reklama

Czerwiec 2013

FIOLETOWA - też macie niezłą sytuację i oby na tym się skończyło. Czasem jak patrzę na to nasze prawo to słów brakuje.

SARA - to była dopiero pierwsza rozprawa. Przypadkiem mnie przesłuchał, bo widział, że jestem, a okazało się, że za późno wysłali zawiadomienia do świadków i rozprawa kolejna dopiero 15 maja. 15 maja kolejne przesłuchania świadków i nie wiem kiedy koniec. Dobrze, że wczoraj się udało, bo tak kolejne stresy by mnie czekały i nie wiadomo czy do tego 15 maja bym dotrwała.
I masz racje - troszke sie rozruszalam za bardzo - musze przystopowac :tak:

ANISIAJ, PAULUS - widzę, że my wszystkie tak odliczamy te tygodnie. Ja jutro zaczynam 30-tkę. Moja pierwsza granica osiągnięta - 28tyg. Teraz kolejna 32, potem 34 pewnie będzie. A potem mam nadzieje wiekszy spokoj.

WISIENKO - ja w domu tez ani mysle sie doczlowieczac ;-) chodze jak pizamowa MONSTER HIGH :-D

reklama
Wiecie ja tak ostatnio myslalam, ze panika przychodzi etapami ;) najpierw jak pisze Sara, do 12tc, latanie do lazienki i sprawdzanie kazdej "wilgoci". Potem usg genetyczne, chwila oddechu i panika o brak ruchow. Potem stres o szyjke i bezpieczne tygodnie. nowe stresy-twardnienia, sluz czy wody itp.Potem marzenie o 3 z przodu i zaraz, idac za ciosem o 34 i 36. No a potem zlosc, ze maluch nie wychodzi ;)

Fioletowa a może szukali ''łosia'' który się przestraszy i da kasę?
Natis ale cię wymęczyli w tym sądzie, mam nadzieje że wyrok zapadnie pozytywny dla was. A dochody swoje jakies mam, wiadomo nie mamy tego aż tak dużo ale na normalnym poziomie żyć możemy.
Anula mam nadzieję że lekarz coś poradzi na te krwawienia.
Sara o kurczę jakoś nie pamiętam tej tabelki już :)

Przyjmuje się, że:
1 miesiąc ciąży trwa w przybliżeniu od 1 do 4,3tygodnia,
2 miesiąc ciąży trwa w przybliżeniu od 4,4 do 8,6 tygodnia,
3 miesiąc ciąży trwa w przybliżeniu od 9 do 13,2 tygodnia,
4 miesiąc ciąży trwa w przybliżeniu od 13,3 do 17,5 tygodnia,
5 miesiąc ciąży trwa w przybliżeniu od 17,6 do 22,1 tygodnia,
6 miesiąc ciąży trwa w przybliżeniu od 22,2 do 26,4 tygodnia,
7 miesiąc ciąży trwa w przybliżeniu od 26,5 do 31 tygodnia,
8 miesiąc ciąży trwa w przybliżeniu od 31,1 do 35,3 tygodnia,

9 miesiąc ciąży trwa w przybliżeniu od 35,4 do 40 tygodnia.
A trymestry jakoś tak:
Itym do 13t2d
IItrym 13t3d-26t4d
IIItrym 26t5d-40tc :)

Witam się,

podczytuję Was od rana, ale jakoś nie mam dzisiaj weny do pisania, wybaczcie

Korba, Natis, dzięki za zainteresowanie. Z ciocią nadal bez zmian. Leży cały czas na OIOM-ie i nie ma żadnej poprawy. Chyba tym razem lekarz miał rację i trzeba się nastawić na najgorsze.

Natisku, to nieźle Cię przemaglowali w tym sądzie, w dodatku tyle czasu stać... nie zaproponowali Ci, że skoro jesteś w ciąży, to możesz zeznawać na siedząco?

Kari, bardzo się cieszę, że Adaś robi postępy, to głównie Twoja zasługa, że jesteś wytrwała i się nie poddajesz. Tak trzymaj

SARA, KORBA, ANULA, MARCYSIOWA, MAMA_WIKI, trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty

Sara, czy o to Ci chodzi:

http://dziecko.haczewski.pl/index.p...f00cc&dzisdzien=13&dzismiesiac=3&dzisrok=2013

Ostatnia edycja:
Zaglądam tylko na chwilkę, żeby się przywitać i powiedzieć, że u nas ok. Niestety nie mam jak nadrobić, ani na bieżąco odpisywać, bo Jędrek ma apogeum buntu dwulatka i wymaga uwagi praktycznie ciągle. Nagle zaczęły go interesować rzeczy i miejsca, które dotąd były zakazane i mu to nie przeszkadzało, kot nagle też ma nader kuszący ogon itp, ale daję radę :) kąt jeszcze działa, ale już kilkakrotnie słyszałam: "nie lubim cie mamo!"
Pozdrowionka

julix my to słyszymy codziennie, zwłaszcza jak mu mówimy że koniec grania ;-)

natis w sumie to nic nam nie zrobią, bo do norwegii do roboty trzeba miec wizę, a Adam nie ma - to tak na początek, na czarno by nie robił przecież, musiałby mieć numer ubezpieczenia itd. nic z tych rzeczy
ale wiesz wizja ciągania się po sądach to tak średnio, więc mam nadzieję że zrozumieli pomyłkę
mama wikusi no też mi sie wydaje - oni przejeli jakąs tam firmę od syndyka i teraz ścigają wierzycieli, ale heh w necie? teraz wychodzi na to, że bezpiecznie można się czuć tylko jak masz jakieś nie wiadomo jak udziwnione imię i nazwisko - bo z popularnym zawsze mogą cię wziąć za kogoś innego a potem odkręcaj po sądach i komornikach...
jeszcze żart, bo nawet jakbyśmy chcieli im zapłacić, to nawet nie napisali ile...

reklama
łooo to ja wczoraj zaczęłam 7 miesiąc i III trymestr jupiiiiii
Gratuluje :):)

Wisienka, Natis, ja się doczłowieczam w domu, inaczej to strasznie źle się czuję. Nawet jak nie wychodzę to chcę wyglądać tak, że jak ktoś przyjdzie to się mnie nie przestraszy. Tak choć dla samej siebie. Nawet w sobotę jak sprzątam to mimo, że zakładam jakieś dresy to makijaż i włosy zawsze zrobione.

Fioletowa, taka to nasza Polska albo i cały świat....

Betty, przykro mi, że nie ma poprawy :(:(:(:(

Julix, ja też słyszę czasem, że jestem najgorszą mamą, że na nic nie pozwalam, że nic nie kupuje, że nie kocham itp...

Ogarnęłam trochę kuchnię, poszłam po mięsko na golonkę dla mężusia i trochę by trzeba popracować.
Ale w powietrzu, mimo tych hałd śniegu czuć wiosnę, słonko ciutek wygląda i topi śnieg. Nadzieja.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry