reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czerwiec 2013

Natis, Lena to bardzo ladne imie:) Ja dla trzeciej corki mialam Sara a dla synka nie mamy ale gustujemy w Franciszek, Mikolaj, Milosz, Bartosz. Moze cos z tych a moze jeszcze cos innego:) Ja musze swoje ubierac corki i robic im sniadanko. Blance wystarczy pomagac bo juz duzo sama robi ale Gaja za mala na samodzielnosc.

reklama
Ja wogole dzis spalam fatalnie, po nocy wstaje zmeczona i nie wyspana. Krece sie wierce, duszno mi, gorąco, za chwilę zimno, nie wygodnie. Co 3 godziny sikanie.... to jest poprostu masakra a nie spanie.
Pamiętam ze z Michasiem spalam jak susel, a teraz :no: Kurcze moze to jednak dziewczynka? Albo ja poprostu juz stara jestem i organizm inaczej znosi ciąże .....:confused: Jeszcze 5miesiecy takich nocek i ja sie chyba wykoncze.....:no:

NikaMD może Twoja Dzidzia robi Ci już trening na czas po porodzie? :-):-):-) Bo jak teraz przyzwyczaisz się do małych ilości snu , to w czerwcu będziesz miała jak znalazł :-D
My wszystkie będziemy chodzić jak zombie i umierać a Ty będziesz jak Skowronek :-)

Mi też się podoba Lene, tylko jak dla mnie za duzo ich się zrobiło, chociaż tak mi pasowało do moich "standardów"
Dziewczyny i u mnie noc kiepska a to nie przez moją córke tylko przez braci. Mieli półmetek i trzeba było bo nich jechac o 3, miał jechac mój M. jak wróci z pracy o 12 to by sie ni kładł. ale jeden z braci zbyt dobrze się bawił, spił (no rocznikowo mają te 18) i drugi zadzwonił o 12 że trzeba jechać do innego miasta, bo początkowo mieli cześć drogi przejechać autobusem. A i M. zaczoł szukac tego lokalu w internecie, niby to 50 km. ale nigdy nie był w tamtych okolicach, zgubił sie, obudził Małą jak dzwonił, na szczęście ich znalazł ale ja nie spałam do 3. Ale są młodzi, tez byłam w ich wieku wiem jak to jest.
Wiecie chciałam wieczorem zamieścić zdjecie brzucha (dzieki wszystim za pomoc) ale jak je robiłam to aparat mi spadł i uszkodziłam obiektyw, MASAKRA. Potrzebuje go teraz bo zaraz urodziny córki a ja nie byłam przygotowana na takie wydatki. Tamten nie był moze bardzo dobry ale wiadomo jak to jest z aparatem lepiej kupis lepszy niz jakieś badziewie. Jestem wsciekła na siebie.

Ja spie dobrze, chodze spac juz o 21 i spie do 6 rano. Budze sie bo musze, Blanka zawsze robi siku o 22 i o 4 rano a Gaja przechodzi do nas do lozka po polnocy ale to budze sie, robie swoje i dalej kimka:) Dobrze, ze chociaz noc mina szybko bo w ciagu dnia to godzina ma chyba nie 60 minut a co najmniej 160! Czasami mam juz dosc dnia a jest godzina 11 czy 12:szok:Mysle ze wiosna zleci szybciej niez styczen i luty.
Mysle o takiej jednej dziewczynie, ktora miala cos pldobnego do mnie. Tez dostala krwawienia i okazalo sie ze to krwiak i cos z kosmowka. Miala lezec...chyba sie juz nie odzywa. Nie pamietam, ktora to z nas ale jakoa na a..., cos ag...jakby od agaty albo agnieszki. Pamietacie?

NIKA - 3 na 4 nocki mam identyczne co Ty... współczuję Ci... i sobie :).
Z Natalią też całą ciążę przespałam a tutaj zmęczona jestem, a oczy jak 5zł i za cholerę nie usnę. Też stawiam na starość hihihi ;-)

PAULUS - chodziło Ci pewnie o agu1987 . Miałam z nią kontakt jeszcze z miesiąc temu - ja też miałam krwiaki i konsultowałyśmy się nt. leczenia. Teraz nie mam pojęcia co u niej. Mam jednak nadzieję, że wszystko dobrze.

DZIKABEZ - no właśnie jestem zaskoczona popularnością tego imienia [Lena], bo wokół mnie jeszcze nigdy takiego nie spotkałam. A ostatnio jak przeglądałam różne księgi imion, fora z imionami, czy rankingi imion to faktycznie Lenka plasuje się dość wysoko. Ale i tak mi się podoba i nie zmienię :-)

Ostatnia edycja:
Natis to napewno ona bo bylo wlasnie agu...Tez mam nadzieje, ze dobrze wszystko i tak po prostu zrezygnowala z forum.
Ja sie zbieram do kuchni, paroweczki ugotuje dziewczynom i sobie. Co tam raz na jakis czas moga byc parowki zamiast obiadu:) Jutro zrobie kotleciki z piersi kurczaka:)

paulus mamy podobne typy tzn. Franciszek i Mikołaj

NATIS czyli owocny wieczór! Super, że się tak z mężem zgadzacie:tak:

ISIS współczuję bólu

Ja często też źle śpię.....a dzisiaj mnie głowa zaczyna boleć. Cieszę się tylko z tego, że znowu mogę pić kawę tzn. nie mdli mnie bardzo po niej. Może mnie filiżanka dzisiaj uratuje?

Hej:)

Moja noc, tak jak przypuszczałam, była ciężka... przynajmniej do 03:00 kiedy w końcu udało mi się zasnąć. Ale jak już zasnęłam... dziewczyny miałam super sen, EROTYCZNY :D normalnie jaki gościu mi się śnił :-p było cudownie... jak już mieliśmy "kończyć";) to usłyszałam walenie w poręcz, tym sposobem o 06:00, pani odgarniająca śnieg ze schodów na dole, zafundowała mi okrutną pobudkę:p szkoda!

Natis Lenka to śliczne imię, faktycznie teraz popularne jak Blanka czy Pola czy Zosia (mój typ):) ale to nie jest ważne!

_anula też mam przeboje z sąsiadami, niestety. U tego u góry są wieczne awantury i przekleństwa (niesie się po bloku strasznie), a Ci obok tak walą drzwiami (a wychodzą i wchodzą kilka razy w ciągu 2 godzin RANO), że ostatnio mi się telewizor na ścianie poruszył. ZERO kultury!
Ok zmykam sprzątać i pochować wszystko z szafek... dzisiaj odwiedza mnie mój Chrześniak (1 rok i 2 miesiące). Uwielbia wszystko ściągać z półek:) ale jest taaaaki Kochaaaany:)

reklama
Natis cieszę się z Twojego lepszego humoru i pozytywnego podejścia nawet do trudnego leżenia - jesteś dzielan i tak trzymaj !

Isis, zastanawiam się co może tak długo boleć ale nic nie przychodzi mi do głowy. Mam nadzieję, że odpuści Ci ten ból.

Z bezsennością to chyba dziewczyny dziś jakaś epidemia :( Ja też miałam trudną noc i do tego wstałam z wielkim bólem głowy, do teraz mnie boli a kawę już wypiłam, chyba bez apapu się nie obejdzie :( Także Sara dziś łączę się z Tobą.
Do tego w nocy nawiedziła mnie piosenka, za każdym razem jak się przebudziłam siedziała mi w głowie :
Na cztery i na sześć - Na cztery i na sześć - tekst piosenki, tłumaczenie piosenki, teledysk na Tekstowo.pl :):):)

Śniegu u nas też nasypało w sumie ładnie się zrobiło, w końcu zimowo.

Zaraz zabieram się za ściąganie choinki - nie chce mi się ale szału dostaję z tymi igłami.

Do góry