• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

cześć mamy polki we włoszech

luczka jestem kochana...
juz po wizycie..
musze koniecznie zmienic eendokrynologa ,od pierwszego razu jak do niej poszlam to mowie...ale tym razem musze to zrobic...
ja mam niedoczynnosc terczycy odkryta jakos w polowi ciazy z giulio..
niedawno zrobilam usg i wyszly 2 noduli,plus wyniki krwi na tarczyce tez zle,dzis mialam kontrol,zmienila mi dawke eutiroxu,kazala powtorzyc wszystko za 3 miesiace,i przyjsc do kontroli,w szpitalu gdzie lecza endokrynolodzy z prawdziwego zdarzenia(bo ta moja to chyba zawod pomylila,powinna byc mimem,w ogole sie nie odzywa)na wizyte czeka sie poltora roku,wiec musze zarejstrowac sie na 2 wizyty,za 3 miesiace do niej i na najblizsze wolne miejsce w szpitalu(napewno nie mniej niz rok),musze koniecznie ja zmienic,jak czlowiek sie czegos sam nie zapyta to od niej sie nie dowie...
najllepsza z tego wszystkiego jest diagnoza.....
ipotiroismo in gravidanza,...i taka diagnoza jest od poczatku,rozumiem jak bylam w ciazy,ale przeciez ciaza zakonczyla sie 14 miesiecy temu....a na kartce ta sama diagnoza....
sil,odzywaj sie jak nasz giulietto II sie czuje?

reklama
czesc dziewczynki, jestem :-) u nas jak na razie wszystko zgodnie z planem, dojechalismy na szczescie bez problemow, dzieciaki byly calkiem dzielne
dzis od rana juz zalatwilismy do mielismy zalatwic, teraz pozostaje czekac na dowod i miec nadzieje, ze szybko im pojdzie...
w Polsce zimno, ale sloneczko piekne swieci :-)

anika ja to niewiele rozumiem z tej Twojej diagnozy, trzymam mocno kciuki, zeby wszystko bylo najlepiej jak moze byc, a jak nie jestes zadowolona z tej doktorki to pewnie ze zmieniaj od razu, nie ma co czekac!
agatka no jaki romantyczny ten Twoj maz, fajnie :-)
ptynia
zycze powodzenia w tych urzedowych sprawach, ech, czemu z tymi musi byc tak ciezko...

i na koniec zdrowka wszystkim chorym, my jak na razie sie trzymamy, Miko troche zasmarkany,
pozdrowienia z polskiej ziemi! :-)

Anika faktycznie musisz zmienic lekarza ktory postawi wreszcie trafna diagnoze i zacznie leczyc bo z tarczyca nie ma zartow.
Nie cierpie lekarzy ktorzy nic nie mowia. Trzymam mocno kciuki za Twoje zdrowko.
kosmitka super ze wszystko zalatwiliscie i ze chlopaki dzielnie zniesli podroz
sicilpol melduj sie i to szybko

caraluczkoa no wlasnie nie mamy ani jednego:baffled:i tak sie cos tam wykluwa i wykluc nie moze a mala rozdrazniona :cool:
Dziewczynki ile mialy Wasze pociechy jak wyszly pierwsze zabki??
anikaco fakt to fakt tu z tymi lekarzami to tak jest:no:ja jak ide do pediatry z mala to to samo o wszystko trzeba pytac bo jak nie to niczego sie nie dowiesz:eek:a tarczyca jest grozna??mozna z tego wyzdrowiec??oby wszystko bylo dobrze!!!
stregaa ja tak sobie wciaz mysle,ze to musi byc alergia:cool:
kosmitkafajnie ,ze dojechaliscie szczesliwie:happy:milego pobytu

Kosmitka udanego pobytu i odpoczynku w ojczyznie:-)
Anika oj ja na twoim miejscu juz dawno bym zmienila pania doktor, ale ja to mam swoje podejscie do lekarzy, niestety twierdze, ze poki czlowiek jest zdrowy moze sie leczyc w publicznych placowkach i czekac latami:szok:na wizyty, jak jest jakis problem trzeba isc prywatnie, nie ma innego wyjscia, przynajmniej wg mnie. Ja w listopadzie bylam w szpitalu i znajomy poprosil by zarezerwowac mu ecografie tarczyzy, pani w CUP -ie buchnela smiechem:no:...pierwszy wolny termin koniec 2013!!Oczywiscie musi isc prywatnie. Moja tesciowa wczoraj tez nam powiedziala, ze musi zrobic ecodoppler della carotide w CUP dano jej termin na maj 2014, tragedia!!! nie ma po prostu szans leczenia sie w publicznych placowkach, jak nie masz assenzione albo jak nie masz znajomosci w reparto w szpitalu to tragedia!!
Anika mam nadzieje, ze twoj problem to nic powaznego, ze uda ci sie trafic na porzadnego lekarza.
Luczka ja tez cukru nie uzywam w ogole,kawa bez cukru, jedynie do pieczenia (teraz nawet nie pieke, bo mi pieca brak:baffled:), ale slodycze to czasami az sama siebie zaskakuje:szok:, mam okresy, ze moze lezec wszystko na wierzchu i nie siegne po czekoladke, ciasteczko, kinderka,nutelleeee, ale czasami to ile widze tyle wciagne, szczegolenie w pewnych specyficznych dniach miesiaca;-).
Ptynia powodzenia z urzedasami:no:i cierpliwosci!

my w szpitalu mamy bardzo dobrych endokrynologow,tylko w przychodni trafilam na beznadziejna..moze ona i dobra ale malomowna,ja nienawidze lekarzy o ktorych musze sie ptytac za ile zrobic wyniki,za ile przyjsc na kontrol..?przez kilka lat chodzilam z moja tesciowa bo ona ma nadczynnosc tarczycy,ona miala zawsze super wytlumaczoene ,opisane itp...
ja napisaalm termin rok lub poltorej poniewaz szpital jest pod domem,i wiem ze lekarze sa dobrzy,ale my do torino mamy 20 km a tam wiele szpitali i przychodni,terminy sa o duzo leprze,a jezeli chodzi o usg,to u nas cie czeka pare miesiecy,jezeli nie jest to urgente,ja czekalam 6 miesiecy,ale ja sobie wybralam termin na polowe lutego bo mialam to usg zrobic po kuracji parumiesiecznej eutiroxem,ale miejsca byly juz wczesniej...i to u nas na wiosce,nie trzeba bylo jechac do torino...
ogolnie nie moge narzekac na terminy,mam numero verede cup centrale di regione piemonte i tam zawsze sie cos znajdzie...
a znowu wydac prywatnie pieniadze na endokrynologa ktory praktycznie nawet cie nie dotknie,tylko sprawdzi wyniki,cisnienie i wage i po 10 minutach jestes fuori,a reszte i tak musisz zrobic w asl,bo np.za prywatnym ginekologiem to ja jestem pierwsza...
ale w takim gabinecie w ciagu wizyty dobry ginekolog,zrobi ci pap test,usg zewnetrzne plus wewnetrzne,zbada piersi...
a endokrynolog moglby leczyc przez telefon...wystarczy podac wyniki...
cucciola,tarczyca,jak kazda choroba,jak pod kontrola to nic groznego,a jak nie leczona to grozna...

witajcie popoludniowa pora.u mnie zaczelo padac i tak sobie siapi od 15.rano bylismy w usl na zmianie opatrunku,pozniej dzialeczka i do domciu obiadek.dzisiaj slodkie nic nie robienie i siedzenie w domciu.
kosmitka fajnie ze podroz minela bezproblemowo i juz macie wszystko pozalatwiane w urzedach.milego pobytu.

Anika to u was ciut lepiej zatem z tymi terminami, u nas CUP Regione Lazio ma bardzo dlugie terminy, oczywiscie zalezy od typu badania, ktore musisz wykonac. Ja przed chwila np zarezerwowalam mojemu P. RX torace na 14 marca, wiec bez klopotu, ale juz np wizyte u kardiologa dali mi na maj, nie mowiac o TAC, ale z tym to juz od dawna jezdzimy do Pozzilli kolo Iserni, osrodek rewelacyjny, jeden z najlepszych w IT, bez czekania i proszenia sie.
A z lekarzami niestety to kwestia szczescia, czasami i ginekolog w szpitalu moze byc lepszy od tego prywatnego, jak zawsze, zalezy na kogo trafimy.
My np znamy urologa, ktory w jednym przypadku okazal sie rewelacyjny i mozna powiedziec uratowal mojego P, ale np w przypadku mojego tescia popelnil bledy fatalne w skutkach. Szczescie, szczescie i jeszcze raz szczescie;-). Najwazniejsze, zeby istaniala mozliwosc wyboru.

eve masz racje..tak samo moze byc z endokrynologiem,pojde do prywatnego,a bedzie mniej wiedziala od tez z przychodni...ginekolog chociarz cie zbada,zrobi usg,a endokrynolog leczy na podstawie badan..
procz tego ja jestem bardzo wymagajaca,tak jak pisalam lubie lekarzy ktorzy sami tlumacza,a nie ciszaaaaaaaaaaa,powtarzam ...mozliwe ze ta jest dobrym lekarzem ale nie na moje wymogi,jeszcze raz bede musiala do niej pojsc,bo w szpitalu do ktorego che zaczac chodzic napewno za 3 miesiace miejsca nie znajde..
cucciola,moj Ale zaczal zabkowac ja mal niecale 6 miesiecy,w wieku 12 miesiecy mila juz buzie cala zebow,Giulio zas zaczal w 11 tym miesiacu,na dzien dzisiejszy ma 7 zebow...

reklama
dziewczyny ja mysle ze zalezy na jakiego lekarza trafisz czy to prywatnie czy w szpitalu ja akurat chodzilam prywatnie w ciazy do ginekologa i na koniec tez sie na nim zawiodlam:baffled: a Lorenzo z dysplazja to trafilam na takich lekarzy w szpitalu ze chyba do konca zycia bede im dziekowac jak sie nim zajeli i to za darmo sa to lekarze napewno z powolaniem znalezli mi miejsce w szpitalu w ciagu tygodnia tak ze nie zawsze prywatnie lepiej. Anika ja mysle ze powinnas tylko isc do innego lekarza, ortopeda Lorenzo tez malo mowi jak sie pytalam co i jak mowil "bedzie dobrze":-D na szczescie tak bylo ufam mu ale wkurzal mnie nie ziemsko.
cucciola moj Lorenzo pierwszy zabek mial w 6 miesiacu zycia nastepne 5 wyrosly jeden za drugim potem byl zastuj i nastepne 10 wyrosly mu prawie wszystkie razem i znowu jest zastuj brakuje mu 4 i tez sie budzi w nocy z placzem mysle ze to zeby:baffled: tak ze lacze sie w bolu tez marze o przespaniu calej nocki :-D zeby u dzieci to sprawa inwidualna jednemu wychodza jak ma 4 miesiace a innemu jak ma rok.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry