• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

cześć mamy polki we włoszech

reklama
Ivi1 wg mnie to po prostu przystaw mala do piersi, im wiecej bedzie ssala, tym produkcja;-)mleczka powinna sie zwiekszyc, ja nie wiem jak to z tym odciaganiem, bo mnie sie nigdy nie udalo sciagnac nawet pol butelki!!! a mleka mialam mnostwo, nie schodzilo, natomiast dziubek malego ssal i ssal bez problemu. No i pij, pij, pij duzo, oni tu we wloszech mowia, zeby bawarke pic czyli herbate z mlekiem, ale ja pilam tylko wode naturalna i mleko na sniadanie, ale kazdy oczywiscie ma swoja opinie na temat ludzkich opowiesci;-).
Kosmitko z Formii do Rzymu to ok 1.30 minut regionalnym, a jesli chodzi o wynajmy to srednio tak jak piszesz ok 700-800 € na miesiac, w Rzymie tak jak piszesz zalezy od dzielnicy, metra itp, szczerze mowiac 1200 to duzo, jesli nawet nie macie metra w poblizu, no ale nie zawsze mozna miec wszystko;-). W kazdym razie Formia -Gaeta -Sperlonga mniej wiecej maja takie ceny, najdrozsza jest Sperlonga, za nieumeblowane, ale nowe chca od 750 wzwyz, troche tansza jest Fondi, 10 minut samochodem do morza a jest kolej i wszystko to co w Formii. Mieszkanie nad morzem ma swoje plusy no i niezaprzeczalne uroki, ma tez minus - wilgotnosc powietrza:szok:,poza tym Kosmitko ten kawalek wybrzeza od Sabaudii do Formii, jest przecudny:tak:.
Anika tobie sie marzy mieszkanko nad morzem a mnie w gorach, jak to sie mowi, zawsze sie pragnie tego do czego nam daleko, my nad morze mamy blisko, wiec chce w gory na zimowe dlugie weekendy, swieta, narty itp. Anika nie bylo risotto, ale gnocchetti con nero di seppia, zmienilam w ostatniej chwili:-D, w kazdym razie wyszlo super, ja jak mam czas to uwielbiam gotowac, a jeszcze bardziej jesc:zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y:.
Milego wieczorku wszystkim:-D

dzieki eve..
Ale jest zakochany w bracie ,na tym zdjeciu urzadzali sobie przechadzke na czworaka..
oj ja tez uwielbiam gotowac i jesc...
hurra jutro znowu pierogi...
dobrej niedzieli zycze ...

a co tu sie dzieje?
ale sie weekendowalyscie!
no ale weekend sie juz skonczyl,wiec szybko mi tu wracac i pisac cosik!!!
my wczoraj w domku siedzielismy(oczywiscie pierogi byly)
bo moj m. nie za dobrze sie czul,..
no dziewuszki meldowac mi sie tu..

Melduje się:)
Weekend minął leniwie, choć wczoraj jakiś nerwoból mnie chwycił i leżałam jak paralityczka w łóżku, bo się jakoś podnieść nie mogłam. Dopiero tabletka pomogła, więc popołudniu już byłam bardziej na chodzie.
Dziś moje chłopaki wybyli z domu, mężulo w końcu do pracy pojechał, a Maćko bez płaczu do szkoły poszedł. Tylko w szkole woźna nie dała mi wejść do sali jak to miałam w zwyczaju odprowadzając Maćka. Nie wiem czemu rodzice wchodzić nie mogą, w Polsce nie ma jakiś takich zastrzeżeń, normalnie rodzic odstawia dziecię pod drzwi i sobie idzie. A tu nie, może to i dobrze, ale myslałam, że będę go jeszcze przez trochę odstawiać do klasy, a tu chała. U was też w szkołach taki reżim?

ptynia w kazdej szkole jest tak samo,po bramke i basta,ja mojego nie odprowadzam i nie odbieram ,jezdzi scuola bus ...wsiada opd klatka i wysiada w tym samym miejscu,wygoda nie z tej ziemi...

Melduje sie i ja:-D

weekend minal za szybko:baffled: lubie spedzac czas razem we trojke:tak: jessc razem sniadanie itd wczoraj bylismy na obiadku u kuzynki mojego meza no i dieta troche poszla w las ale jak moglam sobie odmowic bylo tyle pysznosci:-D ale od dzisiaj wracam do mojej diety.

Anika to ja widze ze jestem daleko za murzynami z tym co i jak w owczesnym swiecie i w dodatku we wloszech. Mam nadzieje, ze jakos sobie szybko przyswoje te roznosci coby do tylu za bardzo nie byc i nie robic z siebie posmiewiska.
Jeszcze jedno pytanko mam: poniewaz musze znalezc jakas prace, wiecie moze gdzie to sie trzeba kierowac, czy tu jest taki odpowiednik urzedu pracy, gdzie ide mowie kto ja i czego szukam i oni pomagaja cos znalezc? Bladego pojecia nie mam gdzie zaczac, a jakos nie w smak mi chodzic po ulicy i do kazdego sklepu zagladac i pytac czy nie potrzebuja pracowanika, tudziez ludzi zaczepiac. Troche glupio nie?Jak to sie u was odbywalo, pomozcie!:zawstydzona/y:

reklama
ptynia,powinnas isc i zapisac sie na wloski posredniak-ufficio di collocamento,zapytaj sie kogos gdzie sie one znajduje,ja sprawdzalam na internecie,nie wiem gdzie wy nalezycie ,piombino czy campiglia marittima,bo z tego co mi sie wydaje ze w venturina nie ma..
za duzo szans nie ma aby ci prace znalezli,ale nic nigdy nie wiadomo,u was latwiej bo turismo jest na pierwszym miejscu, chociaz cos na seson bedzie ci latwiej znalezc...

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry