reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czerwiec 2013

Witam się po śniadanku i już po badaniach :-)

Teraz czekam, zmierzę cukier i chyba jeszcze się położę. Jednak spać u mamy, to nie to samo, co u siebie. Kręciliśmy się wszyscy całą noc.
Potem na zakupy muszę lecieć, może kupię Majce jeszcze skarpetki. W H&M są fajne, cienkie bawełniane, białe. Takie zawsze się przydadzą ;-)

MamaWikusi trzymam kciuki za poród! :-)

reklama
Nadrobilam ,

Minnie - u mnie tez pogoda jak o kant stolu...a ze ja czlowiek slonca jestem to sie mecze potwoornie. Oby dzis troche jednak poswiecilo. A z tym magnezem to az poczytalm...chodzi o to, ze dziala on rozkurczwo i lepiej go nie brac aby macic nam cwiczyla tak?? szczerze nie mialam o tym pojecia :-D

Palin - Grey'a pochlonelam juz cala trylogie, czyta sie super, tylko maz nie chetny do wspolpracy byl "z obawy"...zreszta ja troche tez :-p

Chyba pojade dzis wreszcie do miasta dokupic brakujace rzeczy i na pewno przepakuje torbe, bo pochowanie w osobne woreczki i podpisanie ubranek to genialny pomysl, mezus sie nie pomyli.

Dmuchawcu pakuj torbę bo już czas! Gratuluję 36tyg!

Ja dzisiaj 37 zaczynam :cool2:

Palin super, że Aro będzie :oczko: zaczynasz pisać już językiem Greya :-p (jęcząca Ty :-p)

Kingusia ja bym się wykończyła bez snu :-(

Marcelinowa uwielbiam skarpety H&M Feliks tylko takie ma....do tego mam spaczenie i uwielbiam białe :-p

Mikoto gdzie Ty już lecisz? Wykończysz się kobieto!

Mama WIki my tutaj dzisiaj wszystkie z Tobą i Majeczką!

Marcysiowa i tak ładnie wytrzymałaś w 3paku

U mnie się chmurzy za oknem - ja nie lubię jak pada :no:

Posta piszę drugi raz jak znowu go "wetnie" to się wkurzę!
Dziecko w przedszkolu. Śniadanie zjedzone. Zaraz idę też coś poczytać...

Ostatnia edycja:
Dobry panie drogie. Patrze na mój suwaczek i uświadamiam sobie że stało się to czego się bałam od początku ciąży - nadszedł TEN dzień a tu cisza ... -_-
Dziś mam wizytę z położną, mam zamiar zażądać porządnego badania: KTG, badanie szyjki i poziomu wód (w cudownej ziemii angielskiej cała ciąże tylko badają cię 'zewnętrznie' co na dłuższą metę wygląda jak oglądanie domu z podwórka) więc trzymajcie za nie kciuki żebym się nie dała spławić lekarce po 5 minutach ... :/

Trzymam kciuki za wszystkie rozpakowywujące się na dniach!! Rozpakowanym gratuluje ślicznych maleństw i zazdraszczam niesłychanie:tak::tak::tak:

Witam się przy Ince i ciastku francuskim z serem:D

Wenusjanka współczuję bólu zęba... nienawidzę!!! i dentysty też nie lubię, choćby nie wiem co zawsze zaczynam od znieczulenia!

Sa_raa gratuluję wejścia w 37 tc, Dmuchawcu to razem jesteśmy w 36tc:) z resztą nie tylko my:D też muszę w końcu tą torbę zapakować do końca bo leży już 2 tyg i czeka:/

Dzika u mnie w szpitalu też wszystko dla Maluszka dają więc tylko na fotelik samochodowy położę jakieś 2 komplety żeby Piękny je przywiózł na wyjście... w zależności od pogody.

Julix moje okna też już wyglądają strasznie:/ przez ta pogodę i deszcze! Na początku czerwca Piękny będzie musiał je pomyć...

Palin jak chcesz przenosić to oczywiście, że będziemy Cię wspierać:))) z resztą ja też pewnie będę po terminie także nie będziesz sama:)

Anilku powodzenia w trzymaniu diety:)

Mikoto moja nocka podobnie jak Twoja, też z boku na bok się przewracałam i spać nie mogłam:/ a rano już oczy jak spodki:/ Kingusia ja nie wiem jak Ty dajesz tak długo radę. Problemy ze snem mam od paru dni a już mnie to strasznie wkurza:/

MamaWiki czekamy na wieści, kciuki zaciskamy!!!!!

Natis jak tam?

Minnie co do magnezu to faktycznie, nie pomyślałam że trzeba go będzie w końcu odstawić... ciekawe co moja DR mi dzisiaj powie...

Dmuchawcu ja wczoraj miałam taki dzień, że nigdzie nie wychodziłam... ale jakoś wcale się z tym dobrze nie czułam więc dzisiaj co 2-3h planuję jakieś wyjście:)

Sembo trzymam za Ciebie kciuki!!! oby Larisie się znudziło w brzuszku i niech już wychodzi!!!!

Mam ochotę pójść poszaleć po sklepach... tak dawno nic dla siebie nie kupiłam (z ciuchów). Ale wiem, że to bez sensu bo się tylko zdołuję bo i tak nic mi nie będzie pasować... z resztą na miesiąc to chyba nie warto inwestować:/

Sembo - powidzenia na wizycie i daj znac czy udalo sie wywalczyc wszystko. A powiedz mi mowial Ci polozna jak nisko jest corcia?? pytam z ciekawosci, bo mi wczoraj powiedziala, ze jest na wysokosci 3/5 (az musialam w karcie wygrzebac co to znaczy)

Gratuluje kolejnych tygodni!!!

gosiaku tu leży pies pogrzebany, ona w ogóle nie jest engaged. 5/5 ... 3/5 tzn że jest w połowie drogi czyli u ciebie coś się dzieje natomiast moja Lara siedzi mi w żołądku :dry:

Sembo - trzymam kciuki żeby akcja się rozkręciła w najbliższym czasie. Ja pierwszą córę w dniu terminu urodziłam , drugą dwa dni po , a synka 9 dni po , to teraz pewnie 2 tygodnie po ;-).
Wenusjanka - ząb dziad niech się uspokoi !!! Ja tez przeżywam i czekam jak na pierwsze :tak:

Okna u mnie też się nadają do mycia - szczególnie dachowe . Całe w pyłkach roślin umazane. Może sie za to zabiorę.... takie nudy dziś w domu . Muszę się mobilizować do czegokolwiek . kupiłam farbę do włosów ,zeby przed porodem jeszcze siwiznę przykryć:-p. Narazie siedzę sobie i nic nie robie .

Dwa dzidziusie nam się dziś szykują :-) - Gosiak86 i mamawikusi czekamy na Wasze córeczki. &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&
Kobietki wychodzą szybciej z tych brzuszków .

Ostatnia edycja:
reklama
Palin - trzymam kciuki za wyjcie Mikolaja w najdogodniejszym dla Was terminie :)
Wenusjanka - moze zab sam sie uspokoi? Kiedy byl leczony? Ja tez nie otwieram paszczy dopoki strzykawki ze znieczuleniem nie zobacze ;)
gosiak - tak, magnez hamuje skurcze, a to za 5 dwunasta przed porodem jakby nie bylo nie jest juz do niczego potrzebne ;) W ciazy z Michalem bralam zdaje sie do samego konca i moze dlatego sie tak dlugo meczylam... niby logiczne, a jednak czasem czlowiek sam na takie proste rzeczy nie wpadnie ;)
sembo - trzymam kciuki za wizyte!
Smile - ja ostatnio zaopatrzylam sie w pare workowatych bluzek :D Dolujace to jest strasznie, ale nie licze nawet na to, ze w krotkim czasie wroce do poprzedniej figury, tym bardziej, ze jeszcze po pierwszej ciazy zostaly mi 4 kg... Lato bedzie w pelni, wiec zwisajacego flaka trzeba bedzie jakos ukrywac przed reszta swiata, a gdy ma sie na sobie malo warstw, to troche z tym trudno :/ Najgorzej ze spodniami, chyba bede dalej chodzic w ciazowych 0.0

Czy ktoras pije jeszcze herbatke z lisci malin? Cos nikt nie wspomina nic w tym temacie - ja sie zabralam za to od wczoraj :)
Aaa w temacie ewentualnego wywolywania porodu, to m. juz mi zapowiedzial, ze dopoki mam brzuch to sie do mnie nie zblizy :/

Tez jestem ciekawa, czy w sobote posypia sie nam dzidzie :)

Do góry