reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Pyszczku poprzednich nie monitorowałas ....moze cos bylo nie tak ...są rózne sytuacje i przyczyny ....wszystko co mogłas w tym cyklu zrobiłaś ...teraz czekamy ...a czasem mam wrażenie ze tylko ja czekam :-D:-D:-D na wynik testu w przyszlą sobotę :)

reklama
Anufifi ja to tego śluzu przezroczystego za to u siebie w ogóle nie zauważam, choć wcześniej jak się jeszcze nie staraliśmy to wydaje mi się że miałam taki...a teraz nic, cały czas mleczny, tylko w te dni tam w środku jakby bardziej "naoliwione" jak to mój M mówi ;-)

No co Ty Anufifi ja też czekam, tylko udaje przed wszystkimi, a przede wszystkim przed sobą że nie czekam :-D Zobaczysz za kilka dni jak zacznę fiksować...

Upps! dwa posty pod sobą zrobiłam , zamiast edytować :baffled:

dzieki dziewczyny za odpowiedz...co do sluzu to ja tez w sumie u siebie zadnego specjalnego nie widzialam...troche mnie bzusio pobolewa tak jak w czasie okresu no i czasem jajo raz prawe raz kewe;-)wiec jak myslicie mam jeszcze szanse zaciazyc w tym mcu??:-)
Pyszczek tez czekam na Twoje dwie kreseczki beda napewno;-)
Dziewczyny normalnie zaraz zasne na biurku;-:)zawstydzona/y:

ja tez odkąd zaczełam sie starc to nie widze sluzu ...z reszta u mnie i ginek na usg nie widział ...tylko ten ostatni cykl co robiłysmy razem bete miałam niemal wzrorowy ....ale serduchowalismy na 2,5 przed wiec wydaje mi sie ze i wtedy było za mało sluzu zwłaszcza jak na serduchowanie przed a nie w owulke ...ale to sa moje teorie ....zobaczymy jak bedzie w przyszłym cyklu ...czy wszystko pójdzie tak żebym chociaz mogła czekac na testowanie czy znów cykl tzw dooopa....bez testowanka:-:)-(

GIE-OSIA tylko, że owulacja może się nieczym nie objawiać.
A te objawy towarzszące, typu ból jajnika, to nie muszą wcale wystąpić i u wielu kobiet, mimo że owulują, takich objawów nigdy nie ma.
A jajnik, może też boleć i kilka dni przed dniem owulacji, więc wcale ten objaw, nie pomoże w okresleniu dokładnego momentu owulacji. To , że jajnik bolał nie gwarantuje, że pęcherzyk dojrzał i pękł... :sorry2::-(
Objawy typu śluz płodny, czy otwarta szyjka, to tylko objawy towarzyszące okresowi płodnemu, wcale nie gwarantujące, że do owulacji dojdzie.
O zbliżającej się lub niedawno przebytej owulacji może ci powiedzieć tylko gin podczas badania usg dopochwowego.:sorry2: Natomiast nawet gin nie powie ci dokładnie, o której godzinie ona nastąpiła. :sorry2:

Wiesz Anufifi mnie te staranka doskonale uczą cierpliwości i pokory, powinnam się cieszyć że mam owu, że nie muszę jej wywoływać, przynajmniej tyle dobrego. Dlatego podziwiam Ciebie i inne dziewczyny że mimo większych problemów macie siłę i wytrwałość. Albo Dziewczyny które straciły dzidzię....muszą w ogóle czekac na staranka, żeby znów zacząć się starać nie mówiąc już o bólu po stracie....Niektórzy ludzie w ogóle marzą o dziecku, a nie starają się, bo np. druga połówka tego nie chce, albo nie mają na razie warunków...Więc w sumie w tym czekaniu na testowanko i w staraniach mamy dużo szczęścia. Ja myślę że u Ciebie tez się unormuje i znowu będziemy iść łeb w łeb :-)

Dokładnie Ptasiorek ma rację :tak:

reklama
PTASIOREK

Do góry