reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czerwiec 2013

reklama
Fioletowa ta aspiryna z tego co zrozumiałam coś ze skurczami ma wspólnego? Byłam tak ucieszona, że szyjka zamknięta i długa, że się wyłączyłam :sorry: Fenka chciał mi dać ale ze względu na moje serce skończyło się na zwiększeniu magnezu do 4x2tabl i aspirynie.

XEZ
co za wieści!! Czekam na wynik z bety. Jeśli się okaże, że to ciąża znajdź mega dobrego lekarza i słuchaj się Kochana wszystkich zaleceń!!! Reszta się jakoś ułoży!

minnie a o tak!! klapki, baleriny a nie kozaki!! A ospa chyba ma 2 tyg wylęgania.

xez daj znać jak beta wyszła. Trzymam kciuki, żeby wszystko poszło po waszej myśli:tak:
Sara odpoczywaj dużo kochana. Może za dużo na nogach jesteś przez cały dzień.
Kingusia ja w pierwszej ciązy miałam bardzo malutki brzuszek. Troszeczkę wypchało go w 8 miesiacu ale powiem Ci jedno wolałabym taki malutki niż taki jak mam teraz. Jestem niska (150cm) i jest mi naprawdę bardzo, bardzo ciężko z takim brzuchem. Najważniejsze, żeby z maleństwem było wszystko dobrze więc się nie martw:tak:

Do mnie właśnie dzwoniła koleżanka(termin też na czerwiec). Znów jest w szpitalu :( Pojawił się mocny ból brzucha, skurcze. Teraz ma zakaz jakiegokolwiek chodzenia. Oby było wszystko dobrze

Ja to wczoraj troszkę za dużo się narobiłam i wieczorkiem odczułam to przez ból brzucha. Na szczęście wzięłam nospę, połozyłam się i od razu było lepiej. Dzisiaj za to planuje słodkie lenistwo. Tylko obiad zrobie co byśmy z głodu nie padli bo mąż dopiero o 17 w domku będzie.

xez o matko, aż nie wiem co napisać... mam nadzieję że jakoś się ułoży... trzymam za was kciuki

sara tak ze skurczami, bo aspiryna blokuje proglastynę, a ta jest odpowiedzialna za skurcze
[w spermie np jest] no moja druga ciąża taka [w pierwszej polopiryna, a w tej aspiryn cardio - przynajmniej tabletek nie trzeba dzielić]

Ostatnia edycja:
A mnie dzisiaj coś "weszło" w nogę. Tylko poodkurzałam w mieszkanku i od prawej strony biodra aż do kostki prawej nogi mnie boli. Ledwo siedzę. Miałam iść po wyniki ale nie wiem jak ja auto poprowadzę, a na piechotę to dziękuję bardzo. Chyba będę zmuszona poprosić męża, żeby zaszedł wracając z pracy. A tak chciałam zobaczyć wyniki cukru. Do tego dodajmy ok 25cm świeżego śniegu i mamy niezłe równanie. Poczekam jeszcze trochę. Może mi przejdzie. Nawet zmywarki nie mogę zapakować.

Xez- ale wiadommość! Nie wiem co Ci napisać- chciałabym, żebyś nie musiała przechodzić więcej przez tak trudne doświadczenia, ale z drugiej strony wierzę w cuda i nadzieja, ze tym razem mogłoby sie udac napawa radością. Sciskam Cię i czekamy na wieści!

Natis- w moim przypadku rada dziewczy, zeby zaczac łykac potas się sprawdziła. Też miałam takie skurcze, że masakra. Kupiłam "ChelaMag b6 Skurcz" (magnez, potas i b6) Łykam tego 4 tabletki na dobę i skurczów nie ma:tak: Fajny miałyście ubaw z tą sukienką:-D

Minnie- życzę poprawy humorku:tak: Mnie pogoda też wkurza- zimno i dzis sypie non stop:-( A ospą zaraża się ok 10dni.

Mój maluch dzisiaj wariuje, tak kopie ,że mi brzych skacze:-D
Jutro pierwsza wizyta w szkole rodzenia, zobaczymy :-)
Za to za tydzień kolejne duże USG 4d, już się doczekać nie mogę bo ostanie USG miałam 9 stycznia.

Witam :-)

Xez Kochana zamurowało mnie... Leć szybko na badania i szukaj lekarza... Jeśli to ciąża to widać tak musiało być, zaciskam kciuki, żeby było wszystko dobrze...

Kurczę przeczytałam wszystko, nadrobiłam Was i po wiadomości Xez kompletnie nic już nie pamiętam, co której chciałam napisać... wybaczcie :sorry:

U mnie śniegu po pachy :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: - ja chcę już wiosnę!!!

Dobija mnie ta pogoda. Mam do zrobienia remont w pokoju. U mnie w domu był problem z wilgocią. W lato zrobione zostało odwodnienie i nie wyłazi nic, ale tak: jest stara deskowana podłoga i trzeba wylewkę zrobić, od nowa ściany zrobić, wymiana mebli wszystkich, bo wiadomo... jak trochę wilgoci załapały to już się nie nadają do niczego. I przez pogodę nie można nic zacząć praktycznie... Takim sposobem dla Dzidzi nie mam nic, bo nie mam gdzie tego trzymać i rozpacz mnie ogarnia czy zdążę, ze wszystkim do porodu... :-:)-:)-(

reklama
Hej
U nas tez zima. Pada, wieje, nie chce sie z domu wychodzic. Skoczylam tylko do polskiego sklepu po szyneczke dla coreczek i serki danio:-)
Natis potas:-) tak jak tu wiekszosc radzi:-)
Xez moze Natis ma racje ze jeszcze test wychodzi pozytywny. Zycze aby bylo jak najlepiej dla ciebie. Daj znac i jesli lekarz potwierdzi ciaze to oszczedzaj sie od poczatku.
Teri mi tez termin porodu z usg teraz wyszedl na 8 czerwca:-) ciekawe, ktora pierwsza urodzi:-)
Jest mi bardzo ciezko spac, budze sie co chwila. Bola mnie biodra i posladki od tego spania na bokach. Pamietam ten stan z poprzednich ciaz i pamietam to dluzenie sie czasu w trzecim trymestrze. Ciaza powinna trwac 30 tygodni:-)

Do góry