• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

cześć mamy polki we włoszech

Czesc i czołem,
Anika73 5 lat to ze sie tak wyraze kupa czasu, masz racje ze los dla rodziny porozrzucanej po swiecie laskawy nie jest. Ja jak nie widze swoich pare miesiecy to juz mnie nosi, teraz bedzie przynajmniej rok separacji od rodziny i znajomych, ciekawe jak to przezyje. Jedyne co mnie chyba utrzyma to chęć zmiany, w sensie schudnać pragne coby jadac na chwilke do Polski wszystkich zaskoczyc. Ciekawe czy mi się to uda?:laugh2: Milego dzionka:-)

reklama
witam ptynia..
ile bys chciala schudnac?
nasza kochana luczka jest na diecie,
razniej wam bedzie we dwie...
ze mnie sie wszyscy smieja ze ja cale zycie na diecie...ja poprostu raz na miesiac ,dwa,robie sobie kilkudnoiwa diete,poniewaz ja bardzo lubie wcinac,wiec po 2 miesiecznym jedzeniu jak szalona mam zawsze kilo 2 nadwagi,wiec pare dni raz na jakis czas musze sie troche powstrzymac...

Anika u mnie duuużo, dużo więcej niż dwa kilo:-). Na razie ze stresu związanego z Maćkową szkołą jem o wiele mniej bo po prostu z nerwów nie mogę nic przełknąć. Może mi się przez ten czas trochę żołądek skurczy, więc potem nie będę tak wchłaniać. Tu wszystko takie dobre, a teraz jeszcze święta się zbliżają, wszystkie panettony panforte, ech pokusa wraz ze świętami nadciąga, ale trzeba się będzie jakoś powstrzymać.
Luczka a jaką dietkę stosujesz o ile można wiedzieć?

Czesc Dziewczyny,
ja sie zalatwilam w tej nieszczesnej pracy, katar i zatoki :-( dzis siedze w domku i sie dogrzewam, mam zamiar zdusic chorobe w zarodku :-)
ech i wlasnie powiedzialam szefowej o ciazy i ze nie chce przedluzac kontraktu od marca, i juz sie zastanawiam, czy dobrze zrobilam ;-) ale chyba nie mam wyjscia...

Ptynia powodzenia w odchudzaniu! a czemu zakladasz, ze przez rok sie z nikim nie zobaczysz, nam to wszyscy jak tylko dowiedzieli sie ze jedziemy do Rzymu, zapowiedzieli, ze nas odwiedza ni i moze nie wszyscy ale duzo znajomych u nas juz bylo :-)

Dzien doberek, no to i ja sie melduje:-). Ptynia to fajny okres sobie z ta dieta wybralas:tak:, ja wlasnie zakupilam pierwsze w tym roku torroncini, skorzystalam z oferty w conadzie;-), oczywiscie dla mojego P. bo ja to staram sie omijac te pysznosci, zostawiam je sobie na swieta, teraz troszke "pocierpie", a on ile by zjadl to i tak nawet grama nie przytyje, dlugi i chudy, az dziwne jak na wlocha;-). W kazdym razie powodzenia wszystkim dietowiczkom!!
Kosmitka, dobrze zrobilas, ze jej powiedzialas o ciazy, a pracowac przeciez bedziesz mogla, dopoki dasz rade, i dopoki bedzie ci sie chcialo.
Dziewczyny wczoraj w szkole Patryka mielismy zebranie z dyrektorka, wyszlam stamtad w szoku, raz, ze moze jako byly belfer przyzwyczajona do szkoly w Polsce, dwa, ze istnieje taka ignoranza w XXI wieku!!! W czym problem, w szkole podstawowej czyli elementare, byly ciecia, wiadomo:no:!! Co obcieli??? muzyke i wych. fizyczne. Dyrektorka postawila wiec na tzw progetti, i oprocz angielskiego w przedszkolu dla 5-latkow, zaaprobowala progetto di muzyka i wf-u, oczywiscie za drobna odplata. I jesli my w przedszkolu placimy 50€ za angielski (na rok) i nikt nawet nie pisnal slowka, bo to i tanio a po drugie nieobowiazkowo a dzieci sa szczesliwe, to w elementare zahuczalo!!! 7 € za pianino badz gitare na miesiac, 4 € za wf za miesiac!!! Znalazla sie grupka ok 10 rodzicow, ktora zaczela wojowac, jedna z matek stwierdzila, ze ona za 7 €, ktore ma dac na muzyke, woli kupic swojej corke paczke chipsow:szok:. Co wy na to??? Powiem wam, ze ja pamietam jak w podstawowkach w PL dokladali godziny wf, jak naciskalo sie na aktywnosc ruchowa, tu totalne odejscie, rozumiem ciecia, ale dlaczego na dzieciach, dlaczego na szkolach???!!!! Jestem lekko zbulwersowana cala ta sytuacja, bo juz sie boje co bedzie za rok??!!! mamy przeciez CRISI!!!! nieprawdaz??!!!

hej hej... przepraszma za dlugo przerwe ..ale w rpacy urwanie glowy mialam a w domu nigdy nie ma czasu na neta i BB. A do tego byla moja Mama od 9 do 16 listoapda i zajela sie chorym Matim 8 on taki chory jak ja swieta..ale pdobno ma zapalenie oskrzeli ....a zywe srebro z niego i anwet specjalnei nei kaszle)
jutro kontrola.

Mam nadziej,ze u was wszystko ok..postaram sie nadorbic...mignely i jakis dietki ..chetnie podczytam :-)

korzystajac,ze byla moja mama moglismy z moim v powychdozic wieczorkami to na jakies apertivo to do kina...jak za starych ebzdzietnych czasow :-)
Bylismy w piatek na Immortals w 3D..podobala mi sie bajeczka a w e wtorek bylismy na Warrior to juz nie bajeczka ale tez mis ei poddbalo mimo,ze nie lubie filmow w ktorych sie tluka starsznie..polecam oba w filmy

Ptynia to, ze powiedzialam o ciazy, to nie mam watpliwosci czy dobrze ;-), watpliwosci mam czy dobrze robie, ze rezygnuje z pracy, w lutym konczy mi sie kontrakt i moge go albo przedluzyc albo nie, ja dotychczas zawsze pracowalam, nawet po urodzeniu dzieciakow, z Antkiem jeden rok w domu, z Mikolajem jakies 9 miesiecy, ale teraz z trojka to juz mysle, ze sie nie da ;-)
a te nasze kontrakty to sa stypendia, ktore nie daja mi niestety zadnego urlopu macierzynskiego, albo pracuje albo nie... moglabym teoretycznie na te 2 miesiace do maja przedluzyc, ale tyle biurokracji z tym przedluzaniem, ze nie chce robic szefowej klopotu ;-)

przepraszam Ptynia to powyzsze to mialo byc do eve :-)

eve gdzies mi mignelo, ze w Stanach juz jest czy maja wprowadzic 4 dni nauki zamiast 5 w ramach oszczednosci :-)
rozumiem Twoje oburzenie, pewnie, ze nie powinni wf kasowc, juz lepiej jak dla mnie historie i tak sie niczego nie nauczylam na tych lekcjach ;-)

strega zazdroszcze tych randeczek :-) chociaz my to nawet jakbysmy mieli okazje, to tutaj do kina sie nie wybierzemy :-D w Polsce bedziemy nadrabiac :-)

agucha wyslalam Ci wiadomosc, mam nadzieje, ze dostalas, bo krzyczal na mnie kilka razy, ze cos mu sie nie podoba ;-)

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry