reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Czerwiec 2012

Agus i tak dziękuje Ci bardzo. Pajace w rozm.80 to mam dlatego chciałabym większe.

Muńka o której się jutro spotykamy? Waris?

Mój plan na dzisiejszy wieczór:idę do kina!!!!! Yey!!!!!!
Pe zostaje z Gochą:-)

Idę się szykować:-)

Udanego seansiku w kinie.
MsMickey ja tez pisałam Ci PW, nie dostałaś? Ja to chciałabym dzisiaj wiedzieć bo wyruszymy tak ok.11 i nie wiem czy najpierw wpadniemy do Cieibe czy do męża siostry :confused:

reklama
Waris - smsowo umówiłyśmy się tak po drzemce naszych G, więc pewnie koło południa.

ViolaPop - trochę mi ulżyło, że nie tylko moja taki szatan, bo może to taki okres teraz:baffled:

Ale info Kamili odnośnie kaszki zawładnęło facebookiem. Moja szwagierka przed chwilą napisała do mnie, żebym zobaczyła, co udostępniła na FB. Patrzę, a tam post Kamili. Ma już niezłą ilość udostępnień.

Viola a ty tą jajecznicę to z całego jajka robiłaś :baffled:
Muńka ja też widziałam ile już udostępnień na fb tylko Kamila się coś nie odzywa i zdjęcie profilowe jej zniknęło :dry:
aga ja nie mam pojęcia z tą grotą :sorry2: zapytaj pediatrę i kogoś od groty bo też powinni wiedzieć

Napisała, że wszystko wykasowała, żeby nikt zdjęć nie ukradł i że dzwonią do niej z mediów i gazet... No to niezła akcja!

A ile ludzi zdążyło już skopiować foty i zamieścić na nich różne teksty...I tu widać siłę internetu i przede wszystkim FB...

Ostatnia edycja:
Kurcze młody mi usnął na rękach, bez kaszki na dobranoc i teraz nie wiem czy już na noc czy jak się przebudzi to rozbudzić go i dać mu jeść hmm

Witam.

Ale się wkurzylam, napisałam poeta i co? Telefon mi padł :wściekła/y: a popołudniu juz raz próbowałam napisać ale Wojtek mi przerwał.

Aga nie mam pojęcia co z ta grota ale wydaje mi się, ze chyba można. Takie moje odczucie;-)

Viola u mnie z"mówieniem" Wojtka podobnie jak u Was:tak: chyba nie ma powodów do zmartwień ;-)

Kasienka, Viola oj ile ja rzeczy przegapiłam. Teraz to juz wyciągnęłam nawet rozmiar 18msc i są w szafie Wojtusia na wierzchu :tak:żebym znów potem nie żałowała :-D

Dziewczyny zazdroszczę Wam jutrzejszego spotkania:zawstydzona/y: bawcie się dobrze :-)

Kasia.natka ja robiłam z całego ,niby teraz zaleca się całe jajko wprowadzić od 10 miesiąca,ale w większości wprowadzam tak jak wprowadzałam 16 lat temu córce. Wtedy żółtko podawało się od 4-5 miesiąca a jajko 7-8 . Antek na szczęście nie jest alergikiem. Wcina też chlebek z masłem i almette.

Właśnie kurier jedzie do mnie z podgrzewaczem do butelek - w końcu!!:biggrin2:
Kurcze a ja w zeszły pon kupiłam kurtkę na allegro i jeszcze nie doszła. Zaraz mi się zima skończy :dry:

Hej :) Ja na szybko! Wróciłyśmy dziś, wiadomości dobre, bo nerki funkcjonują rewelacyjnie i bez zarzutu, więc powiększona nerka to taki urok być może, a może z wiekiem wszystko się unormuje. Ważymy 10100g i mamy 76cm :happy: Ufff
Super! :tak:

I jaka waga! Jest co nosić ;-)

Czy Wasze dzieci też plują jedzeniem??
:no:

i jakblo barwi siateczke i moja juz nie jest super biala :dry:
A jak "ślucznie" barwi ubranka :dry:
Za pierwszym razem nie pomyślałam i nie założyłam jej śliniaka. To był błąd...
ja mam siateczke silikonowa, i jest super jesli chodzi o czyszczenie :)
Też mi to jakoś umknęło a w sklepie była tylko ta...

no niestety z kaszkami nestle byla juz afera... bylo kiedys w nich szklo... wiec jakos mnie mysz nie dziwi, jesli byla zasuszona to nie bedzie ciezka i wagi innej sie nie odczuje ... a poza tym mogla byc na samym dnie a do samego dna nie wpycha chyba zadna lyzeczki, a przy kolejnym braniu czy odkladaniu potrzasnelo sie torebka i zaczela troche wystawac a wtedy zauwazyla ... to tylko teoria ale rozne rzeczy sie zdarzaja,
Ale skoro się zasuszyła w paczce to gdzie wilgoć? Przecież jest szczelnie zamknięta...
Miałam już kiedyś do czynienia z zasuszoną myszką i smród był nietęgi, więc dziwne, że nic wcześniej nie poczuła...
Ogólnie ja w ową historię nie wierzę, bo Kamila nie jest dla mnie wiarygodną osobą.

W piatek baluje!!!!!!!!!!!!!!!! czyli wychodne z laskami :tak: pierwszy raz od porodu :sorry2: chyba wroce na czworaka :-D:-D:-D
Zazdroszczam :tak:
Dziewczyny powiedzcie mi, czy Wasze maluchy potrafią już okazać złość/agresję??
No ba! Aż cała czerwona się na buzi robi jak jej coś nie pasuje ;-)

witam nareszcie :)

I bardzo dobrze! Psy srające na chodniku to szczyt chamstwa! Moj jest tak nauczony, że nawet nie pomyśli, żeby załatwić się na chodnik.
ja po swoich sprzątam na mieście, a że nasz blok sąsiaduje ze szczerym polem to na codziennych spacerach mam to sprzątanie w nosie:-D i też nie pozwalam im sikać/srać na chodniku itp.

josie sunshine msmickey udanych wypadów!!!!!!! zaszalejcie :)
d
zaza juz pewnie lezy pod stolem pijana?
no dzięki za opinie :-D aż tak słabej głowy nie mam:-p ale się rozbestwiłam, bo dziś też za mną piwko chodzi, ale walczę z tym uczuciem w trosce o mój i tak niezbyt umięśnione brzuszysko:-D

Hej :) Ja na szybko! Wróciłyśmy dziś, wiadomości dobre, bo nerki funkcjonują rewelacyjnie i bez zarzutu, więc powiększona nerka to taki urok być może, a może z wiekiem wszystko się unormuje. Ważymy 10100g i mamy 76cm :happy: Ufff

Potem nadrobię ;-)
i super!!!! a waga słuszna :yes:
Janek umie w koncu robic papa!!!!!!!!!! :-D:tak::-):-D:-p uczylismy go chyba od swiat hihi
gratki!!!

Dziewczyny powiedzcie mi, czy Wasze maluchy potrafią już okazać złość/agresję??
Chodzi mi o to, że czasem jak Gabi nie chce już siedzieć np. w bujaczku i ja jej daje zabawkę żeby się zajęła, to ona marszczy brwi i macha łapkami, pokazując, że tego nie chce, a jak złapie tą zabawkę to potrafi nieźle nią rzucić. Czasem jak się nad nią nachylę to potrafi mi nieźle przyłożyć i mam wrażenie, że ona to robi specjalnie i ze złości, bo zupełnie zmienia się jej wyraz twarzy. Normalnie czasami się boję, że rośnie z niej mały szatan...:oo:
u nas to norma, no ale ja już dawno wiedziałam, że mam w domu małego Belzebuba;-)

Myślicie, ze mogę z małym iść do groty solnej ??

Ale jestem zmęczona gdybyście mnie widziały jak wracałam to byście padły :D A w wózku Kuba za rękę, a do tego wielki karton ponad metrowy :D i ciężki jak diabli :D i tak jak wieśniak do tramwaju :D
chciałabym cię zobaczyć hehe jestem pełna podziwu :)

rano zaliczyłam fryzjera, w sumie to siedziałam tam od 9 do 13 :/ ale wydaje mi się, że było warto ;)
jak siedziałam z pasemkami to czytałam artykuł o odstawianiu od piersi i w momencie poczułam mrowienie w cyckach i naszło mi mleko :D mnóstwo mleka :)
a w tym temacie to u mnie małe zapalenie w prawej piersi :( na razie walczę domowymi sposobami najgorsze, że nie mogę użyć najskuteczniejszego...
no i młody w ogóle nie domaga się piersi i trochę mi smutno z tego powodu :( wiem wiem to głupie ;)

reklama
u nas to norma, no ale ja już dawno wiedziałam, że mam w domu małego Belzebuba;-)

rano zaliczyłam fryzjera, w sumie to siedziałam tam od 9 do 13 :/ ale wydaje mi się, że było warto ;)
jak siedziałam z pasemkami to czytałam artykuł o odstawianiu od piersi i w momencie poczułam mrowienie w cyckach i naszło mi mleko :D mnóstwo mleka :)
a w tym temacie to u mnie małe zapalenie w prawej piersi :( na razie walczę domowymi sposobami najgorsze, że nie mogę użyć najskuteczniejszego...
no i młody w ogóle nie domaga się piersi i trochę mi smutno z tego powodu :( wiem wiem to głupie ;)

oczywiście czekamy na fotki fryzurki :-)
Głupie?? no coś Ty!!!! ja dobrze znam to uczucie! Ale z drugiej strony cieszę, się, że to jakoś tak gładko samo się zakończyło, bo gorzej jak trzeba odstawić, a dziecko nadal bardzo przyzwyczajone do cyca.

Ufff.... no to skoro Wasze dzieciaczki też są małymi agresorami, to już się nie martwię, że rośnie mi mała wredota w domu.
Śmiać mi się tylko chce, że jak okazało się, że będę miała córkę, to wszyscy w rodzinie zaczęli mówić, że będzie ustawiać swoich kuzynów po kątach (jeden jest starszy 10 miesięcy a drugi 5). I coś czuję, że mieli rację, bo oni takiego buntu nie przechodzili :-D:-D

Do góry