reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czy może być to ciąża?

Cześć dziewczyny potrzebuje troszkę wsparcia :( Poroniłam w piątym tygodniu ciąży. 2 lipca trafiłam do szpitala beta spadała, na USG nie było w ogóle pęcherzyka. Miedzy 6 a 11 lipca krwawiłam, a 12 byłam u ginekologa, który stwierdził że wszystko jest dobrze i możemy się od razu starac znowu. 11 lipca beta wynosiła 615.
2 sierpnia zrobiłam test ciążowy o 22 i wyszła blada kreska. 4 sierpnia zrobiłam rano, z drugiego siusiania i wyszła też jasna, ale troszkę ciemniejsza. Pobolewa mnie podbrzusze i szyjka jest nisko oraz jest rozpulchniona. Wracam w środę wieczorem z Turcji z wakacji na razie nie mam jak zrobić bety. Myślicie że udało się zajść kolejny raz?
Pierwszy test [niebieski, zdjęcie 1] jest z 2 sierpnia
Drugi test [różowy, zdjęcie 2] jest z 4 sierpnia

Załączniki

• Screenshot_2025-08-04-10-05-32-251_com.miui.gallery.jpg
    Screenshot_2025-08-04-10-05-32-251_com.miui.gallery.jpg
    155 KB · Wyświetleń: 152
  • IMG_20250804_100011.jpg
    IMG_20250804_100011.jpg
    569 KB · Wyświetleń: 56
reklama
Czy po 11 lipca sprawdzałaś jeszcze betę czy już spadała do 0?
Jeśli nie to może być to zarówno jeszcze pozostałość bety jak i nowa ciąża.

Ja myslę, że to moze być jeszcze końcówka tamtego spadku. Musisz zbadać betę i przyrost, inaczej nie ma szans sprawdzić.

Ja bym uważała. Szkoda, ze po tym 11.07 już nie badałaś bety.

Ja myslę, że to moze być jeszcze końcówka tamtego spadku. Musisz zbadać betę i przyrost, inaczej nie ma szans sprawdzić.

Ja bym uważała. Szkoda, ze po tym 11.07 już nie badałaś bety.
Całkowicie mi wypadło żeby zrobić tą betę jeszcze raz. Lekarz powiedział że mogę ale nie muszę bo raczej wszystko się ładnie oczyściło samo, ale w sumie jeśli beta by nie rosła to testy by się nie robiły już ciemniejsze chyba co? Bo mam zamiar zrobić też jutro lub za dwa dni

Całkowicie mi wypadło żeby zrobić tą betę jeszcze raz. Lekarz powiedział że mogę ale nie muszę bo raczej wszystko się ładnie oczyściło samo, ale w sumie jeśli beta by nie rosła to testy by się nie robiły już ciemniejsze chyba co? Bo mam zamiar zrobić też jutro lub za dwa dni
to jak się testy wybarwiają nie zawsze znaczy czy beta rośnie, szczególnie że masz tu 2 różne testy, 2 różne firmy. Każą mogła wybarwić się inaczej.
Poza tym testy wyłapują betę od wartości już 10/25 więc jak najbardziej może to być jeszcze pozostałość.

Ja miałam zabieg po poronieniu i też wszystko było oczyszczone a z miesiąc ta beta schodziła do 0. Więc to też nie tak że jak na obrazie USG nic nie ma to beta już 0.

to jak się testy wybarwiają nie zawsze znaczy czy beta rośnie, szczególnie że masz tu 2 różne testy, 2 różne firmy. Każą mogła wybarwić się inaczej.
Poza tym testy wyłapują betę od wartości już 10/25 więc jak najbardziej może to być jeszcze pozostałość.

Ja miałam zabieg po poronieniu i też wszystko było oczyszczone a z miesiąc ta beta schodziła do 0. Więc to też nie tak że jak na obrazie USG nic nie ma to beta już 0.
sprawdziłam i ja miałam zabieg 29 sierpnia 2022, a 8 października jeszcze miałam betę 3,1 🤷🏼‍♀️

reklama
Do góry