reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwiec 2013

Czytam na bieżąco, ale jakoś weny brak.. czekam na te wyniki amnio jak na jakiś wyrok-czas wlecze się nie ubłagalnie :-(

Z Mateuszem po operacji jest dobrze, jutro wraca do szkoły, a dziś odkopywaliśmy się prawie 4 godziny z 3dniowej nieobecności w szkole - jakaś masakra, bo oboje nerwowo reagujemy:crazy:

Za to dziś w sklepie spotkałam qmpelę.. nie widziałyśmy się plus minus od wakacji.. a ona do mnie: madziaaa jak ty schudłaś, masakra. Uśmiałam się, bo mówię jej: to nie możliwe w moim stanie.. a ona i tak nie uwierzyła :-p
Humor mi się poprawił w 101% :-D

reklama
Czytam na bieżąco, ale jakoś weny brak.. czekam na te wyniki amnio jak na jakiś wyrok-czas wlecze się nie ubłagalnie :-(

skąd ja to znam... wczoraj już dzwoniłam do poradni 3 razy, bo nie mogłam się doczekać, ale nie odbierały telefonu, więc i tak dowiedziałam się dzisiaj, tj. w planowanym czasie, ale pietra miałam niezłego..:crazy:
w każdym razie jest to mój najpiękniejszy, nieco spóźniony prezent imieninowy (wczoraj je miałam):-)

nie martw się, już niedługo się dowiesz, że wszystko dobrze..:tak: Ty masz dzwonić, czy Oni Cię poinformują?

skąd ja to znam... wczoraj już dzwoniłam do poradni 3 razy, bo nie mogłam się doczekać, ale nie odbierały telefonu, więc i tak dowiedziałam się dzisiaj, tj. w planowanym czasie, ale pietra miałam niezłego..:crazy:
w każdym razie jest to mój najpiękniejszy, nieco spóźniony prezent imieninowy (wczoraj je miałam):-)

nie martw się, już niedługo się dowiesz, że wszystko dobrze..:tak: Ty masz dzwonić, czy Oni Cię poinformują?

Powiedzieli mi tak: jeśli wynik będzie ok, to zadzwonią panie z laboratorium, a jeśli nie, to pani z recepcji zaprosi na spotkanie z lekarzem. Mają dzwonić 30 lub 31 stycznia..

Do tego czasu wstrzymuję się z wszelkimi zakupami, chociaż w niedzielę już miałam żabkę z h&m i skarpetki, ale jednak bałam się kupić.. mimo tego, że można zwrócić w ciągu 28dni.. eh czy ktoś ma wehikuł czasu?:-p

Ostatnia edycja:
fioletowa piękna ta bluza, chyba się skuszę,brązowa śliczna i taka uniwersalna, więc można brać w ciemno niezależni od tego, co dzidzia ma między nogami... :) W ogóle dziewczyny fajny sklep, nie wiedziałam o jego istnieniu, przyda się na pewno :) Chociaż jestem zakochana w kolekcji F&F mają rewelacyjne ciuskzi, fakt, ze trochę drogie, ale zawsze można się skusić na kilka drobiazgów. Polecam zajrzeć, bo mają przepiękne skarpetki i śpioszki dla najmniejszych :) A i dodam, ze w Tesco od chyba 24 zaczyna się wyprzedaż dziecięcych rzeczy, my lecimy po wanienkę Disney'a z wbudowanym termometrem przed przeceną kosztowała 80zł, teraz chyba 60 :) Dziś zaczęła powstawać ścianka do pokoju maleństwa, więc już mogę w końcu skupować powoli większe gabarytowo rzeczy :)

NikaMD to strasznie dużo :o ja liczę, liczę i ze wszystkim się zamknę w połowie tej kwoty :) Wózek kupujemy używany, bo mi szkoda pieniędzy na nowy.

Sporo wiem, ale:
wozek 3 w 1 chicco enjoy=850zł
no i inwestujemy w elektroniczna nianie z monitorem oddechu =800zł !
(przy Michasiu nie mialam, ale teraz niania bedzie konieczna a ten monitor oddechu dla bezpieczenstwa chcemy kupic)
termometr elektroniczny bezdotykowy =100zł (bo nie mamy)
laktator tommytippe+ buteleczki=100zł
posciel do lozeczka (podusia, kolderka, baldachim i takie tam gadzety)=250zł
To juz jest ponad 2tys, a reszta to inne rzeczy takie drobne, ale w excelu wypisalam wszystko lacznie z pieluchami, kremikami i takimi innymi duperelami. No i bez ciuszkow mi wyszlo 2500;-)

Wiadomo, ze polowe z tego mozna by nie kupowac i tez by sie przezylo. Czesc ciuszkow moze uda sie po Michalku odzyskac.

Ostatnia edycja:
No to rzeczywiście. My kupujemy na dniach wózeczek też 3w1, Drier 4XL tyle, ze używany, za 300zł. No i dziadkowie fundują łóżeczko, materacyk i pościel, więc to też nam spory koszt odpada. Monitor oddechu chciałam kupić, ale a szczęście rodzinka mi wybiła to z głowy. Może jak będziemy oszczędni, to zmieścimy się w 'tuskowym' becikowym ;) Oczywiście wykończenie pokoiku ok 1000zł wliczam jako koszt własny :p

Nika niby wiele można po starszym dziecku odzyskać, ale jednak nowe kuszą.. ja mam wszystko pochowane już od prawie 8 lat i w związku z tym liczę na synka :-p ale i tak pewnie nie obejdzie się bez kupowania nowych ciuszków, drobiazgów itp.. Łóżeczko niby mamy ( po mojej 14letniej kuzynce ), użyte tylko 2 razy, ale marzy mi się.. MAXX WYPAS Łóżeczko turystyczne, kojec, Wibra (2934271337) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. i chyba się skuszę, bo i tak nie mam przewijaka, nie mam karuzeli.. więc odliczając moje braki, to łóżeczko nie wychodzi aż tak drogo:-p

reklama
Dziewczyny ratunku grypę mam :-( i nie mogę brać nic poza paracetamolem i flegaminą :-( czuję się fatalnie :no: a w piątek usg połówkowe w Warszwie, jestem u Mamy więc mam 100 km i do tego busem muszę jechać bo auta nie mam... :-(

Do góry