reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

Cztery kółka listopadowego maluszka :)

reklama
Co do fotelika to ja kupiłam taki zintegrowany z wózkiem ;-) x-car for navington. Jak sie pytałam babki w sklepie to mi mówiła że ma homologacje i ze firma wystapiła o te testy adac. A czy któraś z Was uzywała moze tego fotelika?!

Ja odkupiłam od znajomej fotelik samochodowy, MAXI COSI PLUS; Uważam ze nie ma sensu kupować nowego jak maluch tak szybciutko z niego wyrośnie , a ten jest w stanie idealnym.
Co do wózka, też myślę aby od kogos odkupić; Nie stać Nas za bardzo na nowy pojazd. Jest jeszcze cała masa innych wydatków.

A mysmy sie zdecydowali na i zakupilismy wozeczek Silver Cross 2w1 z tego wzgledu ze zima w UK nie jest az taka sroga,sniegu nie ma a wersja gondolowa w tym wozku jest bardzo praktyczna ma fajny i wygodny wklad gondolowy z materacem no i starczy nam tak na te pierwsze 2-3 miesiace zeby tylko przezimowac nim a potem na wiosne moge sie przezucic na spacerowke od razu bo ma mozliwosc calkiem na plasko i do tego ma cieplutki spiworek i pokrycie na nozki wiec na pewno by malenstwo nie zmarzlo a wygodnie bedzie miec:tak: wozeczkiem juz jezdzilismy w sklepie i super sie go prowadzi i mi sie podoba bo nie bedzie mi zajmowal zbytnio duzo miejsca w domu a i nawet w samochodzie no i fotelik samochodowy w komplecie do tego wiec jestem mega zadowolona :-) A firma jest znana tutaj w UK i czesto wlasnie widuje te wozki na ulicach i opinie ma dobra ten Silver Cross :tak::-)
A to fotka mojego zakupu :-)
Zobacz załącznik 375687Zobacz załącznik 375688

super wózek , dobry wybór ma i spacerówkę i gondolkę . bardzo podobny od GRACO , który mi się podobał .

Ja odkupiłam od znajomej fotelik samochodowy, MAXI COSI PLUS; Uważam ze nie ma sensu kupować nowego jak maluch tak szybciutko z niego wyrośnie , a ten jest w stanie idealnym.
Co do wózka, też myślę aby od kogos odkupić; Nie stać Nas za bardzo na nowy pojazd. Jest jeszcze cała masa innych wydatków.

Jezeli chodzi o wozeczki odkupywane to moim zdaniem jest to dobry pomysl na zaoszczedzenie! Wiadomo ile jest teraz wydatków z mluszkiem! Co Ci moge poradzic, toa lbo kupuj od zaufanej osoby, albo trzeba dobrze czytac opisy na allegro! Moja kumpela, która ma tzw. maluszka niespodzianke, w dodatku z nie poczuwajacym sie do obowiazku tatusiem kupila sobie na nextwayu wozek x-landera, po renowacji, z 1/3 ceny i tez byla mega zadowolona. WOgule to szkoda ze wiecj firmy tych renowacji nie robi, bo bym w tym jakze kosztownym temacie wozkowym mozna zaoszczedzic ;-)

Jeśli chodzi o kupowanie używanych fotelików to jak najbardziej, ale od zaufanej osoby. Trzeba mieć pewność, ze nie brał udziału w wypadku, bo wtedy jego skuteczność spada. Na allegro nigdy bym nie kupiła, ale od koleżanki czemu nie.

Dziewczyny ostatnio wpadł mi w oko wózeczek Implast Bolder SD Ecoline, wymiary i funkcje całkiem zachęcające, no i wygląd też mi się podoba, macie opinie na temat tego wózka????

Angun, my już kupiliśmy ten wózek właśnie SD, tylko nie z ecoline, mamy kolor 314, zielony w czarne koła, także ja mogę polecić. Wybrałam ten, bo bardzo, bardzo mi się spodobał i spełniał wszystkie moje kryteria. Miała go tez moja koleżanka i była bardzo zadowolona, ma dużą gondolkę, bajecznie łatwo się prowadzi. Naszym jeździliśmy tylko "na sucho", ale prowadził się bardzo przyjemnie ;)

reklama
Echo poszperałam trochę na temat opinii o tym wózeczku i dużo osób narzeka na felerne opony (wypaczają się z felg, schodzi powietrze). Waham się między nim a Jedo Fynem Freeline 4DS. Jedo widziała na żywo, nie podoba mi się w nim spacerówka, ale trzeba przyznać, że jest pojemna i dobrze wyprofilowana bo ponoć w Bolderze jest trochę kiepsko i dzieciątko "zjeżdża" w dół.

Do góry