reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Czerwiec 2013

reklama
Już mi dziś lepiej :D W piątek mam wolne więc jeszcze tylko jutro do pracy, która dziś już nie była tak paskudna jak wczoraj :) Mam zamiar ogruzować mieszkanie włącznie z każdą szafką - oby z tych planów wyszło więcej niż z moich ćwiczeń :p

Ale Wam zazdroszczę spotkania i tego większego i tego sobotniego. Ja się zgrać z natis i smile nie mogę albo chęci mamy za mało :(

Teri co ćwiczysz?

Bona ja też obawiam się, że w piątek trochę czasu spędzę z telefonem przy uchu i przy laptopie :/

Mikoto pyszny przepis. Robię listę zakupów :)

Wisienka zdrowka dla Was!

Palin współczuję nocy. A gdybyś miała za ciepło w pokoju albo polezala przed tv? Ja nawet w środku dnia zasypiam jak tylko moja głowa dotknie poduszki :/

Kingusia jak minął dzień? Laura dala Ci wszystko pozalatwiac?

Gdzie reszta? Znów fb wygrywa?

Lubie usypiać Tymcia. Tylko biedak sam musi sobie butle trzymać bo ja Was nadrabiam :*

Zgadnijcie ile razy mozna tlumaczyc szwagierce i tesciowi zeby nie dawali Filipowi ciastek? Uwierzcie ze sto razy i to jeszcze nic nie daje :(

Witam wieczorkiem
Dziekuję kochane za wsparcie. Niestety Mila nadal wymiotuje, padła ok 16 i śpi nadal, nie budzę ja, sprawdzam tylko czy nie ma goraczki i jest w porządku. Bidulka moja, ależ ją wymeczyło. Na szczęście te wymioty były tylko 3 razy i je i pije prócz tego więc się nie odwodni. Natomiast wielkie osłabienie. Tosiu dobrze ale już bardzo marudny. P czuje się źle...ja fatalnie. Kaszel mam okropny i nic nie pomaga, nawet antybiotyk. Do tego mdłości i osłabienie. Obym jutro obudziła się zdrowa!
Własnie miałam przerwę na herbatke dla Milusi bo wstała i zażyczyła sobie takiej w małym kubeczku. Chyba po tym spaniu nie zaśnie do północy. Chyba, że choroba zwycięzy.

Widzę, że szykujecie się do spotkania.Cóż u nas odpada wyjazd, albo ja w szkole będe albo Pol w pracy. Natomiast chetnie kogoś ujrzymy u nas.
Gosiak
boję się normalnie, że przegapię narodziny Nelci w tym biegu, nie darowałabym sobie.
Palin
Och jak ja pamiętam bezsennośc ciązową, fakkkkkkk, współczucie
Kinga
Miki miała kiedyś podobne buciki, byłu ok tylko te kwiatuszki poodpadały i trzeba je było przykleic
Mikotku
Napisz mi na pw co tam u was słychac, jak remonty itp bo nie dogrzebię się wszytskich wiadomości
asiulko
Tos nie płacze w żłobku tylko przy rozstaniu chwilkę,Ale ja tęsknię jak szalona...
Teri
Jak tam Darusi mowa? Pewnie już niezła z niej gadułka

Napisze jak Tosiu
Zębów ma 11. Nie wiem ile wazy ale pewnie około 12 kg. Jest dosc wysoki, nie da się jednak dokładnie zmierzyć. Uwielbia serki Danio, banany i rosół. Mozna by o nim powiedziec niestety w skrócie Zegarek, chodzi i bije. No raczej biega niz chodzi i ciagle się wspina.Niestety , bandyta normalnie. Do tego ma okres piszczę jak coś chcę i walę czym popadnie. Cięzki okres. W żłobku siada i robi na nocnik, w domu ni Chu, Chu:dry:Do tego wszytskiego jest bystrym , ciepłym blondynkiem z rózowymi ustami. Kocha się tulić i całuje z dubeltówki. Mówi sporo i iele potrafi tak zwanych"sztuczek dziecięcych". Naśladuje zwierzatka i pojazdy. Ślicznie spiewa ołaałała itp. Umie pokazywac części ciała. Bawi się w niedzwiedzia i kółko graniaste i jedzie pociag. Ten pociąg ciagle jeździ po mieszkaniu z Milą na lokomotywie i Tosiem konduktorem ciuchając i pogwizdując.
Piekne chwile na które tak brak mi czasu.:tak:
Kłopoty nasze się nie rozwiazały jeszcze.Mam nadzieję, ze październik okaże się lepszy:tak:

Mieszkanie...szkoda gadać, bede sprzatać chyba tydzień jak wyzdrowieję i nabiorę sił żeby je doprowadzić do porządku. Jest porządek ale do błysku sporo brakuje:confused:

Dzięki kochane za rady w sprawie Niani. Bierze furagin, śpi z termoforem. Ubiera się zawsze baaaardzo grubo. Nawet w sierpniu w te chłodniejsze dni nosiła pod spodniami rajstopy, biodra zawsze przykryte. Była u lekarzy, wyniki ma dobre. Jeden ginekolog jej powiedział, że to normalne jak się uprawia sex ... :confused2::shocked2: Ugotowałam jej jeszcze sok z żurawiny :)

Hubi po dobie picia mleczka bezlaktozowego zrobił dziś tylko jedną normalną - chyba najnormalniejszą w swoim życiu kupkę ...

Ale dostał na dupci takie drobne kropeczki , czerwone, wygląda jak jakieś uczulenie. Na odparzenie mi to nie wygląda. Macie pomysł co to może być ? Uczulenie na pampersy ?Albo po antybiotyku ? Dwa dni już to ma i mimo, że smaruje, wietrze - chodzi na gołej dupce , nie schodzi mu to :(

Mikotko, jakie Zosi podajesz mleczko ? Jakiej firmy ? Ja dawałam bebiko ale po bebiko też nie było idealnie.
Z tymi ćwiczeniami to szacun ! Pulpety miałaś, ja gołąbki z kapustą w środku - Hubi zjadł całego dużego ! Dzięuję za przepis, skopiowałam i wypróbuję w przyszłym tyg. :)

Wisienko kochana zdrówka dla Was ! Oby rota szybko przeszedł. Niecierpie tej choroby najbardziej ! Jak się czujecie ?

Gosiaku ten suwaczek Ci mknie ! Fajnie że Tymek tak ładnie śpi :) Kto zostanie z Tymkiem, gdy na porodówkę popędzicie ? E będzie z Tobą rodzić ? Co zrobiłaś z włosami ?

Emka, i co fachowiec naprawił ? Zimno macie jak grzejniki nie grzeją ?

Bona ależ masz plany ! Ja nawet takich rzeczy nie palnuję bo i tak nie zrobię:( Okna na poddaszu myje mi deszcz ... Żelazko mi się popsuło ze 2 m-ce temu i nie kupuję nowego bo szybciej mi się pranie składa nie prasując jego ... Na co mogę poświęci czas to tylko na szydełkowanie podczas zabawy z Hubertem. Siadam na podłogę , Hubi się bawi a ja szydełkuję i z nim rozmawiam bądź mu czytam :) Nic innego przy nim nie mogę zrobić a jak śpi to praca i praca :(

Teri, dzięki , że przypomniałaś o Kossakowskim - też to chcę zobaczyć :D

Kingusia
fajny pomysł, skusiłabym się ale pewnie nie reale :( Znów doła załapie z tego powodu :(

Bona Mikotko -
zazdroszczę Wam spotkania !

Jest ! Nadrobiałm dzisiejszy dzień na bb - aż mi się humor poprawił :) Hubi od 19 śpi, zaraz idę Sewrynka do spania ululać i dalej do pracy. W dzień mi robotka szła jak krew z nosa przez to przeziębienie :( Wezmę ciepły przysznic teraz jeszcze i w szlafroczku posiedzę choć 2 h i też szybciej pójdę spać.

Witam
Nocki u nas średnie, zwykle 2-3 pobudki na mleko i dziś o 4.00 synek był wyspany ale udało mi się jeszcze jakimś cudem położyć i zasnął, jak była pora ubierać i jechac do babci to wtedy spał w najlepsze. Bardzo się cieszę z faktu, ze Filipkowi wrocił apetyt, zaczął znowu jeść kaszki no i wczoraj zjadł swoją pierwsza parówkę i pudełko malin.

Paulunia8713 to Antoś też się focha i kładzie na podłodze? Filip tak robi jak mu na coś nie pozwolę, położy się i płacze, sama nie wiem czy na to reagować czy nie zwracać uwagi

Korba32 wiedziałam, ze się pogodzicie, miło, ze S przyszedł z bukietem kwiatów

Palindromea chyba taki etap, Filip śpi zwykle raz w ciągu dnia a wtedy o 19.00 po kąpieli pada i nie chce już mleka, budzi się na nie pierwszy raz o 22.00 a potem jeszcze dwie pobudki sa w nocy na mleko. Co wtedy dajesz Mikołajowi na noc do jedzenia? Ale samodzielny jest już ten Wasz synek, sam sobie poradzi z jedzeniem. Fajną przewieszkę macie w aucie, my żadnej nie mamy.

teri114
120 zł za takie małe kozaczki, te ceny są z kosmosu, dorosły czasami kupi dla siebie taniej niż takie dla dziecka. Super, że m przyjeżdża, tylko na weekend czy na dłużej?

emka01 Filip teraz nosi rozm. 23 a planuje kupić zimowe rozm 24, mam nadzieje że będą dobre

Kingusia91 bardzo fajne te kozaczki, które kupiliście dla Laury

Wisieńka
zdrówka kochana, teraz w weekendy jeszcze dojdą Ci studia, życzę aby udało się wydłużyć dobę. Słodki Tosiu

madzia128 bidulko, ale Ci się wszystko na raz nawarstwiło, zdrówka życzę i aby się wszystko poukładało, co za beznadziejna nauczycielka

ankaka. co za fajną książeczkę czyta Filipek na zdjęciu?

RobaczekII
Zdrówka dla Was, u nas wkoło duzo osób choruje na anginę, mam nadzieję,że to do nas nie dotrze. Jak kiedyś miałam problemy – nerki, pęcherz to stosowałam Furagin, dla mnie pomagał rewelacyjnie, ale odkąd zaczęłam nosił dłuższe bluzki, kurtki, problem znikł.

Bona87
kolejna mamusia pracująca wspaniale zorganizowana, ja jak wraca z pracy to robię obiad a potem bawie się z synek, jak synek zaśnie to siadam do bb, po godzinie 20.00 jestem tak śpiąca, ze przysypiam na fotelu

Jutro mam dzień wolny ale rano zawoze normalnie małego do babci, ja jadę na polowanie do Lidla. Potem mam plan w czasie drzemki aby poukładać drzewo. Na obiad chyba będzie domowa pizza a w piątek krokiety z pieczarkami, taki oto plan na kolejne dwa dni.

Melduje się wieczornie!

Madziu i takie posty chce czytać! Uśmiech czai się między zdaniami :-D ja zawsze wieczorem zaglądam w swój kalendarz, odhaczam to, co zrobione, pisze następna listę rzeczy do zrobienia, dopisuje listę zakupów czy menu na kolejne dni, wtedy też łatwiej zaplanować, co ewentualnie dokupić ;-) może tak spróbuj, listy doskonale motywują w zwłaszcza to skreślanie kolejnych punktów :p te Pulpety naprawdę mi się udały, są nie tylko smaczne ale też delikatne ;-)

Ankaka. Oj można, można ;-)

Wisienka zaraz naskrobie priv. :-* jejku, ale z Tosia juz duży i utalentowany chłopak! Żłobek bardzo rozwija społecznie i emocjonalnie. Ale też samoobsługowo. Dzieci szybciej się usamodzielniaja. Dużo zdrówka dla Was, Wisienki Kochane! Nie dajcie się temu paskudztwu! Mieszkanie ogarniesz jak nabierzesz sił!

Robaczku teraz Zosia pije Nestlé Junior bezsmakowe. Tak jak pisałam na fb, wszytko wprowadzałam jej dużo później. Nasz pediatra to znakomity alergolog, on tak poradził. Długo tez była na sloiczkach, Dopieto w 9 miesiącu jej gotowałam. Gluten bardzo ostrożnie i w małych ilościach. A teraz je wszystko. Tylko białego sera nie lubi :-/ sama widzisz,że u Hubiego po bezlaktozowym jest wszystko dobrze. Może pić mleko ryżowe? Owsiane? Bo sojowe tez może uczulic. Ja wierzę,że Hubi wyrośnie z nietolerancji :-) och, gołąbki! Uwielbiam! Ćwiczę, ćwiczę, teraz mam.świetnie warunki, bo.J. W domu :-) co szydelkujesz?

Po.obiedzie wybraliśmy się do Castoramy. Kupiliśmy półki do.pokoju Zosi. Jutro realizacja kolejnego urlopowego planu :-D widziałam.cudne storczyki i juz mnie kusi,by kupić :p potem pojechaliśmy jeszcze do moich rodziców. Zosia juz śpi. J.ja uspal, ja w tym czasie ogarnęłam salon i.kuchnie. Dzisiaj nareszcie zrobiłam porządek.z kwiatami z salonu. Przesadzilam je i juz nie wychodzą z donic ;-)

reklama
Mikołaj śpi, ja juz też w łóżku, patrzę na "Bez mojej zgody" i czekam na sen...

Mikoto, mimo przypalenia gulasz zjedzony i talerze wylizane. Ale walka z rondelkiem trwała do dziś.

Gosiak, smacznego. A pizza zaliczona? ;-)

Madzia, cieszę się, ze dziś lepiej. Ja w nocy mam pod ręką tablet, pilota od tv, stos poduszek, Ara sklonnego zamienić się stronami łóżka w każdej chwili. Nie lubię jak jest za ciepło, wiec blisko mnie są drzwi balkonowe choćby rozszczelnione. Staram się nawet nie wstawać z łóżka. Nie wiem co jeszcze mogłabym zrobić.

No dobra, próbujemy spać. Dobrej nocy :-*

Do góry