• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

cześć mamy polki we włoszech

anja.kiedy planujecie drugiego dzidziusia?
moj tata tez marudzi ze rzadko nas widzi,a on to w jeszcze gorszej sytuacji ,bo ma 2 wnuczki w canadzie,nas widzi czesciej ale moja siostre to juz pare lat nie widzial

reklama
Kosmitka ja ostatnio szukalam wpolnych znajomych ..i wlasnie mi zaswitalo..ze jakis czas temu moja kuzynka wzenila sie rodzine z Pionkow..a teraz meiszkaja w Warszawie..wiec jest szansa ze moze sie znacie hehehe.

Dzieki dziewczyny, zobaczymy jak to bedzie w naszym przypadku, bowiem u nas podobnie jakk u Aniki siostra takze daleko, do tego to bedzie ich pierwszy wnuk.
Ehh juz Wam nie bede opowiadac jak mnei wczoraj mama pod wlos wziela i wyspiewalam nasze plany co do imienia malego :no:
Musze sie jeszcze sporo od niej nauczyc jednym slowem :confused2:

Az mnie zazdrosc bierze, jak Wy tu wspolne znajomosci i konugacje odnajdujecie
Prosze mi tu kogos znajomego z Poznania podeslac :tak:;-)

anja- zaraz poszukam przepisu :tak:
ok znalezione, wrzucilam do watku kulinarnego :)

Ostatnia edycja:
kosmitka,jezeli skonczyla ci sie waznosc codice fiscale niebieskie to radzilabym odnowic,poniewaz stracily dzieciaczki tez lekarzy...jako codice fiscale mozesz to uzywac ale do lekarza nie..
moj tata powiedzmy ze sie pogodzil,ze my tak daleko ,bo juz kupe lat minelo,na poczatku bylo ciezej, ale u mnie w kwietniu 19 lat minie,wiec czas leczy rany...

kosmitka,wlasnie ja tez nie wiem czy twoja sytuacja jest taka ja nasza..ale sprawdz na tych bialych kartkach z kodem paskowym,bo i tam jest data waznosci,ja kiedys tak mialam,nawet sie nie zorientowalam bo zadko do lekarza chodzilam ,jak po jakims czasie poszlam to lekarz mi powiedzial ze moja tessera sanitaria jest juz nie wazna,spojzalam na ta biala,a tam data przeterminowana,sprawdzilam ta niebieska i na tej tez ta sama data,ale powtarzam nie wiem jak jest u was..
ta kartka o ktorej piszesz wystarczy do zapisaniea dzieci do szkoly,bo tam jest codice fiscale ,potem wysylaja do domu ta niebieska ktora polaczona jest z lekarzem
anja,no nie sympatyczna ta sytuacja,ale nigdy ci sie nic podobnego nie rzucilo woko lub ucho?pierwszy raz taka sytuacja?

U mojej lekarki zawsze musze dawac ta niebeisko-zolta...dodatkowo wklada ja w czytnik. no wiadomo w aptekach. ale to to chyba kosmitki nie odtyczy bo nie rozlicza 730
Ostatnio w Pl u dentysty ..pani poinformowala mnie, ze pomimo ze nie mam ubezp w Pl ,ale jestem ubezpieczona w ekraju EU i mam ta zolta-niebeiska karte..to moze sonie zrobic czyszcenie kamienia na polska kase chorych i wystarczyla jej fotocopia moje wloskiej tessery. Tak samo mogl sobie jakies wypelnienie jedno zrobic Vale na polska kase chorych, ale oczywiscie "osiolek" od roku chodzi z niewazna karta....wazna przyszla do domu we wrzesniu tamtego roku, ale on uparcie twierdzi ze nawet po dacie di scadenza jego karta jest wazna. Owszem w aptece pani sie nie czepia ale u lekarza sie czepiaja ...a wazna, nowka funkiel sztuka lezy w szufladzie

Dzien dobry babeczki:-)
brr...jaka zimnica sie zrobila a od jutra jeszcze gorzej kozuch trzeba szykowac;-)
u nas po staremu zadnej nowosci
abika(zakrecona dzis jestem)dziekujemy dziekujemy troszke przesunelismy czas kolacyjki ale jak bylo tak jest bole brzuszka wciaz malej dokuczaja:crazy:dowiedzialam sie wlasnie ,ze moga ciagnac sie malej do 1 roku zycia:cool:chyba oszaleje:eek:
tak Was sobie podczytuje i tu piszecie o 2 potomku mamma mia ja to nawet nie mysle juz wykonczona przy 1 a co by bylo prz 2

Ostatnia edycja:
kosmitka teraz rozumiem..
ty nie musisz isc odnawiac tej karty niebieskiej lekarsko-fiscalnej,jak odnowiliscie dopiero co lekarza to ta karta sama do domku ci przyjdzie jak tamta..ty jako codice fiscale mozesz jej uzywac,bo codice nie ma scadenza...i spokojnie do zapisania dzieci mozesz ja podac,jak pisze strega,ze w aptece nic nie mowia,bo tam im jest potrzebne codice fiscale,a ono jest zawsze wazne..
anja,kosmitka ma racje,moze chiara uslyszala to od jakiejs kolezanki,ale wieze ci ze unioslo cie to ...bo pewnosci nie ma kto to powiedzial,sproboj zapytac jej dzis wieczorem,a potem za pare dni,zobaczysz czy tak samo ci to opowie

reklama
dziewczyny jak znikne nagle i nie bede dala znaku zycia tzn,ze zablokowali mi BB. Powolutku powolutkiu serwer blokuje nam komunikatory/ strony typu socila network...najpierw skype....dzisiaj odkrylam ze nie smiga juz facebook i NK

Access Denied (content_filter_denied)

The address you have requested has been identified as "Social Networking" and been blacklisted for access on request from the company management.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry