• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

cześć mamy polki we włoszech

Hej mamusie:-)nocka w miare nie moge narzekac ale za to z rana ,mialam koncert musialam szybko przebrac sie i na spacer pociagnac mala:crazy:
stregaja wysylalam poczta listem poleconym w tydzien doszlo bez problemow
sicilpolja to znowu jestem strasznie przesadna,ciuszki zaczelam malej kupowac od 7 msc.a co do maluszkow to nie mialam pojecia ,ze moga miec takie problemy!!przed wydawalo sie wszystko takie kolorowe i piekne
dziewczynki postaram sie zaczac wczesniej karmic mala ale co do mleczka to ona chce zawsze ok 18 i co tu zrobic??a nie chcialabym zaprzestac bo tak mowia,ze latte va via

reklama
anja,a moze twoja mala za dlugo spi w dzien?jeszcze do paru miesiecy temu jej bylo to potrzebne,a teraz moze nie potrzebuje dlugiego wypoczynku w dzien,nie wiem jak wyglada dzien twojego dziecka ,wiec ciezko mi cokolwiek napisac..jak masz ochote to opisz go mniej wiecej..

dziewczyny, ale sie rozpisalyscie :tak:
to ja zaczne po kolei, ale przepraszm z gory jak cos mi umknelo.

Co do mojej wagi, to chyab tak jest, ze jak ktos jest szczuply, to w ciazy wiecej przytyje, a osoba hmmm pulchna mniej? Poki co taka moja teoria ;-)
Z ciuszkami macie racje, koniec i szlaban, chociaz przed chwila mi dzwonila mama, ze czapeczki jeszcze... ;-)
Ale to juz popatrzymy tutaj.
Ja sie troche zniechecilam widzac ciuszki w Oviesse, moze akurat mialam zly dzien, czy oni jakis maly wybor, bowiem normalnie mi sie zawsze podobaly, ale te co tam ostatnio znalazlam to takie cienkie, z bawelny, ktora widac bylo, ze nie przezylaby jednego prania.
A co do Original Marines- to dziekuje, kurczak jeszcze tam nie zajrzalam :tak:
Te zakupione przez moja mame, to z firmy Disney, bo ja tez lubie takie dzieciece ciuszki, nie te nasladujace doroslych, a jesli juz, to przynajmniej wesole, a nie takie powazne :tak:
Pewnie pare ubranek chic tez sie przyda, ale to juz bedzie wybieral maz- bo kto sie zna lepiej na modzie, jak nie wlosi ;-)
Nie wiem jak Wy, ale moj to zawsze jak sie ubierze, to szczeka opada, bez przesady, elegancko, stonowanie, lub nawet jak biega z spodniach sportowych to jakos inaczej... a za nim podaza szara kurka...czyli ja ;-)
Co do doboru krawatow i koszul to wymiekam, bo niewiele z tego rozumiem :baffled: ja tylko piore i prasuje ;-)

Ptynia- super, ze znalazlas "dojscie" :tak:
Eve- no poki co 2, ale pewnie ostatniego slowa nie powiedzialam, jak znal siebie, to kolo czerwca bede sie toczyc jak walec ;-)
cucciola79- ja tez z innymi rzeczami sie wstrzymuje (ogladam, robie listy, ale tak w zasadzie to w zdanym sklepie nie bylismy jeszcze, a raz wyszlam zobaczyc ciuszki, bowiem chcialam skorzystac z obnizek), z tym ze u mnie to raczej strach dominuje i nadal nie moge uwierzyc, ze w czerwcu cos tam sie pojawi :zawstydzona/y:
kosmitka- masz racje, ja sie bardzo ciesze, ze tak przejely inicjatywe i strasznie chce, by sie nie zawiodly :zawstydzona/y: takie czasem glupie mysli mnie nachodza.. to pewnie przez rzeczy, ktore kiedys sie staly.. :(
no wlasnie z ta proba, ciekawa jestem ja tu jest dokladnie, bowiem w Polsce, to nie kaza sie przez 2godziny ruszac za bardzo, prawda?
luczka- nie doczytalam, a problemy skad sie wziely? ja mam troszke mniej sprawna prawa dlon, z powodu malego zajscia w dziecinstwie, w skutek czego jestem leworeczna ale i tez strasznie szybko mi sie ta reka meczy i czasem rwie :no:
anika73- a potem jak polegalo leczenie Twojej cukrzycy? ja jestem strasznym lasuchem i chyba bym padla, jak pod koniec, jak juz bedzie cieplo bede musiala sobie odmowic owocow czy jakis mrozonych deserow :baffled:
strega- ty szczupla laska jestesss nic tam Ci nie zostalo :tak: ja tez mam wlasnie ne weglowodany taka reakcje, o ile za chlebem tutaj nie przepadam, o tyle jakies platki, czasem makaronik, czy pizze to o takkkk ;-)
anja35- oj to nie zazdroszcze, wlasnie tego sie obawiam, bowiem ja jak zachce mi sie spac, to nei ma mocnych :( moja tesciowa miala fajnie, ona czuwala nad dziecmi w nocy, ale w dzien zajmowal sie dziecmi maz i ona odsypiala, no ale i tak chodzilo o pare godzin, zarowno u niej jak i u niego, bowiem dzieci od noworodka w godzinach pracy mali byli wysylani do tesciowych czy matek :tak:
Inne czasy inny system, ale fajnie sobie sprawe zalatwili :tak:

Ostatnia edycja:
anja,napisze ci jak wyglada dzien giulio,ale on to straszny spoich,
wstaje miedzy 8.30- 9.00(prawie zawsze o 8.45),je obiad okolo 12 tej ,o 13tej idzie spac,spi od 2 do 3 godzin(po 3 godzinach go budze,tak jak dzis),okolo 16tej merenda,kolacje okolo 19tej,i idzie spac o 21,00,
Alessandro tez zasypial o 21.00 ale budzil sie o 6.30,teraz od czasu jak chodzi do szkoly to wstaje o 6.50,wraca do domu o 16.30 ,pocalym dniu jest b.zmeczony wiec zasypia okolo 21.30 -22.00
a twoja mala naprawde krotko spi w dzien,a moze to tylko taki okres...
moze jej minie,a teraz to o ktorej zasypia?

kosmitka, u mnie tak to wlasnie wyglada..isee potrzebne jest by placic nizsze stawki,a jak ktos nie ma to placi najwyzsza....ja nigdy tego nie robilam,ale mial zawsze ta najwyzsza stawke,ale nie wiem jak to w rzymie..mysle ze tak samo...
sil,poprostu musialam jesc malao weglowodanow,zero cukru,jeden owoc na dzien..
ja tez robilam ta curva grande...3 razy mi pobierali krew,a w miedzyczasie nie moglam nic jesc i pic,ale chodzic po korytarzu moglam..

anja,ja bylam u dentysty z Ale pierwszy raz jak skonczyl 4 lata,poszlismy do dentysty ktory leczy takze dzieci,super podejscie...polecila mi go moja szwagierka,od tego czasu stal sie i naszym dentysta..
pozwalal mu dotykac wszystkie narzedzia,bawil sie z nim,dal mu rekawiczki gumowe,czepki i maseczki jednorazowe,ale do dzis nie boi sie dentysty,chodzi do niego jak do pediatry

anja,wedlug mnie nie jest za wczesnie,okolo 3 lat pediatrzy wysylaja dzieci na wizyty kontrolne do dentysty i okulisty,ja poszlam za pozno...ale z giulio nadrobie wszystko..
moj leczy zarowno dzieci jak doroslych,ale do dzieci ma podejscie super

Ostatnia edycja:
reklama
nigdy nie bylam szczupla a w ciazy przytylam 9kg a po niej schudlam i figurami sie zmienila na korzysc...

oj to zdanie stanie sie chyba moim pierwszym obrazkiem powieszonym w domu :tak:

A co do spania, to doswiadczenia nie mam, ale jak pisaly dziewczyny, egzamin zdaje ten sam plan zajec i wyciszenie wieczorne.
Niektore dzieci np. nie powinny ogladac telewizji wieczorem, nawet bajek, bo je to ozywia.
Pisze nie jako mama, ale jako dziecko ADHD :tak: moja mama miala ze mna przejscia i takie rzeczy min.stosowala

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry