reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Czerwiec 2012

reklama
Muńka - a moja dzisiaj znów zjadła cały duży słoiczek!!! Aż się zdziwiłam :-D tym razem zapomniałam wyjąć moją zupkę, żeby się rozmroziła... więc musiała zjeść soiczek - jakaś jarzynowa z kurczakiem gerbera.
A w którym SMYKu byłaś?? JA to pajacyki na 80 bym musiała kupić. Szkoda, że nie ma przecen w Mothercare... Czy są?? I strasznie podobają mi się piżamki-rampersy długie z KappAhl i z C&A. śłiczne są. Ale drogie więc zasugerowałam babci ;)

Sunshine - mam nadzieję, że rehabilitacja pomoże :D Ja też dostawałam prace domowe jak rehabilitowałam kostkę... ale mnie niestety tylko 3 operacja pomoże bo chirurg spiepszył sprawę..............

Kifsi - ale fajnie, że Twój już taki ruchliwy :D
Ja się nie mogę doczekać ;) Mojej to jeszcze sporo czasu zajmuje, zanim gdzieś dopełznie...Może w dzieńsię nawariuje to i lepiej śpi w nocy :) I gratki drugiego ząbka prawie na wierzchu!
A u nas własnie nbiee ma lodu tylko taki puszek na samochodach "suchy", że samą szczotką można łatwo "strzepnąć".

Josie - bardzo fajnie, że taki system się sprawdza :D:D:D

Waris - No i słodko to karmienie opisałaś... Ja mam cyrki z karmieniem Moniki odkąd skończyła 3 m-ce, i przy cycku i przy butli i przy obiadku.... a z tą obrożą to nieźle! a tak zapytam - sprzątasz po piesku??? Dzisiaj jeden facet dostał ode mnie soczysty opierdziel, bo jego pudelek zostawił order na samym środku chodnika!!!!! Tak mu nagadałam, że w chusteczkę sprzątnął! NO! :)

Kasieńka - dzięki, fajnie, że do pracy wracasz jeszcze później i że odpoczęłaś :)

Zaza - aleś zaszalała!!! :D Ja bym chyba zamówiła pizzę, opiła się całą butelką piwa i jeszcze poprawiła czekoladą. W sumie i bez drakońskiej diety mam ochotę na taki zestaw....

Polaa - gratuluję wielkiego dnia!!! Same sukcesy widzę :D Fantastycznie :)

Aylin - jutro zapowiada Ci się taki dzień, że teraz chyba właśnie POWINNAŚ się ponudzić i zrelaksować :D Mąż właśnie zrobił rundkę Warszawa-Poznań i wraca właśnie do Warszawy, mówi, że drogi ok
Ale siedzę czekam aż wróci, bo zawsze się cykam jak jedzie tak daleko.

Agaundpestka - bo u mnie nie odśnieżają chodników tylko ludzie udeptują, więc super się ciągnie sanki po takim twardym ubitym śniegu i wózek też łatwo jedzie :D u nas nie ma centymetra czarnego chodnika :D

Dziękuję dziewczyny za gratulacje - ząbek już na wierzchu cały i dzwoni na łyżeczce :D:D:D Poza tym chyba ją jeszcze dzisiaj męczył, bo ciężko było ze spaniem... Spała dwa razy po 40 minut - jak na nią to baaardzo mało. Ale nocka była ok, wstała o 8 a ja byłam tak rozespana, że myślałam, że to 6 :p nie lubię jak się budzę i jest później niż "powinno" w "moim odczuciu";D if you know what I mean
aaa i Monice zaczęły się oczka wybarwiać na niebiesko, więc może nie będzie miała colorless tylko jakiś konkretny kolor ;P

Ostatnia edycja:
Aga to ja chetna jestem na te pajace, rozm.80 lub 86 jakby tych pierwszych nie bylo. Przelac Ci kase?

Gratuluje zabkow,pełzania,podnoszenia sie i wszelkich nowych umiejetnosci dzieciaczkow.

Moj zaczął sie wspinać po nogach moich, po krześle,kanapie,ławie. Otwiera szuflade w komodzie i to druga od dołu no i siega do kontaktów wiec juz wsadziłam zatyczki.

Rysica opic sie butelka piwa :))))) dobre. No ale w sumie po takim czasie abstynencji to i możliwe. A wiec Zaza nie zaluj sobie!!!!!

Ja od 22 w wyrku i nie moge zasnac.......

Ja w wyrku,bo jakos tak nie miałam już co robić :-) wiadomo,że gdybym pomyślala,to coś by sie znalazło,ale postanowiłam nie myśleć :-D

Rysica - to życze Ci,żeby Monisia juz tak ładnie jadla zawsze,a sobie,żeby Gabi wzięla z niej przykład ;-) ja byłam w Smyku w Sadybie.Mothercare też jest,ale nie wiem jak tam z przecenami.
Mam nadzieje,że droga Wawa-Poznań pozostanie dobra,bo mamy ją do pokonania w sobotę. Pewnie po drodze wpadniemy jeszcze na chwile do moich rodziców,a jakby mi sie udało jeszcze wpaść do mojej kochanej fryzjerki to byłoby w ogóle super!

Waris - czyżby wszystko wskazywało na to,że sie jednak w czwartek spotkamy? :-)

A jesli chodzi o rehabilitacje,to praca domowa jest niezbędna ;-)

Ostatnia edycja:
hellou
ależ jestem zmęczona... jakos w ciągu dnia jest ok ale wieczorem wychodzi to dzwiganie-pchanie wózka przez zaspy-podnoszenie-kladzenie-schylanie się...

Dziś też spacer i 45 min snu na dworzu :-)
A wcześniej wizyta u fryzjera u mamy na kolanach;-) dalysmy radę;-) Gocha była bardzo zaciekawiona co się dzieje dookoła i co ta pani robi przy mamie.

Usnela o 21 bo przecież jak zobaczyła tatę po kąpieli (przyszedł wtedy) to o spaniu mogłam zapomnieć ;-)
Fajnie tak widać jak bardzo chce go mieć przy sobie. Gdy już go zobaczy to trzeba z nią chodzic za Pe bo inaczej płacze:-)

Dziś na kolację mm na 150 ml plus 3 lyzeczki kaszki ryzowej o smaku bananowym. Zjadła całą butlę. Jeszcze cyc przed tą 21. Dopiero raz dziennie podaję mm plus obiad i deser a już myślę, komu będzie ciężej zrezygnowac z cyca.

Wy narzekacie na jedzenie a u nas dzisiaj miła odmiana :tak: Zarówno obiadek jak i deserek wszamany bez zająknięcia ;-)
no i spijam własnie pół małej szklaneczki Tyskiego:-p i juz szumi mi w głowie:szok:
Zdrówko! Tylko żebyś dała radę do wyrka dojść ;-) Czy już leżysz?
Byłam z pesem na spacerze i póściłam go ze smyczy w parku i zgubił mi obrożę, naszukałam się jej w śniegu po kolana dobre pół godziny, musiałam chodzić jego śladami tam gdzie hasał aż w końcu znalazłam i mama moja małej nie obudziła. Berbeć
Fajnie, że się znalazła :tak: My, a właściwie bratowa, też w śniegu kolczatkę zgubiliśmy i nie znaleźliśmy. Że nie wspomnę o kilku piłeczkach... :confused2:

U nas dzisiaj wielki dzień:-DPierwszy ząbek, pierwszy raz stanął sam przy ławie, i zaczął pełzać. Nie jest to raczkowanie ale potrafi się juz przemieścić.
Gratki! :tak:

A po wczorajszym zabiegu tylko wieczorkiem pomarudził, a potem szok pierwsza przespana NOC od 23ej-6:30 bez pobudki żadnej :) myślałam, ze piersi mi pękną nad ranem- oczywiście spaliśmy do prawie 9tej.
Oby więcej takich!

a tak zapytam - sprzątasz po piesku??? Dzisiaj jeden facet dostał ode mnie soczysty opierdziel, bo jego pudelek zostawił order na samym środku chodnika!!!!! Tak mu nagadałam, że w chusteczkę sprzątnął! NO! :)
I bardzo dobrze! Psy srające na chodniku to szczyt chamstwa! Moj jest tak nauczony, że nawet nie pomyśli, żeby załatwić się na chodnik.

Babki, ja już w wyrze,ale tradycyjnie do Was zaglądam przed snem :)

Dziękuję ja istarszak za wszystkie gratki :-)

I to by było na razie na tyle, bo padam. Dobranoc :-)

Jak coś to jutro na 98% bede w SMYKU więc jak któraś chętna to nie jest mi problemem kupić pajace.

Aguś to jak bym mogła Cię prosić to chciałabym dla dziewczynki rozm.86, please :-)

Waris - No i słodko to karmienie opisałaś... Ja mam cyrki z karmieniem Moniki odkąd skończyła 3 m-ce, i przy cycku i przy butli i przy obiadku.... a z tą obrożą to nieźle! a tak zapytam - sprzątasz po piesku??? Dzisiaj jeden facet dostał ode mnie soczysty opierdziel, bo jego pudelek zostawił order na samym środku chodnika!!!!! Tak mu nagadałam, że w chusteczkę sprzątnął! NO! :)

Szczerze to nie za każdym razem. Gdy idziemy z psem na miasto ( mamy taki deptak i jest tam pare knajpek) to biore woreczki i sprzątamy, natomiast gdy na co dzień wychodzimy to nie, po drugiej stronie ulicy mamy duży park z oczkiem wodnym i wokoło nie ma żadnych bloków czy kamiennic więc tam chodzimy. Nasz pies jest tak nauczony że przed blokiem sie nie załatwi tylko " ciągnie" nas w stronę parku i dopiero tam sie załatwia.

reklama
Aga to ja chetna jestem na te pajace, rozm.80 lub 86 jakby tych pierwszych nie bylo. Przelac Ci kase?
Kase mam , przelejesz jak kupię. A jakie kolory tzn jak bedzie wybór jakiś to masz jakieś których nie lubisz?

Waris ok jak tylko będą to kupię, gdybym wiedziała to bym juz kupiła w sobotę jak był duży wybór.

Ostatnia edycja:
Do góry