reklama

Czerwiec 2013

Na zakończenie 35tc zaliczam pierwszego odczuwalnego skurcza. Ból lekki ale zupełnie jak na okres. :-D Ale jaja. :-D Ale brzuch mam miękki więc to chyba straszaki. :-D

Opieką w ciąży na wyspach jestem przerażona. Nie wytrzymałabym, gdyby mnie regularnie nie badano...

reklama
Gosiak jak coś jest nie tak to reagują od razu :) u mnie było podejrzenie pre-eclempsii od razu mnie wysłano do szpitala, koleżanki córka miała wadę serduszka, wykryli ją juz w 12 tygodniu, od 20 tygodnia była pod stałym nadzorem nano-kardiologa w Londynie (jakaś światowej sławy kobietka) a po urodzeniu od razu operacja, także nie masz się czym przejmować. Oni po prostu nie robia zbyt wiele badań jeśli ciąża jest zdrowa i przebiega normalnie.

Sa_raa no to kciuki zaciśnięte!!!

Dobrze, że u anilek to "tylko stan zapalny" , a Maleństwo fajnie waży...

Sembo no mężuś ładnie zakręcony :-D:-D:-D

Marcysiowa no miejmy nadzieję, że to straszak tylko, jeszcze Dziewczyny niech siedzą...

gosia muszę o to zapytać.... co jest na Twoim zdjęciu w avatarze?? Jakoś mój umysł tego przetworzyć nie potrafi :-p

Marcysiowa no no no Ty tutaj nie strasz :-p Jeszcze 5 dni i będziesz w szpitalu pod nadzorem :tak:

Morena dziękuję :-D

Ja bym chyba na angielskiej opiece okołoporodowej i poporodowej nerwowo nie wytrzymała. Polscy lekarze by na mnie majątek zbili :-p

Ależ mnie drzaźni ta wyjeżdżająca z boku reklama nikona :baffled:

fioletowa kciuki za 3cm :-D
Ja mam porównanie bo Adama w Polsce rodziłam. I naprawde czułam się o wiele bezpieczniej mając co miesiąc sprawdzane wszystko, badana dokladnie krew i mocz i szybkie reakcje mojego lekarza. Sam fakt kontaktu z lekarzem a nie polozna dawal mi komfort psychiczny. No ale coz :sorry: jestem gdzie jestem i musze to przezyc. Chyba pozniej jak 2 tyg po terminie sie mi nie urodzi... wiec do połowy czerwca powinnam się wypakować. Wiele nic nie zrobie, moge miec tylko nadzieje. A ostatecznie pociagne ten miesiac wyjscia za bardzo juz nie mam.

Milego dnia, zabieram sie do obowiazkow!

Sara ja wcale nie straszę. U mnie możliwe jest, że zacznę rodzić. Na ostatniej wizycie miałam rozwarcie na opuszek od zewnątrz i ok 1,3cm szyjki więc wszystko możliwe. A od strony dziewczyn rozwarcie mam już długo. No i nie wiem czy mi dzisiaj czop nie zaczął odchodzić. A w domu i mieście jestem sama. Wszyscy w rozjazdach....

Reklama jest denerwująca
Invision-Board-France-377.gif

Sara w avatarze gosiak jest kobieta leżąca, na brzuchu są buciki dziecięce, a ręcę ułożone w kształ serca - ot, taki ze mne Sherlock Holmes
10.gif
Kciuki za wizytę i czekam na wieści!

anula nie ma co się przejmować czyimś gadaniem

Ja już po obiadku - był żurek, a teraz pora na odpoczynek
szczerzyzebek.gif

chłopak się zdezorientował lekko jak mu wytłumaczyłam że jest środa dopiero ...
U nas dziś dwie kobietki wykluły więc ogólnie jestem na szarym końcu majówek i to jeszcze bez żadnych widoków na rychłe rozwiązanie.
Co do opieki lekarskiej w UK to ja nie marudzę bo nikt mi tu siedzieć i dzieci rodzic nie każe, wręcz przeciwnie. Wybrałam taki kraj więc się muszę dostosować, ale jednak w tym szaleństwie musi być metoda bo jakoś dzieciaki się rodzą co chwilkę i w znakomitej większości zdrowe.

reklama
mikoto faktycznie hahahaha.... teraz to widzę :-D

Korba jak tam??

Marcysiowa czyli tylko pogotowie Ci pozostało? Oby nie było konieczne!

PS. Właśnie na tvn style zaczynają się "Położne". Do tego odcinek którego nie widziałam ;-)

Ostatnia edycja:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry