reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

reklama
Axarai ha,ha, ha teraz to ja się oplułam herbatą:-)
Poważnie tak mam ale to tak ze 2 cykle wstecz......
Widzę że piranha chyba wsiąkła z mężem, no i dobra należy się jej, to i ja zmykam ale nie do męża tylko przed telewizorek coś pooglądam;-)
Dobrej nocki babeczki.

Ostatnia edycja:
Słuchajcie ostatnio weszłam na jakieś forum, i tam jakaś małolatka pytała się o mierzenie temperatury, bo bała się, że jest w ciąży, i ktoś mądry napisał całkiem poważnie, że ma zmierzyć między cyckami, i jak temp będzie 37 to jest w ciąży, a jak 36.6 to nie i........ ona zmierzyła, 36,6 uff nie była w ciąży! to jest dopiero sugestia działająca:-D

MissBella, ja bym spróbowała zbliżyć się w następnym cyklu do 2 dni przed owulką. Ja miałam taki system: testuję wieczorem, jak test nie jest pozytywny to działamy ....i tak najlepiej codziennie, w ten sposób zbliżysz się do około 2 dni od owulki (ja nie zachodziłam w ten sposób w ciążę więc jak same wiecie zbliżyłam się do 1 dnia przed, wtedy się udało).

agulek, dzięki kochana, strasznie miłe to co napisałaś! Ja jestem niecierpliwuska (stąd podziwiam za czekanie do połówkowego na wieść o dziewczynce :-)) i bym pewnie działała ale jeśli bardzo zależy Ci na córeczce to może jednak poczekaj do kolejnego cyklu? Co do otoczek to wiem, że robią się one ciemniejsze w ciąży (co ułatwi dziecku znalezienie ich w czasie karmienia :biggrin2:) ale który hormon jest za to odpowiedzialny to bladego pojęcia nie mam, poszukam. Może faktycznie jest to progesteron jak sugeruje mama05, w końcu w ciąży on bardzo rośnie. Może witamina B6 podniosła Ci poziom progesteronu w organizmie? Ale to dobrze bo to bardzo sprzyja poczęciu dziewczynki :biggrin2:, w cyklu w którym zaszłam miałam progesteron w 7 dniu po owulce około 18 ng/ml więc całkiem ładny.

Andziak, jeśli bardzo zależy Ci na córeczce (a na pewno tak skoro masz 3 synków :-)) to lepiej nie łykajcie koenzymu Q10, on podnosi podobno testosteron (podobnie jak L-karnityna i maca) a tym samym zwiększa szanse na poczęcie chłopca. Witaminę C bierz 3 razy dziennie, łykanie tej ilości w takich dawkach to nawet bardzo dobre rozwiązanie, więcej organizm przyswoi a mniej wydali z moczem. Jeśli pytasz o suplementy dla M zwiększające szanse na córeczkę (a nie zwiększające płodność) to możesz mu zakupić witaminę C (też 1000 mg dziennie), magnez (mój łykał 1 tabletkę NeoMag forte dziennie) i kwas foliowy (400 mcg dziennie). Przed starankami M może wziąć gorącą kąpiel, męskie plemniki nie lubią wysokich temperatur. Mój też łykał B-Complex B-50 ale akurat nie wiem czy u mężczyzn wpływa on na zwiększenie szans na córeczkę, na pewno poprawia płodność.

mama05, likier czekoladowy, mniam, mniam, nawet mi tu nie pisz takich rzeczy bo mi jęzor ucieknie a niestety muszę być abstynentką przez jakiś czas :-D Dobrej nocki i do jutra!
Edyta hehehe, ale się uśmiałam Zobacz załącznik 423492

axarai hehehe, niezłe! :-D

Dziewczyny, suwaczek już zmieniony, może być? :-)

Ostatnia edycja:
hejka
a jednak pojechaliśmy na pokaz fajerwerk:) bardzo ładne były.

Słuchajcie ostatnio weszłam na jakieś forum, i tam jakaś małolatka pytała się o mierzenie temperatury, bo bała się, że jest w ciąży, i ktoś mądry napisał całkiem poważnie, że ma zmierzyć między cyckami, i jak temp będzie 37 to jest w ciąży, a jak 36.6 to nie i........ ona zmierzyła, 36,6 uff nie była w ciąży! to jest dopiero sugestia działająca
hahahaha :-D

piranha piekny! i ja chce taki! :))))))))))))))

Słuchajcie ostatnio weszłam na jakieś forum, i tam jakaś małolatka pytała się o mierzenie temperatury, bo bała się, że jest w ciąży, i ktoś mądry napisał całkiem poważnie, że ma zmierzyć między cyckami, i jak temp będzie 37 to jest w ciąży, a jak 36.6 to nie i........ ona zmierzyła, 36,6 uff nie była w ciąży! to jest dopiero sugestia działająca:-D

Myslicie ze to prawda ?

A zeby to sprawdzic trzeba poprosic dziewczyny ktore sa zaciazone aby zmierzyly sobie tempke miedzy wtedy bedziemy wiedzialy czy to nie jest bleffff :-D

reklama
no i cóż dziewczynki
zaczynamy nowy tydzień...
Aby tylko był dla nas pozytywny pod każdym względem :tak: czego i sobie i Wam życzę.

Dobrej nocy

Do góry