• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

cześć mamy polki we włoszech

Ja tez kocham klimat swiateczny :tak: Wszystkie pie.rdolki zwiazane ze swietami, cale te swiatla, ozdoby, prezenty, kolendy, tradycje.. wszystko... Kiedys obrazalam sie jak ludzie mowili ze to kicz, ale pozniej zdalam sobie sprawe ze rzeczywiscie te wszystkie rzeczy zwiazane ze swietami bozego narodzenia to kicz, ale taki na ktory mozemy sobie raz do roku pozwolic i urzadzic wszystko tak kiczowato jak tylko sie da i byc z siebie dumnym i podziwiac wlasne dzielo :-D
Ja dzis mam spokoj od kolek, mala odpukac spi i je caly dzien bez beczenia, mam dwoch podejrzanych sprawcow -albo witaminy ktore dostala albo krakersy ktorymi ja sie zajadalam jak opetana.. Dzis odstawilam obie rzeczy i cisza, jutro sprobuje dac witaminki i czy bedzie cisza, czy wrzask, to sprawce i tak odnajde ;-):-D
Milego dnia dziewczynki :-)

reklama
eve my dopiero w tamtym roku mielismy swoja pierwsza choinke ;-) bo wczesniej jezdzilismy do rodzicow jednych i drugich i nie bylo sensu, ale choinka wyszla nam super, byla zywa, do samego sufitu, kupilismy tylko kilka bombek i dwa lancuchy, a reszte ozdob robilismy sami, mialam z dzieciakami zajecie przez 3 tygodnie :-) tez lubimy zabawe w swieta, pisanie listow do Mikolaja, niespodzianki...
ivi detektywie ;-) powodzenia w dochodzeniu! a moze juz rozwizalas zagadke? ja to chyba mialam duzo szczescie, bo jadlam wszystko i dzieciaki nigdy nie mialy zadnych kolek itp.

a my dzisiaj leniuchowo, ja jeszcze dochodze do zdrowia, ale juz prawie ok :-)
i wlasnie wpadalismy na szalony pomysl, ze od marca jak ja juz nie bede pracowac przeprowadzimy sie nad morze, np. do Formii :-) jezdzi stamtad pociag do Rzymu, wiec maz bedzie sobie jezdzil ;-) pewnie jakies 1,5 h w jedna strone z dojsciem do i z pociagu ;-) ale bedziemy mieli wszystkie weekendy nad morzem :-)
no ciekawe jak ten nasz pomysl sie rozwinie...

a moze znacie inne fajne miejscowki pod Rzymem, z dojazdem pociagiem do Rzymu?

milego weekendu dziewczyny!

Witam, u nas tez leniuchowo:biggrin2:!! pierwsza sobota wolna dla wszystkich, wiec pospalismy dluzej:tak: a moj P, ze wstal wczsniej nawet po cornetti do baru wyskoczyl:tak:....alla faccia della dieta:rofl2:.
Kocham takie dni, jakby wszystko w spowolnialym czasie sie toczylo, sniadanko, potem zakupy na mercato, kawusia, teraz obiadek sie gotuje...dzisiaj pochwale sie risotto al nero di seppie.
Kosmitko, fajny ten wasz pomysl z ta przeprowadzka, Formie znam bardzo dobrze, to blisko Sperlongi (mieszkalismy tam do ubieglego roku). Szczerze Ci powiem mnie osobiscie Formia sie nie podoba, ale to kwestia gustu, w kazdym razie jest wygodna, bo ma polaczenie kolejowe z Rzymem i Neapolem. Kosztowna, tak jak Sperlonga, Gaeta, Terracina, wynajmy sa na poziomie Rzymu, ale jestes nad samym morzem!!! W jakis pogodny weekend zrobcie sobie wycieczke w te strony, obejrzycie cale wybrzeze, i bedzie Wam latwiej podjac decyzje. Sperlonga tez ma dobre polaczenie z Rzymem, bo 10 minut na dworzec Fondi-Sperlonga, tyle, ze Sperlonga to miescinka, 3 tys mieszkancow, Formia miasto nie za duze, nie za male, i jest wszystko w zasiegu reki. Jak masz jakies pytania to sluze pomoca, przez 8 lat tam mieszkalam i nadal pracuje i KOCHAM Sperlonge!!!:biggrin2:
Ivi1 fajnie, ze wrocilas do nas na ploty:tak:, a Giulia zobaczysz bedzie sie dobrze sprawowac. Kosmitko, ja tez nie mialam problemu z kolkami u Patryka, ale to ponoc czesciej u dziewczynek wystepuje, tak mowia...

Milego weekendu :-D

moje chlopaki niesttety mieli kolki,nie dlugo bo zaledwie 2-3 tygodnie ale biedaczki nacierpieli sie oby dwa...
my juz po obiedzie,pasta con le cozze,widze eve ze i ty non ti smentisci....mniam,mniam..
ja tez uwielbiam morze,tez chciala bym mieszkac nad morzem,my zas mamy w planie kupic mieszkanie nad morzem,narazie (za kilka lat,jak kryzys troche minie)jezdzic tylko na weekendy,wakacje,a potem jak chlopaki beda juz duzi 20 lat lub wiecej,hahaha,przeprowadzis sie na stale,ale co z tych planow wyjdzie to sie okarze za pare lat..
jezeli chodzi o choinke to boje sie ubierac w tym roku,jak ale mial rok,tyle co giulio bedzie mial w swieta to sciagal wszystko z choinki,i po paru dniach przewrocil cala ,wiec ja w te pedy szybko ja zlozylam,jeszcze przed czase,nie wiem czy w tym roku odwazymy sie ja ubrac,jeszcze nie rozmawialismy na ten temat,ale bedzie tak smutno bez...mmma ,zobaczymy..
milego ,leniwego weekendu zycze...

nas tez kolki nie ominely:no:byly kropelki,klepanka po pupci i ok.
my w tamtym roku mielismy choinke do sufitu,zywa w donicy
;-):tak:a w tym roku jeszcze nie uzgodnione,bo byc moze pojedziemy na swieta do Polski:happy:nasza cora bardzo chce jechac do dziadkow,bo tam jest snieg;-)i mikolaj:-Dja lubie ten czas przedswiateczny,mniej juz same swieta...
milego weekendu!!!

eve o super, to Cie pewnie pomecze ;-), zrobimy sobie ktoregos dnia wycieczke w tamte okolice, my rok temu jezdzilismy do Sabaudii nad morze, ale dalej juz nie... wiec zupelnie okolic nie znamy, dotarlismy tam sledzac linie kolejowe ;-) tylko teraz sprawdzilam dokladnie, ze 1h to jedzie IC, ktory jezdzic rzadko, a rano do pracy to trzeba regionalnymi a to juz 1h20m, 1h30min plus dojscie, troche dlugo...
a ceny wynajmu, to mnie zaskoczylas, ze wysokie, bo my wlasnie przegladalismy ogloszenia i wyglada, ze za 650-700 euro mozna wynajac w Formii calkiem ladne umeblowane mieszkanko pow. 70mq, my tutaj w Rzymie, na obrzezach, nie przy metrze, za mieszkanie 60 mq placimy 1200euro, wiec ta Formia wydala nam sie super tania ;-) chyba, ze te ogloszenia to tylko jakies wabiki, ale troche ich jest... no nic, bedziemy jeszcze myslec, poki co idziemy na spacerek :-)

Witajcie wpadlam na sekundke, bo mala dzis dla odmiany niespokojna bo zawezila mi sie ni z tad ni z owad produkcja mleka:szok::szok: Dlaczego tak, to naprawde nie wiem, zaraz zaczne szperac po necie, moze cos mi podpowiedza.. A moze wy cos wiecie? Dotychczas spokojnie wyciagalam z obu cycow 100 ml mleka i jeszcze zostawalo, dzis raptem mi sie udaje 20 - 30.. Mala ciagle glodna i marudna,ja sie ratuje herbatka z kopru wloskiego, ale to sama woda, wiec mala po chwili drze sie znowu.. Kurcze mam nadzieje ze mi minie ten kryzys mleczny, chcialam karmic mala do 6-go miesiaca :crazy: Mozecie mi cos podpowiedziec?:zawstydzona/y:

Ostatnia edycja:
reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry