reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

reklama
Syneczki-ja Ci na to nie odpowiem, bo się nie znam.

Mama05- czekam, czekam na te lody, oby doszły do nocy....:-D
A wsparcie musi być, yes.

Piranha- żurawinę biore w postaci kapsułek, Żurascin się nazywają, skład:

Skład:
wyciąg z owoców żurawiny, witamina C, składniki toczki: żelatyna, ekstrakt z czerwonej kapusty (barwik), dwutlenek tytanu (barwnik).
Dzienna porcja zawiera:
1 kapsułka: 320 mg wyciągu z żurawiny, w tym 32 mg antocyjanów i 80 mg witaminy C (100% zalecanego dziennego spożycia).

Wczoraj wzięłam dwie, dzisiaj jedną, wezmę jeszcze dzisiaj jedną, czyżby za mało?

Piranha, tak bardzo chciałabym spróbować metody 0+12, tylko mam problem z dokładnym wyznaczeniem owulacji, bo nie mam tych cholernych bóli. Jakaś pechowa chyba jestem
:-(

I oby się Twoje słowa sprawdziły szybko, bo ja już nie wyrabiam z tymi wszystkimi ceregielami. Ale znowu też wiem, że bez nich w moim przypadku nie uda mi się mieć córeczki.

MissBella, wykresy ciążowe można pooglądać m.in. tutaj mamo.tato - Artykul - Poka� (niestety nie ma dostępu do czytania o objawach), najwięcej jednak wykresów ciążowych (ponad 46 tysięcy) jest tutaj Fertility Charts Gallery - FertilityFriend.com (tylko trzeba założyć tam konto by móc je wszystkie oglądać).

Syneczki3, co do Lacibos Femina i globulek to nie pomogę gdyż nie stosowałam ale faktycznie warto byś zadbała o niskie pH (ja miałam Feminella Vagi C ale tez nie stosowałam). Nadżerka może powodować zmianę pH pochwy z fizjologicznie kwaśnego 3.8-4.5 na zasadowe, które sprzyja wzrostowi nieprawidłowej flory bakteryjnej i powstawaniu stanów zapalnych. Pamiętam, że dawno temu (za czasów dużych ilości śluzu płodnego a więc i pewnie wyższego pH) miałam co jakiś czas infekcje, od długiego już na szczęście czasu zapomniałam kompletnie o ich istnieniu.

Gal, Tamara zaleca dziennie ekwiwalent 1500-10000 mg świeżych owoców żurawiny, na in-gender czytałam, że dziewczyny brały nawet więcej. W opisie jakichś tam tabletek żurawinowych znalazłam: 180 kapsułek żelowych w każdej aż 40 mg skoncentrowanego soku z żurawiny, 20:1 (ekwiwalent 800 mg). Wszystko zatem zależy od stopnia skoncentrowania, a nie ma w ulotce Twojego preparatu napisane jaki to ekwiwalent?

Ostatnia edycja:
Gal, wyedytowałam swoją odpowiedź do Ciebie i dopisałam o tym stopniu skoncentrowania i ekwiwalencie, jest coś o tym w ulotce Twojego preparatu?

Zrobiłam test ph, jak w pysk strzelił w 5dc wychodzi mi ph 4,5..potem zrobię jeszcze bliżej owulki, zobaczymy jak się zmieni

Syneczki ja nanoszę na obydwa pola
Mama05 dobrze że z Dominikiem lepiej, krok po kroczku do zdrówka:tak:
kurcze, doczytałam że gorączka wróciła, jejciu biedaczysko, Zdrówkaaa
Kosmo czarne barwy PRECZ!!!!! a z mężem jak to z mężem raz pod górkę raz z górki hehe więc szybko właźcie na tą górkę i siup ;-)
MissBella nic nie mówię nic nie mowię, ale czekam na zdjęcie testu hiehie

reklama
Dziękuję Wam dziewczyny za odpowiedzi. W piątek powinnam mieć w rękach paski które dziś zamówiłam więc się okaże. Jednak jeżeli jest nie tak jak być powinno to i tak cykl stracony ponieważ do owulacji zostały tylko 4 dni a wiec pi razy oko przypada mi na sobotę.

Do góry