Z
zyta
Gość
Ivi1 ja rozumiem ze masz dostarczyc skrocony akt urodzenia?piszesz tez o fotokopiach z pieczatkami...tego ja nie rozumie...co ma jedno z drugim?robisz xero aktu urodzenia i gotowe wysylasz...dziewczyny mam problem, moze wy cokolwiek wiecie na ten temat? Wymagaja ode mnie skroconego odpisu aktu urodzenia dziecka w polsce, a mi w szpitalu dali fotokopie z oryginalnymi pieczatkami i powiedzieli ze do wszelkich urzedow mam robic kopie bo drugiego oryginalu mi nie wydadza... Co mam robic? Skad mam wytrzasnac skrocony odpis? Czy wy wiecie cokolwiek na ten temat? Pomocyyyy![]()
akt urodzenia ja bralam z komune...
piszesz,ze w Polsce chca skrocony akt urodzenia...ja w Polsce skroconym aktem to moglam,a raczej nic nie moglam zalatwic(w skroconym nie mialam nazwisk rodzicow)wiec lepiej dowiedz sie dokladnie.
Ivi nie wiem czy wiesz ale mozesz sie starac o becikowe w Polsce,musisz poprostu sie popytac,ja sama takowego nie wzielam poniewaz nie wiedzialam,ze tak mozna(jaka bylam zla przez to
)Napisz co u ciebie i coreczki...pozdrawiam...
. Ja tez odkad sie przeprowadzilismy w ubieglym roku wszedzie chodze pieszo
. Wczesniej po byle mleko musialam samochod wyciagac, teraz wszystko pod domem, nawet w razie koniecznosci moge malego na chwilke w domu samego zostawic, a ja wyskocze do alimentari. Fajnie tak mieszkac w centrum, oczywiscie mowie o malej miescince;-). Jesli chodzi o wszelkie akty to nie wiem, czy wystarcza ci zwykle tlumaczenia przysiegle, czy tez przypadkiem nie bedziesz musiala postarac sie o pieczatke konsulatu, dokladnie nie pamietam, wiem,ze tez troche sie pozmienialo w przepisach, moze pomocna ci bedzie ta stronka