• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

cześć mamy polki we włoszech

czesc dziewczyny....u mnie dla odmiany chora jestem....gardlo mnie tak boli,ze nie moge sliny przelknac,i mam 39....zawsze tak wiosne zaczynam i jeszcze mnie glowa boli okropnie...a nawet sie jeszcze nie wyletnilam...no nic jakos przejdzie....
pinky,gratulacje przecudowna gratulacje dla calej rodzinki.....mam nadzieje,ze ty juz wracasz formy....luczka masz racje,ze wiek nie gra roli w ciazy,ja mialam 32 i po problemach z pierwszymi,wszystko bylo ok duzo sie ruszalam troche gimnastyki i nic mi specjalnie nie dokuczalo,choc ja tez nie spalam pod koniec ciazy,wiec od 2 w nocy sprzatalam gotowalam...nie nudzilo mi sie :-Da moja siostra miala 24 i miala jazde jak sil albo i lepiej...to duzo od organizmu zalezy...sil dasz rade juz nieduzo ci zostalo,bedziemy trzymac kciuki,by rzadne inne licho sie nie przyczepilo....dobrze,ze cukier dobry,bo jakbys i na to musiala uwazac to byloby klopotliwe...a tak jedz truskawki do woli i pij i spij kiedy ci sie chce,nie patrzac na pore dnia...:-)kosmitka jak tam udal sie wypad nad morze?cucciola,biedna malutka,a antybiotyk zaczelyscie?anika a ty gdzie sie podziewasz?pozdrawiam wszystkie i milej niedzieli....luczkala jak lorenzo?

reklama
anjaKochana dziekuje za troske:-)obylo sie bez antybiotyku to tylko przeziebienie :happy:wczoraj pojechalismy na pronto soccorso skontrolowac oskrzela i wszystko ok:happy2:teraz to tylko na mnie przeszlo to przeziebienie kicham i prycham,glowa mi peka:baffled:
i Ciebie tez ladnie wzielo:-(kuruj sie kuruj sloneczko musimy wyzdrowiec bo taka piekna pogoda za oknem!!!
siciljak tam minela nocka??
Milej niedzieli!!

anija kuruj sie zdrowka zycze, juz niech ida precz te chorubska

Lorenzo ma sie coraz lepiej tylko czasem kaszle, rozrabia na calego tak ze wraca do zdrowia;-):-D
cucciola to super ze obylo sie bez antybiotyku a Tobie zycze zdrowka
Anika gdzie sie podziewasz? kupiliscie mikrofale?
eve pewnie nad morzem sie opalasz? kiedy zaczynasz sezon w pracy?
kosmitka jak tam spacerek na morzem?
sicilpol wyspalas sie o ktorej wstalas po zmianie czasu?
zyta skonczylas juz porzadki wiosenne?
agatka a jak tam zdrowko meza? doszedl juz do siebie?

Milej niedzieli dziewczyny

a ja wpadam sie przywitac;-):-)
chorowitkom zycze szybkiego powrotu do zdrowia:tak:
pogoda jest jak marzenie:tak:
obiadem sie zajme i na spacerek,troche mi smutno bo maz poszedl dzisiaj do pracy:-(:-pczasami sie zastanawiam czy nie ma predyspozycji do pracocholizmu:wściekła/y:skoro w dzien swiateczny mu sie nudzi:-p
co do porzadkow to chyba nigdy nie bedzie kaca
;-)ogolnie jest ok.:tak::-)

ide poczytac jeszcze co nowego w sprawie Madzi
:-(

Milej slonecznej niedzieli zycze...

sil ja tez od razu do gruntu sialam.moze faktycznie to od gatunku zalezy:confused: a przede wszystkim od klimatu,u ciebie duzo cieplej jak u mnie w umbrii.wczoraj zapowiadali deszcze na caly dzien a rano jak wstalam to pierwsze co ujzalam to piekne slonce i ani jednej chmurki:szok:.
pozmienialyscie godzine na zegarku?ja wczoraj zapomnialam i sobie pospalam......10.15 jak sie obudzilam:rofl2:,dawno tak pozno nie wstalam.jutro pewnie wstane o normalnej godzinie.
dziekuje ze pytasz luczka,maz ma sie dobrze.juz nawet z lopata smiga na dzialce.zadziwil mnie ze tak szybko doszedl do siebie,nie spodziewalam sie.jeszcze tylko noga go boli troche bo ma obity dosc porzadnie miesien w udzie.
zdrowka dla chorowitek:-) i milej niedzieli.

uuuu pochwalilam pogode i co:szok:wiart,zachmurzone:szok::-p
co do wieku na ciaze,chyba nie ma jakiejs stalej reguly:no:
nawet po 40 sa kobiety,ktore rodza i sie swietnie czuja w ciazy;-)
sa tez takie,ktore pierwsza ciaze znosza wrecz ksiazkowo natomiast druga przykladowo jest przelezana:rofl2:
czy tez nawet ta pierwsza ciaza,nie wiem,moze i ma znaczenie dieta itp.ale do kaca nie jestem przekonana...:rofl2:
znam osoby tj.przyszle mamy,ktore np.pala papierosy bedac w ciazy,odzywiaja sie tez roznie:-p i dzieci rodza zdrowe:baffled:
hm a komplikacje maja te,ktore sie zdrowo odzywiaja(przyklad juz podalam we wczesniejszym poscie)
oj wiele by mozna podawac przykladow,ale ja to mysle,ze raczej zalezy to od organizmu kobiety(mezczyzn tez)...:tak:
acha i nasuwa mi sie program Ciaza z zaskoczenia(chyba na TLC)matki nie wiedza,ze sa w ciazy,do lekarza nie chodza,sporty ekstremalne..itp.a zakaczenie w kazdym przypadku szczesliwe:happy2:

Hm a swoja droga,to tez sie zastanawiam czy u mnie nie jest za pozno na druga ciaze:dry:hociaz juz wiem,ze mam problem z owulacja:szok:czyli cos po trochu jakiejs prawdy musi byc w tym wieku;-)

Witam,
Pinky
GRATULACJE, sliczna dziewczynka, to sa chwile dla ktorych warto zyc:tak:.
Luczka tak, tak u mnie juz sezon prawie rozpoczety, pogoda bajeczna, weekend popracowalam troche a juz niedlugo zaczne na okraglo. Jak Lorenzo?
Sicilpol juz masz z gorki, jeszcze troszke i ty bedziesz tulic malenstwo, Giulio?? tak?? a co do wieku i ciazy, to nie ma reguly, jak piszecie, jedni znosza lepiej inni gorzej. Ja mialam 34 lata, na pewno nie czulam sie staro:szok:, choc nie ma co ukrywac, na polskie warunki to juz stara baba:biggrin2:, ale na szczescie ja mam odpowiednie podejscie, by jednym uchem wpuscic drugim od razu wypuscic:tak:, poza tym mieszkamy w Italii:-D:-D, i co najwazniejsze, chcem jeszcze:tak:.
Kosmitka teraz chyba w Ostii znacznie sie poprawilo, ogladalam, jakis czas temu program w tv, i pozmienialo sie wiele na lepsze. Ja pamietam Ostie z konca lat 90-tych, mieszkalam w casal palocco, i bylo tam okropnie, brudne plaze, morze to juz lepiej nie wspominac.
Zyta u nas tez po poludniu zachmurzylo sie i nawet troszke popadalo, ale juz jest pogodnie.
Anja wracaj do zdrowia!
Agatka tez zazdroszcze ogrodka, ja mam tylko ziolka posiane, bazylie, rozmaryn, szczypiorek, ale co wiecej mozna na tarasie wyhodowac;-). W kazdym razie kwiatki juz pieknie kwitna, ku mojej radosci:biggrin2:.
Anika pewnie za mikrofala po sklepach lata:-D.
Milego wieczoru wszystkim, stasera pizzaaaaa:biggrin2::biggrin2::biggrin2:

jestem wieczorowa pora.juz wykapana,wypachniana i po kolacji i zaraz smigamy do kina:-) bo baaaaaaaaaaaaaaardzo dawno nie bylismy.eve na balkonie morzesz jeszcze posadzic sedano i prezemolo.ja tak zawsze robilam zanim kupilismy dzialke i pieknie roslo.
no i nic nie wyszlo z dzisiejszego deszczu:no:,spadly marne kropelki i na tym sie skonczylo a od jutra ciag dalszy goracych dni i bez deszczu:baffled:

eve Lorenzo coraz lepiej jutro ostatni zastrzyk na szczescie ale do zlobka chyba pojdzie moze pod koniec tygodnia albo w nastepnym zobaczymy jutro pojde zaplacic za wycieczke na ktora pojedziemy w maju to sie wypytam pani jaka jest sytuacja chorobowa wsrod dzieci zlobkowych
agatka dzisiaj po poludniu myslalam o Tobie bo u nas padalo i byla burza :-) moze teraz do Ciebie pojdzie.

reklama
dzien dobry!!!

Ale ciezko sie wstawalo...strasznie....podobno nawet tydzien mozna odczuwac zmiane czasu..ja bede odczuwac nawet dwa

Na pocztek ... Pinky gratulacje peiknej cory!!!!

Sicil....tez niestety w 3 trymestrerz mialam problemy ze snem....od 2 do rana ogladalm wszystki godziny na zagarku

Anja zdrowka

Mnie dla odmiany boli gardlo. Mateusz troche pokaszluje....na szcsecie nie w nocy...no i zero temperatury...no nic zobaczymy jak sie sprawy rozwina. poszedl do zlobka....Dzisiaj wybralismy sie tak,ze wszystkie dzieic przyszly w tym samym czasie..i bylo slychac sporo grzechotnikow/kaszlaczkow...malo piocieszajace....ale niestety wszytstkie albo zasmarkane albo pokaslujace....a jedna dziewczynka nawet poscila pawia na dzien dobry ....i ochcrzcila tym samym dwojke innych dzieci. Mateusz nie byl w zasiegu na szczescie. Mma nadzieje,ze to tylko od kszlu a nie jakis wirus bo pol zlobka wytnie w pien.

tak wiec tym optymistycznym akcetem konce mojego posta i zycze milego tygodnia!!!!

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry