• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

cześć mamy polki we włoszech

dzien dobry

troche nastukalyscie w weekend...ja niestety nie mialam czasu zajrzec...bo zaczelam akcje przeprowadzka ...czesc pudel z ksiazkami, plytami, naczyniami etc juz w garazu nowego mieszkanka. Narzie mamy tylko garaz oddane ...aledobre i to...bo na spokojnie przy pomocy rodzicow spakowalam troche skrzyn/pudel.

a na mile zakonczenie soboty wybralismy sie do kina z V....ale ciezko bylo cos wybrac ..bo straszna kicha na ekranach. Poszlismy na Immaturi in viaggio...ot taka komedia..troche sie posmialismy przynajmniej.
w niedziele cd pakowania

no a dzisiaj rano odwiozalm moich rodzciow na pociag na centrale i pewnie juz dojechali na lotnisko i za 2h wracaja do domku...szkoda...dluzej sie nie dalo, bo moja mama jeszcze pracuje.

Ivi mam nadzieje,ze dzisiaj juz lepiej..trzymaj sie dzielnie.

Diana ja jestem z okolic MI...to juz prowicja Como a do milano mam 25km

Hmmm co to mialam napisac...no zpaomnialam

w zwiazku z tym,ze dzisiaj juz moi rodzice wracaja do domu no to dzisiaj moj Mati wrocil do zlobka ( zobaczymy na jak duzo)...odprowadzilam go ja ..wielkiego entuzjazmu nie bylo...ale placzu tez.
za to zdziwil sie jak ranow padl do pokoju a tam nie mam dziadzia i babci ...zazwyczja pil mlekoz dziadkiem w lozkua tu lipton ..znikneli. wyszlismy z domu o 6.30 a on jeszcze spal wiec zegnali sie z nim woeczorem.

mielgo dnia!!!!

Ostatnia edycja:
reklama
kobitki!!weekend sie skonczyl!!co tu taka cisza??
u nas strasznie duzo sniegu i na dzis zapowiadaja nadal opady...belllloooo!!!
my dzis rano melismy szczepienie,strasznie plakal mio cucciolo,no ale przez 5 lat mamy spokoj..
biore sie do roboty....su ragazze su!!!pisac mi tu szybko,opowiadac jak minal weekend..

,strega nie zazdroszcze przeprowadzki,ja sie przeprowadzalam dwa lata temu,ale pomysl jak bedzie super juz na nowym...
No tak mam nadziej...ale jeszcze dlugaaaaaaaaa droga

co do zasypiania to u nas od 2 dni jakas poazka..ale chyba znam przyczyne..zbyt duzo ludzi w domu..i zbyt duzo sie dzialo. nie dosc,ze nasza rodiznka to rpzez ostatanie tyg bylo 4 dorosle osoby plus Mati to od 2 dni w porze jego wyciszania sie do snuy..wpadala szwagierka z facetem albo druga babcia i Mati sie nakrecal na maksa i pozniej polozenie go na derzemku graniczylo z cudem...i poprzedzone bylo mega histeria az ciezko mu mylo sie uspokoic

Dzien dobry mamusie i te przyszle:-)
u nas weekend jak zawsze sobota zakupowo a niedziela obiad u mojej mamy i spacerek, pojechalismy do Porto Santo Stefano zobaczyc neufragio a Giglio i faktycznie widac bylo pieknie az sie serce sciska taka tragedia:no:a dzisiaj jestem sama z mala w domku maz ma obiad z szefostwem gdzies do restauracji sie zapuscili;-)

Ostatnia edycja:
Czesc dziewczyny! my weekend spedzilismy w domu wczoraj jak zwykle basen a dzisiaj sprzatanie pranie i prasowanie. Pogoda taka piekna ze az zyc sie chce zaraz ide po Lorenza i pojdziemy do parku:-)

Anika zdjec nie bedzie bo nie umiem wstawic:-D musicie napisac mi instrukcje jak to sie robi????

Luczka

tu maly przepis na zdjecia :
zaczynamy chocby od tej strony: TinyPic - bezpłatny hosting obraz
wybieramy plik z kompa, zaznaczamy ze ma to byc zdjecie, wybor rozmiaru domyslnego zostawi zdjecie w takiej rozdzielczosci jak jest, klikamy 'przeslij teraz'. wygeneruje nam sie kilka kodow i adresow, wybieramy ten drugi czyli 'Kod IMG forów i paneli dyskusyjnych' i wklejamy go w grupie w swoim temacie w okienku pisania posta.

zycze powodzenia :)

luczka,wskazowki co do wstawienia zdjec podaly dziewczynki na "ogolny...sprawy organizacyjne"
dziewczeta co sie z wami dzieje?
sil-obrazilas sie o cos ?moze na mnie ze zapytalam ile wazysz,ze z fotki super ladna dziewuszka sie wydajesz a w postach piszesz ze nie super ladna dziewuszka jestes?
kosmitka-tutto ok?bo jak wy brzuszkowe kobitki sie nie odzywacie to zaraz czlowiek zaczyna sie martwic
eve a co z toba?jakies male salutino moglabys zrobic..su,su bo czekamy..
ptynia,pamietaj ze nawet jak nie nominujemy cie ,to zawsze pamietamy o tobie,powracaj szybko
agatka juz w drodze,niedlugo do nas dolaczy..
zyta ,gdzies nam zaginela w akcji...aby sie tylko odnalazla
ivi,jak malutka?no i jak ty bo wszyscy zawsze o malutka sie pytaja a o mamusi zapominaja, ze i ona potrzebuje troski
asienka napisz do nas bo od miesiaca sie nie odzywasz...jak blizniaki?brzuch juz duzy?
cucciola,anja...fajnie ze z naami zostalyscie
strega,auguri na traslocco,bo napewno ci bedzie potrzebne
mam nadzieje ze wymienilam wszystkie ...buon pomeriggio ragazze..
p.s strega mnie wyprzedzila,nie bede juz kasowala to co do luczki napisalam,luczka czekamy(czytaj czekam) na fotki

czesc Dziewczymy :-) ja tez jestem, tylko pracy mam duzo z ta publikacja i z nadchodzacym sprawozdaniem, brrr...
anika tutto ok :-) moja sennosc ciazowa w weekend ustapila, ale dzis znow to samo, chyba ten komputer tak na mnie dziala ;-) a oprocz sennosci pojawila mi sie moja specyficzna dolegliwosc ciazowa, a mianowicie bol pod prawymi zebrami :-( szczegolnie po jedzeniu, ech, ale juz nawet nie zastanawiam sie co to moze byc, bo w dwoch poprzednich ciazach mialam tak samo, i zaden z lekarzy nie znalazl przyczyny, wiec traktuje juz to jak "taki moj urok", na szczescie straszny nie jest, ale denerwujacy ;-)
ivi anja ;-) jesli chodzi o lasagne, to ja robie taka super prosta, wydawalo mi sie, ze tradycyjna ;-) tyle, ze bez miesa, tzn,
sos pomidorowy: pomidory bez skorki, albo pasata, podsmazona cebula, czosnek, w proporcjach dowolnych, sol, pieprz, bazylia,
beszamel: lyzka masla roztopionego, 2 lyzki maki, i mleka tyle, zeby nie byl ani za gesty ani za rzadki, sol, pieprz
i przekladam plastry lasagne, beszamel, sos pomidorowy, starty zolty ser, z 5 warstw, na 20 min do 220 stopni

przymierzam sie tez do takich z warzywkami i pieczarkami, te beda ciekawsze :-) jak wyjda dam znac :-)
a dzis musze wymyslic cos z karczochow, nigdy tego jeszcze nie robilam, a moj maz wlasnie zakupil i sie ulotnil ;-)

strega powodzenia z przeprowadzka!

Ostatnia edycja:
anja dzieki! moze, tez u mnie podejrzewali watrobe, ale o ile dobrze pamietam, to sprawdzali mi tylko enzymy watrobowe i jeszcze jakies markery we krwi, ale moze rzeczywiscie warto zrobic USG, tylko u mnie to jest tak, ze wlasnie kolo 25 tyg. mi sie zaczyna, a jeszcze zanim dojde do konca ciazy, ok. 34-35 znika i ja po ciazy to juz nie mam motywacji, zeby sie przebadac ;-) ale musze teraz pamietac!

wlasnie przeczytalam Twoj post, niezla ta Twoja mala :-) nas ostatnio tez wydal Antos, zanim jeszcze mielismy zamiar informowac rodzine ;-) a planujecie rodzenstwo?

Ostatnia edycja:
reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry