reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czerwiec 2013

Robaczek - myślę, że spokojnie możesz zażyć nospę. W ulotce co prawda pisze, że nie zaleca się stosować w ciąży, ale wielu lekarzy każe ją przyjmować. Wiele dziewczyn z forum też ją zażywa. Z Natalią też ją łykałam, a teraz mi kazał brać 3x1tabl.

Co do fikołków to jeszcze bardzo delikatne, ale na bank już wiem, że to dzieciątko. Najbardziej wyczuwalne rano, w pozycji leżącej na wznak, albo siedząc prosto. Mała rybka sobie pływa i fika koziołki :).

MatkaEwa - nie chwaliłam się wcześniej, bo wydawało mi się niemożliwe, żebym tak szybko je czuła. Ale jeden dzień, drugi i zaczęłam bardziej dzidziolka obserwować. Wieczorem po całym dniu jelita mocno pracują, więc ciężko wyłapać dziecko, ale rano bez problemu. Macica jest już mocno wyczuwalna, więc dokładnie wiem gdzie jest maluch.
Martwię się znów, bo skurcze się zaczynają, macica się spina.

Ostatnia edycja:
reklama
Nissanka, spokojnie - miałaś, więc raczej nie przejmiesz. Zadbaj o małego - idź z nim do lekarza. Przy okazji możesz zapytać, czy masz się czego obawiać.

nissanka- powinnaś mieć jeszcze "świeże" przeciwciała, ale w takich przypadkach chyba trzeba zbadać ich poziom, skonsultuj sie jak najszybciej ze swoim lekarzem, ktoś tu miał niedawno dziecko chore to pewnie powie Ci dokładnie

DzikaBez i co z tym ząbkiem Ewuni ?????

natis - dlatego masz leżeć cierpliwie i oszczędzać się ile się da . Biedna jesteś:-(. Tule mocno.

Ostatnia edycja:
Natis, mi w pierwszej ciąży macica się mocno stawiała i spinała, tylko że tak koło 6- tego miesiąca. Też miałam brać nospę, 3 razy dziennie po 1 tabletce i duuuuużo magnezu, chyba jakoś 2x3 albo 3x2 - nie pamiętam już dokładnie. W momentach bardzo mocnych spięć miałam też zażywać dodatkowo dwie nospy. Na szczęście macica kombinowała ze 3 tygodnie i odpuściła.

MamaTrójki ja jestem z brynowa, okolice rzepakowej. Fajnie ze jest ktos kto chce sie spotkac. Moze na soczek bo slyszalam ze w ciazy nie wolno pic kawki :p hehe. To kiedy masz czas??:)
Mój gin mi zalecił na ból głowy kawke -bo boli z niskiego ciśnienia;)wsumie to mnie najbardziej odpowiada przyszły tydzień bo w tym mikołaj barbórka i urodziny mojego taty;):-D:shocked2:11mam wizyte wiec zajęte ale reszta tyg jak najbrdziej

Witam dziewczyny.

ANBAS- strasznie mi przykro... Naprawdę, nie wiem, co mogę napisać. Szczerze, to obawiam się teraz swojej wizyty (a mam w czwartek), bo niby wszystko jest w porządku... A jak nie jest? Muszę myśleć pozytywnie, ale po tym wpisie muszę się ogarnąć...

Dziś byłam rano u foniatry, bo mam guzki na krtani, a pani doktor powiedziała, że ciąża może mi pomóc w leczeniu:-) Hormony i te sprawy. Mam przyjść na kontrolę w 6. miesiącu ciąży:)

Trzymajcie za nas kciuki w czwartek! Z jednej strony nie mogę się już doczekać, z drugiej strasznie się boję!

reklama
MamaTrójki mi tez wlasnie pasuje po 11. Ja mam wizyte dopiero 21 grudnia. Chodze do ziebaclinic bo po przejsciach w przychodni na ul. Racławickiej powiedzialam dziekuje. Baba na ul. Racławickiej wredna jak cholera. Mój chlopak bardzo chcial wejsc ze mna na piersza wizyte a ta mu trzasneła drzwiami doslownie przed nosem i krzykneła " NIEEEE!!!" potem w gabinecie ryczala na mnie po co do niej przyszlam jak jestem zameldowana w Chrzanowie a nie w Katowicach i reszte wizyty byla taka nie mila ze mialam ochote wyjsc z placzem. Nawet mnie nie zbadala .. nie potwierdzila ciązy tylko wyslala na usg nawet nie wiem gdzie bo nie powiedziala. Chyba widzi ze nie jestem z Katowic i nie wiem gdzie co jest...

Do góry