reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czerwiec 2013

Mikotku gratuluje Zosieńce kolejnych zębolków. My dalej czekamy na tą ostatnią dwójkę i coś się nie może przebić.
Nasza nocka dobra. Laura spała spokojnie pomimo tego że Marek sie kręcił bo wrócił w nocy a nad ranem poszedł z powrotem :dry: ja spałam tak twardo że nawet nie słyszałam jak wchodził do domu.
Palin, Gosiak trzymam kciuki za wizyty! &&&&&&&&&&&&&
Gociaczku ależ super Tymus pije mleczko z kubeczka!
Ja kupiłam ten zwykły kubek z TT. Jak Laura wstanie to testujemy.
Sara kciuki za jutrzejszą rozmowę! &&&&&&&& Ciężko się dostać do urzędu, wiem coś o tym :dry: Ale Tobie się uda! :tak:

Byłyśmy na mieście z rana ale wcale nie było chłodniej :sorry2: trzeba by chyba było o 6 wychodzić.
Chciałam kupić Laurze jakieś rampersy ale w naszym roz nic nie znalazłam, to samo z body na ramiączkach... ech rozwalają mnie te nasze sklepy :dry:

Po powrocie do domu chciałam dać Laurze obiad ale zjadła 2 łyżeczki i płakała więc zrobiłam jej mleko ale już się mocno rozpłakała i zanim złapała dobrze smoczek to krew jej z noska poleciała :-(
Bardzo się przestraszyłam :-(
Zjadła trochę tego mleka i poszła spać.
Mam nadzieję że to przez ten upał i że już będzie ok...

reklama
Kingusia zapytaj w aptece czy jest coś typu rutinacea junior. Może Laurze potrzeba żeby uszczelnić naczynia skoro krew jej poleciała z noska. Bidulka
Bona to masz zapindol kochana. Szybkiego nadrobienia życzę.
A Toś śpi. Kręcił się zjadł kaszę na spiocha i śpi dalej

Wasze muchy piją jeszcze samo mleko ? Toś już od kilku miesięcy mleko z kaszkami owocowo ryżowym. Samego już nie

Hej dziewczyny. Kurcze ale Wasze smyki maja juz zebow!
Palin u Was zero? U nas 2 dolne jedynki,ktore wyszly jak miala 9miesiecy i tydzien i dalej cisza. Jestem tym przerazona bo jak zaczna wychodzic to jeden po drugim i wszyscy wlacznie z malutka bedziemy tym wykonczeni.
Mialm nadzieje,ze tak jak u Teri-bedzie ta przerwa 3-miesieczna i pokaza sie gorne jedynki a tu nic.

Jak mala zrobi sobie drzemke to Was doczytam. Milego dnia.

Wisienka, Aro jest na miejscu, ale np dziś kończy zajęcia o 20 (Mikołaj już wtedy śpi). Jutro z samego rańca jedzie do Ełku na badania psychotechniczne i później na zajęcia z nów w pracy i już zostaje na noc. Wróci w środę wieczorem i w czwartek do pracy. Więc Miki Taty nawet pewnie nie zobaczy, bo prześpi.

Gosiak - mnie już dopada syndrom. Zaczynam powoli przemeblowywać pokój Mikiego i dostosowywać pokoik dla Drugiego.

Emka
- u nas wyszły dolne jedynki jeszcze wcześniej i od tamtej pory wszystko się zbliża i nie wychodzi. Dolne dwójki już widać przez dziąsło, lewa nawet już wypycha dziąsło i robi czubeczek. A górnych jedynek to nie wiem kiedy doczekamy. Są już bulwy, ale na przebicie przyjdzie nam jeszcze poczekać, mają jeszcze kawałek drogi.

Opieka dla Mikiego załatwiona. teraz on sobie śpi, ja powoli szykuję sobie torebkę i jemu torbę. Wstanie to zjemy obiadek i ruszamy. NIe mogę się doczekać...

Bona - ja zwykle na pelnych obrotach !!!

Kinia - mam nadzieje, ze z kubeczkiem sie uda, ja probowalam nagrac filmik ale nic nie widac taki telefon niestety :dry: mam nadzieje, ze ta krew z noska to przez goraco i sie wiecej nie powotorzy

Wisienka
- moze dzieciaczki w nocy nadrabialy jedzenia z dnia jak mieliscie tez upaly. U nas jedno mleczko samo jest ale cos ostatnio niechetnie...i wlasnie nie wiem czy 2 kaszki w ciagu dnia bede oki ?? nie za duzo ?

emka - u nas wydobyly sie 2 zebuska od 15 maja i tak sobie rosna w gore swim tempem :cool2: ale za to gorne jedynki i dwojki napuchniete, a dzis jedna z dwojek nawet bardziej...moze niedlugo wyjdzie :tak:

Palin-
ja tez juz zerkam za lozeczkiem, chcialam biale najprostsze, ale tym razem juz takie 60x120 aby wstawic w taka wneke u nas w sypialni i przyoszczedzic na miejscu(musze zmirzyc czy wejdzie na pewno) znalazlam super lozeczko w ikea, biale z jasno brazowymi szufladami i sie zakochalam. No i kolorystycznie do mebelkow Tymka by tez pasowla. Ja nawet nie zaczynam wic bo nie mam gdzie :baffled: no i rozgladam sie za wzokiem troche

Dzis Tymek w sumie pierwszy raz wyszedl w krtokich spodenkach (nooo moze bardziej sa trzy/4) i ja w sabdalkach. A teraz sie zachmurzylo i kropi . Synia dostal tez malinki, oczywiscie pierwszy moment skrzywinie a potem musialam dokladac :-D ma to po mamusi ;-) Kocham MALINY !

Tymek mial dzis dostac na obiad pulpeciki rybne, ja otiweram worecze z rozmrozona rybkam a tam 2 muchy mi wylecialy .... psiak dostanie ugotowana rybke a Tymek jajo na twardo ....

Ostatnia edycja:
Mam chwilkę. Zrobiłam dżem z truskawek,wyszło 20 sporych sloikow. Zosia od rana marudna, także łatwo nie było :-/ w akcie desperacji przykleila sobie kanapke z maslem do czoła :-o domylam juz kuchnie z truskawek, zostalo pomyc podlogi. Na dworze straszny skwar :-/ póki co Siedzimy w domu.

Gosiak juz.się widzę Z tym młotem :-D haha mój by padł.chyba :-o :-D :-)) nie no, Tymek rewelacyjnie pije z kubka! U nas nadal.króluje bidon ;-)

Sara mocno trzymam kciuki!!!!

MatkaEwa u nas nocnik.czeka.w szafie :p

Palin dziękuję Ci za tak piękne i miłe słowa, o.każdej z nas można to powiedzieć /napisać :-D czekam na relacje z wizyty! :-D

Wisienka na nerwy najlepsze sprzątanie ;-) opis wczorajszej wizyty na.basenie!:-o ale no.nie,.padlam!:-o ale to było pewne, że dasz radę! na opryszczke najlepszy heviran w tabletkach, na receptę. Mam nadzieje, ze dni szybko miną. W weekend mamy wielką uroczystość Rodzinna, także Będzie co.robić :-) łącze się w tym sezonowym truskawkowym szale! Chciałabym jeszcze soki Robić, ale to dopiero w.środę.mam fryzjera i będę miała gdzie kupić. Póki co stygnia sloiki z.dżemem ;-) Zosia pije tylko.raz mleko. Robie jej z kleikiem ryżowym.

Bona mój Ty Miszczu! Michas lada.Dzień zacznie Wszędzie sam.Chodzić :-D Zosia gardzi truskawkami, nadal :-S

Kingusia :-* ja pospalam z soboty na niedzielę, ale dzisiaj brałam budzenie się Zosi na.siebie. Przed J. 6 godz jazdy, takzr chcialam żeby był wyspany,tym bardziej ze nie ma drugiego kierowcy :-/ super body na.ramiączkach są w C&A, Zosia ma kilka.sztuk, świetnie.się noszą :-)

Zrobilam mega porzadek przy wejsciu na strych. Mamy tam na tyle miejsca, ze mieszcza sie polki na przetwory, regal na zapasy spozywcze, polka na buty, miejsce na deske do prasowania. Wreszcie doprowadziłam to do stanu uzywalnisci, wszystko pieknie poukładane ;-) Musze jeszcze wieszak na sciane tam kupic.

Ostatnia edycja:
Mikotku - bidonik z canpola mamy juz i czekam w babci w Szczecinie :tak: Tu kupilam, ale on z jakas uszczelka i nawet mi bylo sie ciezko napic . Kubeczek mleczkowy sie sprawdzil i tym sposobem moje butelkowe dziecko juz nie jest butelkowe :-p

reklama
Do góry