reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czerwiec 2013

Dzień dobry ;-)

Natis współczuję przeżyć w sądzie... odpoczywaj teraz kochana.
Kari strasznie się cieszę z postępów Adasia :-)
MamaWikusi nie denerwuj się... myślę że nie obciążą Was alimentami, przecież nie jesteście milionerami, macie swoje życie, dzieci i wydatki. Będzie dobrze ;-)
Korba Ty silna kobieta jesteś i dasz radę :-)
Robaczku nie smuć się... chyba dopadł Cie taki humor jak mnie ostatnio. Może zrób coś co poprawi Ci humor?
Wisieńka to Cie córeczka wymęczyła... odpocznij sobie teraz...

U nas też zima w pełni. Śniegu znowu dosypało :dry:
Mąż w pracy, ja po śniadaniu i po bananie ale załącza mi się chęć na czekoladę :-p

Wczoraj moja malutka była taka spokojna i mąż wieczorem głaskał mnie po brzuchu i mówił do Laury "kopnij tatusia" i mała zaczęła kopać wreszcie :-) ale był dumny że go słucha :-)

Biorę się za gałązkę magnolii dla siostry do szkoły. Coś takiego Magnolie - kurs wykonania gałązki magnolii | Kwiaty z bibuły | Rękodzieło | Bibułkarstwo

reklama
i ja się witam :)
U nas śnieg :( ja chcę wiosnę !!! ;(
mama wikusi - faktycznie patowa sytuacja z mamą, hmmm ale mam nadzieję, że wszystko rozwiąże się po Waszej myśli
Natisku - odpoczywaj kochana, ale Cię tam wymęczyli, niegodziwcy ;)
Korba - przypominam o zaciskaniu nóżek :]
Kari - nawet nie wiesz jak ucieszył mnie Twój post :) od samego początku wierzyłam, że Adaś da radę :) mama wikusi ma rację - Wy go widzicie codziennie i nie zauważacie postępów, ale to jest zdolny i mądry chłopiec !! uściskaj go ode mnie

Tosia w przedszkolu a ja zdycham. Posmęcę teraz więc jeśli nie macie ochoty - nie czytajcie :( Noc nie przespana ;( Ostatnio mam problemy z nosem, tzn ciągle mi z niego leci krew :( i w nocy obudziłam się po w pewnym momencie nie mogłam oddychać :( poszłam do łazienki, słabo mi się zrobiło i przepraszam za drastyczny opis - wydmuchałam nos i wyleciały takie skrzepy krwi :( odetkało się więc stwierdziłam, dobra idę spać. Jak się położyłam to poczułam jak mi leci z tego nosa :( i znów tamowanie, cudowanie :( Luki dobudzić nie mogłam :( Jak już zaczęłam zasypiać z powrotem, to odezwało się moje niedoleczone przeziębienie, i tak niemiłosiernie zaczęło mnie swędzieć w gardle, że jak się rozkaszlałam, tak wylądowałam przyklejona do muszli :( Jak dobrze, że dziś wizyta to wypytam moją cierpliwą panią dr o te krwotoki i może da mi wreszcie coś na to przeziębienie :( Wybaczcie, że tak smęcę, ale od Luki słyszę tylko "bo nie dbasz o siebie, zażyj coś". On nie jest wylewny ale głupio to zabrzmi - mógłby mi choć trochę nie wiem współczuć ?? A i jeszcze jedną dolegliwosc swoją dodam - potworny rozrywający ból żeber. Z przodu są skopane, a po bokach i z tyłu palą tak że nie wiem ;(

Natis, współczuję przesłuchania i całej tej sprawy. Jak ludzie lubią zatruwać komuś życie:/ nigdy tego nie pojmę. Staraj się o tym nie myśleć i nie stresować. Zapewne nie muszę mówić, że stres nie jest dobry w ciąży ...
Też mam wyrzuty jak nakrzyczę na Seweryna, potem zazwyczaj przygotowuję mu coś miłego, a S jest wyrozumiały i nie pogniewał się o moje humory :) Wręcz odwrotnie :)

Kingusia, już mi trochę lepiej, bo objadłam się ciastkami i popiłam kawusią, humor lepszy, dupka większa ale co tam :) Wrzuć fotkę jak zrobisz te magnolię !

Anula tulę z całych sił ! Mam nadzieję, że lekarz coś poradzi na te krwawienia. Leż i odpoczywaj i nie schylaj głowy. Myśl o tym, że już bliżej niż dalej !

Wisienka, kiepska noc. Nie wyobrażam sobie tyle wstawać w nocy, zapomniałam już ten ból. Mam nadzieję, że teraz sobie smacznie śpisz :)

Ja postanowiłam się doczłowieczyć i idę się ubrać, zrobić makijaż i pomyć naczynia, które czekają od wieczora :zawstydzona/y: i zabrać się za coś pożytecznego.

anula ja też często miałam takie krwotoki z nosa, ostatnio jakoś samo mi to przeszło... dobrze że masz wizytę to może dostaniesz jakieś leki.
Robaczku jeśli podołam i to zrobię to pokaże ;-) na razie mam 2 kwiatki :-p Słodkie to pomaga na brak humoru :tak:

Dopijam resztkę wczorajszego koktajlu truskawkowego i chyba zagryze to czekoladą :-D

Kingsuia koniecznie fotka dla nas
2963.gif
Może przywołasz tym wiosnę
lato1.gif
Dwa dni pod rząd raczyłam się naszym osławionym na forum drinkeim truskawkowym
napoj1.gif

Robaczku ja się już "doczłowieczyłam"
taniec1.gif
- staram się na bieżąco coś z sobą robić, żeby już całkowicie nie zdziadowieć
deprim1.gif

anula nie smęcisz! Umęczą Cię te krwotoki :-( Ja zauważyłam, że od jakiegoś czasu też mam bardziej ukrwione w nosie, ale póki co na tym się kończy. Może jest na to jakaś rada:confused: Daj znać co poradzi lekarz .

Kari cieszę się z postępów Adasia. Oby tak dalej:tak:
Natis i ja nie rozumiem jak ludzie mogą być tacy podli, tak szkodzić drugiemu człowiekowi. Trzymam kciuki, żeby wszystkie sprawy poszły na waszą korzyść. A teraz odpoczywaj:tak:
MamaWikusi i ja trzymam kciuki, żebyście tych alimentów płacić nie musieli. Moja chrzestna też niedawno miała w sądzie sprawę właśnie o alimenty od dziewczyny, której chrzestnej syn zrobił dziecko a że nie pracuje to pozwała jego rodziców. Jednak sąd odrzucił wniosek bo chrzestna miała za niskie dochody i jeszcze swoje dziecko. Także niech i u was tak będzie:tak:
Anula współczuje takich krwotoków. Oby lekarz zaradził :)

Korba, Sara, MamaWikusi, Anula trzymam mocno kciuki za wizyty:tak:

My dzisiaj mamy bilans 4 latka. Oby tylko mała grzeczna była bo ostatnio przechodzi samą siebie:wściekła/y: Teraz zjadłam śniadanko i leżę. Zaraz czas na owoce;-)
Maciej tak szaleje, że zaraz obok pępka coś mi wyjdzie:-D

Ostatnia edycja:
Anula, Współczuję kochana dolegliwości, mi też ostatnio leciała krew z nosa, a jak myłam zęby to nie mogłam opanować krwawienia. Połóż się i odpocznij , tak jak mówi Robaczek nie schylaj głowy. Mam nadzieję , że dzisiaj lekarz da Ci coś na przeziębienie żeby przeszło. A faceci czasami nie rozumieją naszych dolegliwości, chociaż muszę pochwalić mojego S, teraz się przestraszył, dzwoni co godzinę pyta czy leżę, a jak wraca z pracy , to sprząta po obiedzie, robi zmywarkę-- Jednak czasami potrafią stanąć na wysokości zadania.

Robaczek, Cieszę się , że humorek lepszy, nie przemęczaj się!!!

Wisienka, Pośpij troszkę i odpocznij....

Kingusia, Fajne te magnolię, poprosimy o fotki :tak:

Dmuchawiec, Zrobiłaś już jakieś kartki ? Jak czują się pszczółki ?

Hej
Natis wspolczuje tego wszystkiego. Mam nadzieje, ze skonczy sie to dobrze dla was!!! Wypoczywaj teraz po tak ciezkim dniu:-)
Kari dobre wiesci o Adasiu, super:-)
Mamawikusi nie wiem co napisac, nie zazdroszcze przezyc...
Korba a lekarz powiedzial od czego te twardnienia tak nagle? Ty jak do tej pory nie mialas problemow z ciaza. Ne kojarze zebys cos kiedys pisala.
Dzisiaj mialam jedna z lepszych nocy:-) nawet nie dretwialy mi boki:-) Cala rodzinka dobrze spala, tylko raz o 3 blanka mnie obudzila, ze ja nozki bola ale poszla na siku i zasnela:-)
W Anglii mamay juz dzien mamy, ide o 12 na lunch do blanki szkoly:-) Blanka szczesliwa:-)

reklama
dzień dobly
jak to mówi mój syn :-D

natis super że już masz z głowy z sądem
a wiesz i normalnym uczciwym ludziom zdarzają się problemy, a może przede wszystkim takim?
ja mam nadzieję że u nas będzie spokój po moim ostatnim piśmie - chyba pisałam że A. dostał wezwanie od jakiejś kancelarii prawniczej do zwrotu "zwrotu z podatku" z norwegii, gdy on w norwegii nigdy nie był
ale ma popularne imię i nazwisko, więc znaleźli w necie jakieś dane i wysłali do niego do roboty

mama wikusi trzymma kciuki żeby rozeszło się po kościach, niech mama dostanie kasę z opieki, a nie od was

kari super że Adaś robi postępy, oby tak dalej :-D

anula ja codziennie rano wydmu****ę strupy krwi z nosa, tylko nie wiem czy to od ciąży, czy może mamy dalej za suche powietrze [bo mąż też ma problem, ale teraz śpimy w różnych pokojach]

ech a ja chyba dziś dalej powalczę z żelazkiem, tylko jeszcze muszę pójśc po tabletki, a mi się nie chce

Do góry