• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

cześć mamy polki we włoszech

dziewczny witam :)

strega- jesli chodzi z pl do it to polecam jednak dhl- szybcy i wiesz gdzie jest :tak: pocztex jednak troche idzie (chociaz tez masz juz tracking) tylko bys musiala zadzwonic o cene, bo te ich cenniki internetowe to o kant... mozna roztrzasnac ;-)

anika- ostatnio sie nie wazylam bowiem sie boje ;-) jadlam sobie calkiem calkiem :tak: ale w 18tygodniu mialam 2kg na plusie :tak:

eve- fajnie zalatwilas z tym jezykiem, super :tak: ja tez nie lubie gdy ktos do wlasnych dzieci mowi w obcym jezyku, ktorego nie zna :baffled:

kosmitka- no tak, w przyszlym tygodniu wchodze w polowke ciazy :tak:

cucciola- zycze Ci by malej szybciutko przeszlo, kurcze tego sie wlasnie obawiam, ze dziecko potem sie ma zle, a my nie potrafimy rozgryzc dlaczego :no:

Dziewczyny, wczoraj rozmawialam z moja mama, przyszla babcia po tym, jak w zeszlym tygodniu jej ponarzekalam, ze tutaj drogi, ze nie za ladne ciuszki, ze nia mam... poszalala i w sumie zakupila mi 56ciuszkow juz...:szok:
Do tego moja siostra takze wziela sprawe w swoje rece i takze u niej mam cos okolo 30ubranek :-D
Baaaardzo sie ciesze, bo ja w sumie od siebie zakupilam tylko jeden komplecik benetton i wyrylam pare fajnych rampersow na ebay :dry:
Mysle wie, ze jesli chodzi o ciuszki, to moge juz byc spokojna ;-):-D

reklama
hehe..ja pamietam polowe ciuszkow kupowalam w tajemnicy...bo moj v twierdzil,ze przesadzam z iloscia..chyba troche mial racje...ale tych ciuszkow zrobilo sie ogrom po urodzeniu..bo duzo znajomych psprezentowalo ciuszki...a ja musialam meic wszystko poprane poprasoane przed.

Witam, ale dzisiaj poranne ptaszki z Was!!
u nas zimniutko ale slonecznie:-)
Chcialm zapytac czy macie jakas sprawdzona i nie mega droga fime kurierska ..na przesylanie dokumentow..ale przesylki miedyznarodowe ( w moim przypadku z Polski do wloch). Musze w przyszlym tyg przeslac dowod rejestracyjny i wolabym zeby mi go nie posiali gdzies po drodze....i zeby nie zajelo mi to 2 tyg., bow tym czasie bede jezdzic bez tego dowodu...ryzyk fizyk jak to sie mowi.
Strega ja swego czasu, dobrych kilka lat temu przesylalam dowod rej poczta, poleconym, szedl 3 tygodnie, ale doszedl. Raz tez skorzystalam z uslug UPS, w dwa dni paczka dotarla z PL do IT, nie powiem jakie koszty bo placili moi rodzice, ale bylo to wazne wiec koszty byly drugorzedne, zalezalo na czasie. W kazdym razie kurier o wyznaczonej godzinie byl pod domem:tak:.
Cucciola nie zameczasz, widzisz jak tutaj wszytsko dziala, pytasz i masz:-), wszystko oczywiscie z naszych skromnych doswiadczen, a moze akurat beda uzyteczne. ;-)

Eve..u mnie co roku przeglady :-))) ...ale zawsze mialam wiecej szczescia, bo albo ja albo ktos z rodziny albo znajomi lecieli do krakowa..zabierali dowod i pozniej tez sie znalazl ktos kto max tydzien po przywozil spowrotem. W tym roku w poniedzialek zabieraj rodzice...a 3 lutego miala przywiezc przyjaciolka ,...ale niestety ma szla cial w pracy wiec nie przyjedzie...no i msuze przesylac.

sicilpol oj, cos mi sie wydaje, ze nie zdarzysz jej wszystkich zalozyc ;-) juz powiedz, zeby sie uspokoily ;-)
strega ja nic nie wysylalam, nie wiem...
cucciola dziewczyny juz chyba napisaly wszystkie mozliwe przyczyny :-) trzymam kciuki, zeby ktoras z rad zadzialala!!!
a ja chetnie pospalabym wiecej, ale sie nie da :-(luczka wspolczuje problemow z nadgarstkami, szkoda, ze nie mozna tego zalatwic jakimis cwiczeniami... i konieczna jest operacja :-( masakra
dzieki za info o przedszkolach! my juz prawie uzupelnilismy te papiery i jutro sprobujemy wreszcie przejsc sie do jednego i drugiego to moze sie czegos dowiemy
anika nie wiem co ta babka sie tak czepia o ta wage, pewnie juz tak ma, moja babcia ma tak samo, zawsze zle, jeden za chudy, drugi za gruby, jeszcze nigdy nie slyszalam, ze ktos byl w sam raz ;-) ale ja wcale sie nia nie przejmuje, jem duzo, nie ograniczam sie, bo tego "koziego jedzenia" ;-) jak je nazywa moj maz to trzeba naprawde sporo w siebie wlozyc, zeby sie najesc ;-)
jak dla mnie 6kg w 6tym miesiacu to w sam raz, w pierwszej ciazy przytylam 11, w drugiej jakies 8 z kawalkiem, moze 9, nie wiem dokladnie, ale urodzilam ponad 2 tygodnie wczesniej, tak to pewnie tez z 10 by wyszlo, teraz zobaczymy jak wyjdzie, dopoki wszystko w normie to ja nie zamierzam sie nad tym zastanawiac ;-)
a wczytalam sie w recepty i czeka mnie niedlugo ta proba glukozowa, bleeeee, jak ja nie lubie tego badania
:-p

sil to ty nic nie przytylas...2 kg to pestka...
jedz spokojnie(a nawet niespokojnie)masz jeszcze duzo do nadrobienia...
a jezeli chodzi o ciuszki dla dzieci to nie zgodze sie z toba,uwazam ze jest wiele sklepow,z przystepnymi cenami i bardzo ladnymi i dobrymi jakosciowo ciuszkami...,brums,okaidi,idexe,original marines...
jezeli chodzi o ciuszki w polsce to nie wiem ,nigdy nic nie kupowalam..
kosmitka,ja tez robilam glukoze,nie jest taka okropna...ten eliksir byl o smaku pomaranczowym,nawet ,nawet
po tym wlasnie cholernym badaniu wyszla mi cukrzyca..

Ostatnia edycja:
waga w ciazy tak indywidulana sprawa ... sa ososby co chudna w ciazy ...np ja heheh ...ciaza zmobilizowala mnie do zdrowego jedzenia a do tego jeszcze ostatni miesiac mialal diete bo cukier dosc wysoki byl wiec w 8 miesiac schudlam jeszcze 1kg.
Ale ja wage startowa mialam taka ,ze pewnie wszystkie z Was nawet w ciazy z 11kg nie dobily do takiej wagi. startowalam 69kg....zmienila diete tzn nie bylo aperitovow..drinkow, piwka itp i w pierwszym trymstrze bez wymiotowania schudlam 2kg... w 9miesiacu wazyalam 73kg... Mateusz jak sie urodzila wazyl 3,160kg a ja w dzien powrotu ze szpitala 64kg ale szczerze w ciazy nie ila jakis zachciewajek...jedyne co odrzucilo mnei torche od pasty ....czyli weglowodany.
i to jest moj slaby punk ...tzn wystarczy ze odstawie weglowodany paste pieczywo itp ..i cos tam schudne ..ale jak wracam do tego to od nowa....i jak przezyc w IT bez pasty pizzy itp
Na stydiach byalam duzo chudsza....do czasu jak nie wyjechalam na stypendium do wloch ...po 3 miesiacch wrocilam +7kg....i tak zostalo do dzis :-(((((((((

Ostatnia edycja:
czesc dziewczynki...niespodzianka:). odkrylam internet w miescie, epokowe odkrycie! Zapisalam sie do biblioteki a tu patrze net darmowy! wiec od razu zasiadlam, otwieram i...sie zalamalam tyle do czytania. :-DMusialabym tu siedziec dzien caly wiec tylko zdecydowalam na razie sie przywitac, a na spokojnie czytac bede jak juz w domku bede mialam neta.
Dziewczyny czy ja juz wam mowilam ze was uwielbiam wprost? Za dobre serducho ze mnie nie odrzucacie a jeszcze motywujecie. Dobrze miec takie polwirtualne psiapsiulki:-) Dzieki wielkie za kazde dobre slowo!
Anja witaj, dobrze trafilas, to superowe forum i dziewczyny bostwa:tak:
Ja dzis szczesliwa, okazalo sie za przyszly tlumaczenia w koncu z polski aktow malzenstwa i urodzin ktore mi byly potrzebne do zamelodowania mnie i macka i strasznie sie balam ze babka nie zaakceptuje i kaze smigac do rzymu bo jakiejs pieczatki z konsulatu brakuje. Na szczescie sie okazalo ze wystarczajacym dokumentem jest tlumaczenie od przysieglego i woila. mam spotkanie 11 lutego, potem vigili do domku i w koncu residenza. Ech zaczne wierzyc we wloska biurokracje:) Moj od wczoraj na zwolnieniu, dostal antybiotyk i zwolnienie do konca tyg. Maciek ma sie dobrze ale wyobrazcie sobie nie chce cwiczyc na gimnastyce. Nie mam pojecia czym to jest spowodowane, probowalam z nim rozmawiac ale mi kurde jakos tak odpowiada i zagaduje ze nie wiem w koncu jaka jest przyczyna. CHyba politykiem zostanie bo kurde tych tez nikt nie rozumie jak gadaja:baffled: ALe sluchajcie, zaczyna mi sie chlopak klocic ze mna po wlosku, nie umiem sie na niego gniewac jak tak biedak stara sie mi w twarz wykrzyczec swoje zale ze slow ktore juz zna. Wychodzi to przesmiesznie. Ale grunt ze probuje:)
Uciekam do mojego chorowitka, trzymajcie sie dzielnie, dla chorych zdrowka, dla zdrowych szczescia, dla podlamanych:glowa do gory!ùBuziaki dla was wszystkich;-)

anika eliksir, hehe ;-) no nie wiem, moze tu we Wloszech macie jakis lepszy ;-), ale jak dla mnie wypicie tej glukozy to masakra, w pierwszej ciazy bylam bliska wymiotow, w drugiej poskarzylam sie tej babce w punkcie pobran krwi, ze mi po tym niedobrze, to mi poradzila, zeby wycisnac do tego sok z cytryny i moze nie bylo idealnie, ale duzo lepiej,
ja to ogolnie nie lubie takiej slodzonej wody, zelazo w saszetkach do rozpuszczenia w wodzie tez mi z wielkim trudem wchodzilo, ale przezyje, tylko, zeby mi zadna cukrzyca nie wyszla :crazy:
ale z cukrzyca w ciazy to sie cos robi czy tylko diete specjalna stosuje? a po ciazy rozumiem, ze juz nie masz z nia problemow?

reklama
Co do ciuszkow ..to moj Mati wlasnie za czasow niemowlaczka ...to byla chodzacy katalog Orginal Mirines..strasnzie mi sie podobaly te ciuszki dla chlopcow....no i wlasnie duzo ososb podarowala ubranka tej firmy...bo jakosciowo dobre i cena przystepna.
teraz ze wzgeldu na wygode...mam bliziutko pracy CH z okaidi, H&m ,idexe i Z i paizza italia wiec kupuje tam glownie).
ale stawiam teraz na wygode w zlobku ..tzn moje dziecko ejst dresiarzem...
w Polsce natomiast zaopatruje sie w Tesco w bodziaki i pajace do spania...cenowo taniej i naprawde dobrej jakosci.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry