eve916
Fanka BB :)
Ja o tych okularkach co pisala Sicilpol, to teraz sie dowiedzialam, nie mam pojecia czy w Polsce takie sie naleza czy nie, na pewno we Wloszech obowiazkowa jest wizyta u okulisty(w przypadku pracy przy komputerze prze co najmniej 6 godzin, o ile sie nie myle), prawo pracy je nakazuje, i pracodawca jest zobowiazany do pokrycia kosztow tych badan, przynajmniej w Lazio.
Odpisac mozna, ale nie pokrywaja przeciez w 100%, tylko w 20% jak pamietam, my tez odpisujemy faktury na okulary P, szkla konaktowe, wszelkie badania lekarskie, apteki, ale nie zwraca nikt calosci kosztow. W PL kiedys tak bylo, ze mozna bylo odpisac przy rozliczeniach, nie wiem jak jest teraz w prawie podatkowym, ale chyba to zniesli. A z tymi fakturami u lekarzy to tak bywa, jak na fakture to drozej...dluuugi temat
Odpisac mozna, ale nie pokrywaja przeciez w 100%, tylko w 20% jak pamietam, my tez odpisujemy faktury na okulary P, szkla konaktowe, wszelkie badania lekarskie, apteki, ale nie zwraca nikt calosci kosztow. W PL kiedys tak bylo, ze mozna bylo odpisac przy rozliczeniach, nie wiem jak jest teraz w prawie podatkowym, ale chyba to zniesli. A z tymi fakturami u lekarzy to tak bywa, jak na fakture to drozej...dluuugi temat

nie zazdroszcze, ja nie cierpie niczego co ma wspolnego z oczyma
raz przeswietlilam sobie oczy kwarcem i myslalam ze na glowe dostane
Z tymi fakturami to masz racje u naszego gina 100euro wizyta na fakture, jak bez to 70... A tak w ogole to tak glupio sie prosic o fakture swojego lekarza