• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

cześć mamy polki we włoszech

sicilpol cos w tym jest, ja tez jakos stracilam zmysl organizacyjny w ciazy ;-) co chwile cos sie konczy niespodziewanie, a normalnie to zapasy wszystkiego regularnie uzupelniam, a to pakowanie juz myslalam, ze mam w jednym paluszku i tez jakos ciezko mi idzie ;-)

reklama
Czeeeeeesc!!!!
Ja dzisiaj rano pobieglam do pracy...Lorenzo dalej zasmarkany i to bardzo dzisiaj zostal w domu z nonna pewnie tak bedzie do konca tyg chociaz zobaczymy jutro.
strega jak Mati?
kosmitka faktycznie Miko szybko zdrowieje

milego popoludnia Wam zycze ide sie zrelaksowac poki maly spi;-)

luczka ech, oby Lorenzo tez szybko przeszlo! w naszym przedszkolu podobno duzo dzieci nie bylo wczoraj, wiec znow jakis wirus grasuje, oby Antek sie nie dal, Mikolajowi costam po spacerku pocieklo z nosa, zjadl obiadek i spi :-)

dziewczyny strajkujecie dzisiaj?? cos cicho sie zrobilo po obiedzie:eek:.ja rano polecialam na poczte wyslac polecony i wracam do domciu a moj maz zasnal sobie w najlepsze i nici ze sprzatania.usiadlam na chwile do kompa i stwierdzilam ze tez wleze do lozka i polozylam sie obok meza.wstalismy to byla 14,tak nam sie przysnelo:szok:.po obiadku poszlismy na dzialke i na spacerek z psiakiem.zal bylo siedziec w domciu takie piekne slonko bylo.......
ZDROWKLA DLA CHOROWITKOW:-):-):-):-):-)

Czesc wszystkim, chyba sie jakos przeziebilam, kurcze a taka zdrowa bylam. Gardlo boli jakby ktos mi igiel nasypal, nie cierpie chorowaaaac:crazy:.
Kochane poradzcie mi, bo pewnie juz przez to przechodzilyscie, chodzi mi o assegni famigliari, co trzeba zaniesc do dattore di lavoro, wystarczy zameldowanie czy jeszcze jakies inne certyfikaty? Kolezanka mi mowila ze jeszcze jakis certyfikat stato di famiglia z comune musze wziac. Prawda to?

witam sie ..
ptynia kochanie.nie daj sie chorobie..
jezeli chodzi o assegni famigliari to niestety nie wiem jak pomoc,bo moj m.przynosi co roku dokumenty z pracy do wypelnienia,od lat te same,ale my nigdy nic sami nie zalatwialismy,zadnych zaswiadczen itp..jak urodzil sie giulio to kazali przyniesc do pracy codice fiscale e basta,reszte wszystko oni zrobili..
nie wiem czy moze ze jestescie oby dwoje polakami moze miec jakas roznice,moze pinky cos wie,no i zyta byla tez w takiej sytuacji ale ona zaginela w akcji..
nie jestem w temacie wiec nie chcialabym walnac jakiejs glupoty..
kosmitka walizy spakowane?o ktorej macie w planie wystartowac?bedziesz do nas pisala z odleglej poloni?kiedy wracacie?
chlopaki pewnie super zadowoleni ze do dziadkow jada...
pinky odezwij sie ,a moze juz urodzila?
ivi to juz w ogole do nas nie zaglada..
tyle nas sie tu zrobilo ze ciezko o wszystkich pamietac...
mati,lory,jak chorowitki nasi sie czuja?
sil,nie przemeczaj sie odpoczywaj i spij ile sie da bo tu lada moment finisce la pacchia..

Dzien dobry...tak sie cieplutko robi,ze az milo slonce od samego rana ja ledwo zyje z tymi oczami,wczoraj w parku myslalam,ze zwariuje od slonca,a jeszcze do nocy musialam prasowac,choc tesciowa sie zaoferowala,ze mi pomoze,ale co to to nie...mam nadzieje,ze nasze forumowe dzieciaczki zdrowieja....czekamy na wiesci od stregi i luczki...Ptynia ja tez malo sie orientuje,a raczej nie pamietam...ale cos mi sie wydaje,ze stato di famiglia bedzie ci potrzebne do assegni familiari,chyba mi sie przypomina ze mysmy dostarczali...kosmitka mam nadzieje,ze chlopaki zdrowe a walizy spakowane,tylko sie oszczedzaj nam....i ty tez oczywiscie sil z tym ogrodkiem i porzadkami....eve zakupilas nowe roslinki na balkon?Anika a giulio jak?mam nadzieje,ze u ale na katerze sie skonczylo?jakie masz plany na dzis?Agatka od czasu do czasu takie slodkie lenistwo sie nalezy:-)

Ostatnia edycja:
anja,Ale narazie nadal zakatarzony,od 2 dni daje mu nurofen,bo mowil ze boli go gardlo..dzisiaj ostatni dzien szkoly bo jutro jest assemblea sindacale i szkola zaczyna sie o 10.30,nie ma wiec scuola bus,wiec zrobimy mu dlugi weekend,moze te chorobsko mu przejdzie..
giulio dzis ostatni dzien antybiotyku,ale nadal kaszle i ma katar..
a co do planow to jak zwykle obiad o 12.30,drzemka,a pomem giardino,wczoraj bylismy w parku 2 godziny ,do 18.30,ale dzieciaki sie wybiegaly,a mamy poplotkowaly,trzeba korzystac ze sloneczka bo u nas od soboty zapowiadaja przelotny deszcz a w poniedziale ulewa caly dzien i 7 stopni...

Hej dziewczynki:-)
Tak sobie od rana siadlam na necie i czytam na onecie,ze juz nawet w Polsce tak kombinuja jak tu:
Skazani na świństwo - Onet Wiadomości
Ja juz nie wiem strach cokolwiek kupowac i jesc,dochodze do wniosku ze moj tesc ma jednak racje ,ze te jego swojskie jedzenie jest naprawde o wiele wiele zdrowsze od tego swinstwa co sie kupuje!!
poza tym chorowitki Forza zdrowiejcie bo taka piekna pogoda za oknem !!!
i jeszcze jedna rzecz strasznie sie przejelam ostatnio princibo jej maluszek wypadl z lozka biedactwo:-(
wczoraj zaszla do nas w odwiedzinki kolezanka Fiammi roczna Cristina tak biega skubana ,ze povera mamma juz nie ma sil :-Dkregoslup jej normalnie siadl kupila dla corci smyczke i tak na za nia ganiala po domu ,ze Fiammi patrzala z niedowierzaniem,a co to ma na sobie Cri:rofl2:ubaw byl wczoraj;-)

reklama
czesc dziewczyny, u nas super cieplo, dzieciaki zdrowe, Mikolaj z usmiechem od ucha do ucha poszedl do scuola, az maestra zrobila wielkie oczy :szok: Antos za to troche nie w humorze, taki poddenerwowany jak nie on, moze tez walczy z wirusem, a wczoraj jeszcze biedak rozcial sobie warge od wewnetrznej strony :-(

walizki czesciowo spakowane, glownie zimowe rzeczy ;-) reszta to raczej w ostatniej chwili... chcemy wyruszyc w sobote z samego rana, ale zwykle nam to rano sie przeciaga, zobaczymy... nocleg mamy za Wiedniem, powinnismy dojechac,
sprobuje costam do Was naskrobac z polskiej ziemi, chociaz grafik bedziemy mieli napiety a dzieciaki oczywiscie przeszczesliwe, odliczaja dni do soboty, babcie jak to babcie, juz placza, ze na tak krotko przyjezdzamy ;-)

ptynia ja zupelnie nie wiem o co chodzi,
oby to gardlo Ci szybko przeszlo, moje dzis juz jakby lepiej :-)

i zdrowka dla wszystkich

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry