reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czerwiec 2013

A ja zrobiłam obiad na szybko - koktajl truskawkowy + makaron :p Mój Luka zaczął się odchudzać, Tosia je w przedszkolu i nie mam motywacji do gotowania :/
Ja wymejkapowana- ubranie do przedszkola wyszykowane ( bo w domu to leginsy i koszulka byle-jaka :p )
A i się pochwalę :D nie wchodzę jeszcze w spodnie rozm 36 tzn wchodzę ale flaczek wisi mały, a właśnie mam na sobie rurki dżinsowe rozm 34 hahahaha
Lolo śpi już jakieś 1,5 godziny w bujaczku, ale jak tylko przestaje go bujać to otwiera oko i się krzywi :p więc ćwiczę zawzięcie lewą łydkę :p

Mikoto - dla mnie większe porządki to właśnie np mycie okien :p ehhh przez moje niebawem nie będzie nic widac ... muszę umyc jutro ... muszę

Dmuchawcu - zgadzam się z Anilkiem, w takiej kreacji to byc na bank odwróciła uwagę od panny młodej. A co do bluzy - " a nie mówiłyśmy ???? " :p

Dziewczyny sprzątanie pokoi ehhhh Tosia też nie sprząta - bo nie ma siły, albo ją rączki bolą, albo brzuszek, ale jak już kilka razy jej zabawki prawie wyrzuciłam do kosza, to nie upiera się i z pomocą udaje jej się pokój ogarnąć - tzn wrzucic wszystko do pudełek na zabawki ... ale przynajmniej o nic się na podłodze nie potykam, to nic że wszystkie puzzle pomieszane, to nic że buty i ubranka lalek poginęły, ważne, że można przejść

Kurde już w tą niedziele chrzciny aaaaaa jak ja się ze wszystkim wyrobie ???a i pierdziele, nie piekę ciast tylko kupię ... wyjdzie na to samo

reklama
Hej dziewczyny:)U nas dzisiaj troszke słońca więc nastrój też lepszy;) TERI,KORBA ja chyba też nie będę wielce czekała dokładnie do 4 miesiąca,żeby wprowadzić kaszkę,ale chyba prędzej zamienię ją na kleik jakiś.Ostatnio się naczytałam co producenci wrzucają do tych kaszek,ile ukrytych cukrów,żeby już od małego te nasze bąble uzależnić od słodkiego,żeby w późniejszych latach rodzice nadal nabijali im kabze i kupowali już nutelle itp do jedzonka. PALIN czym objawia się wiotkość krtani?Ja mam taką pediatrę,że nawet głupiej ciemieniuchy nie zauwazyła.Mówiła:oj jakie wygładzone dziecko,jaką ma super skórę... ASIULKA jak to jest z tym rotem?Jaki może być maksymalny odstęp między dawkami?Ty masz 3 czy 2 dawki? Moja mała miała podaną pierwszą dawkę w 7tyg,teraz za tydzień czas na drugą (minie wtedy 6tyg i 5dni),ale muszę przełożyc szczepienia,bo ząbkuje i ma lekki katar,a ponoć to ryzyko i tak,że jakieś powikłania się pojawią. Teraz nie wiem czy np.8tyg odstęp może być między dawkami na rota... Tak samo zgapiłam się z pneumokokami i cholera teraz gdybym zaczęła to mogę nie zdążyć do 6 miesiąca życia,a takie są wytyczne.Niby przerwa min 4 tyg...Ech tam:( ANILEK też masz taki apetyt na słodkie?Ja jem je non stop i nawet waga stoi w miejscu,a czy cukrzyca ciążowa mi minęła to nawet nie miałam kiedy iść się zbadać...

Dmuchawcu - ale mamy sprawdzoną cukiernię, więc wezmę po kawałku, żeby było tylko na niedzielę, zresztą będzie tylko 10 osób z nami, to też cudów na stole stawiać nie będzie, będzie strogonow, 2 sałatki, jajka faszerowane, jakaś dobra wędlina (sama zrobię schab pieczony), tort, i tylko trochę ciasta - łoo ale tego dużo się wydaje :p o kurde ... jutro spowiedz jeszcze aż wstyd się przyznać jak dawno u spowiedzi nie byłam :p ciekawe czy rozgrzeszenie dostane :p o ja grzeczna tfuuu grzeszna :p

emka- pozwolę sobie odp na pytanie dotyczace rota - pierwsza dawka musi być podana przed 12 tygodniem życia, a następna do ukończenia 6 miesiąca, może być to w dowolnym czasie, my podamy Karolkowi przy następnym szczepieniu czyli 6 tygodni po pierwszej dawce :)

Ostatnia edycja:
anilek - tak tak :D ja te spodnie kupiłam w jakimś przypływie szału i ubierałam tylko raz na jakiś czas :p ale są bardzo elastyczne - być może dlatego weszłam, a i mają wysoki stan więc brzuch mi splaszczyły :p nooo - także dolna partia ciała 36 (34 w jednym przypadku), górna partia ciała 38, 40, ehhh ten cyc ...

Ostatnia edycja:
anula -szalejesz z rozmiare m !!!! moze i ja dzis sproboje wyjac dzinsy z "przed" choc widze po udach ze pewnie nicz tego...
Co do ROTA my pierwsza dawke mieliosmy w 8 tyg i 9.09 idziemy na druga wraz z cala reszta

MY juz po psacerku ...kurcze kurcze Maly od dluzszego czasu je 140 ml co trzy godzinki ( w dzien) ale dzisiaj po 2 godzinach byla taka awantura , nawet raczki nie pomogly. Dalam butle zjadl 120 ml...i teraz nie wiem czy mu zwiekszyc ???

I drugie: Wsze smyki tez sie tak slinia???bo tu az piana sie toczy :Dczasem leci az do podlogi i wydaje sie jakby Tymek nie nadazal jej polykac :confused:

GOSIAK to w takim razie Tymkowi zęby idą pełna parą;) Moja ma już dwa widoczne i czuć je mocno pod palcem,ale ze ślinieniem nie jest źle,więcej piąstki sobie wpycha do buzi.

Hej dziewczynki
U nas bez zmian dzien w dzien to samo mąż remontuje i końca nie widać do tego junkers wysiadł i wymiana bedzie na nowy wiec musiałam pożyczkę u rodziców zrobić ehh już mnie wykańcza to mieszkanie jak bym wszystko dokładnie sprawdziła to bym tego mieszkania nie kupiła :/
U Adiego wszystko oki bez zmian i u starszaka tyż
Mykam bo czekam na dostawę ze sklepu i na fachowca aż nie chce mi sie myśleć ile jeszcze kasy pójdzie :(

reklama
emka - o ranyyy zabki?? nie za wczesnie ???wiem, ze sie zdarza, ale myslalam ze dosc rzadko ;-) kurcze, ale cos w tym moze byc bo dzis jest okropnie marudny....nic nie pomaga nawet noszenie na raczkach tulenie....juz w nosidelku go nosze bo w chuste nie bylo szans zawizac....kurcze musze mu pozniej zerknac do buzki

Do góry