czy udało mi się go nastraszyć wizją żłobka z internatem i wydziedziczenia ale szczerze mówiąc wątpię.

W pracy dali mi dziś tak w kość, że do teraz nie wiem jak się nazywam, a w głowie ciągle krąży mi lista rzeczy do zrobienia jak tylko odpalę kompa...

butterfly!!!!!!!!!! toz to okrucienstwo! az poczulam zapach!

aylin no to lepiej jej nie mow. moze rzeczywiscie cos zjadla i to chwilowe

powtarzam pytanie o chleb:

dziewczyny a jak dajecie ten chleb to wam sie dzieci nie krztusza???
confused.gif
mojemu daje taka dluga skorke, ale on ja tak dziaslami mieli ze zaraz mu wiekszy kawal odpada i zostaje w buzi. i zaczyna sie krztusic, musze mu wyciagac to palcem. wiec ja mam mega stresa jak daje mu skorke, a uwielbia
dry.gif

O właśnie o tym chlebie miałam napisać.
Moja robi to samo rozmoczy śliną i odgryza i jak się uda to przełknie a jak nie to się krztusi i wtedy lecę łapie na ramie zarzucam albo ręką wyjmuję i obiecuję sobie, że juz nie dostanie ale ona ma taką frajde przy tym :sorry2: Z biszkoptami jest to samo jedynie z chrupka jest ok bo jest twardsza i nie odchodzi w tak dużych kawałkach. Myślałam juz zeby jej dać dupke,piętke czy przylepkę roznie ludzi na to mówią ale moj tata uwielbia i zawsze zapomne mu powiedzieć żeby jej zostawił może z takiego dużego kawałka będzie łatwiej.

:)

reklama
ja znowu mam nadrabiania kuuupe bo mnie nie bylo caly dzien

najpierw od siebie potem odpisuje :)
Nikodem dzisiaj lepiej, jak sie ubieral to ryczal ale patrzyl w strone drzwi tych od grupy nie wiem czy swiadomie czy nieswiadomie ale patrzyl wiec to podnosi na duchu... Opiekunka dzisiaj fajna go odbierala bo codziennie odbiera inna :) zmieniaja sie no i pyta "a czy mozna go samego do kojca wlozyc bo on taki ruchliwy jeszcze nie bylo takiego dziecka ktore wstawaloby tak wczesnie :)" ta ze mna porozmawiala chwile i jak go odbieralam to placzu nie bylo choc plakal napewno bo mial przyczerwienione oczka ale damy rade przy odbiorze Pani tez powiedziala ze "chyba lubi byc noszony :p" no i ze nabil sobie jednego duza a ja "ze nie pierwszego"

i mielismy dzisiaj goraczke ... oby nie zadne chorobsko ale goraczke zbilismy bo bylo juz 38,5 obstawiam zeby ale zobaczymy co sie wyklaruje, mala maruda z niego dzisiaj no i strasznie duzo spal bo slaby a slini sie tez na potege

pisze juz ta wiadomosc 2 godzine :( znowu jest goraczka, usnal ale z temperatura 38, wczesniej przed podaniem nurofenu bylo 39 zeby trzydniowka ... padam a rece mam do samej ziemi... niby sie bawil ale taki slaby ze wstawac nie byl w stanie

Alijenka ja tez uzywam tego szamponu ale u mnie ok,

Muńka tez chodze do sklepu na depreche :p po zwykle zakupy :D przystosowania ze mna nie bylo bo "tego nie praktykuja" slowa dyrki zlobka, dlatego zostawiam go na poczatek tylko na dwie godziny, potem beda 4

Zaza psinie sie nudzilo :D

Nispodzianka kask swietny pomysl :D:D chyba sie rozejrze :D

Maćku dobrze ze mala osluchowo czysta i oby tak zostalo ... no to odciagac odciagac odciagac

Josie jak bedzie mozliwosc to wpadniemy :)

Do góry