reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

monico to masz dokładnie w tym samym tygodniu co ja z tym że moja mała waży już 3600 i lekarka mówi że jak dotrwa to terminu to będzie ważyć 4700. Ciekawe jak to będzie!!!!
Kosmopolitan gratuluje synia......ja tam marze żeby kiedyś na USG zobaczyć pisolka

reklama
z tymi slodyczami to nie wierze za bardzo albo u mnie nie dziala z reszta moja mama jest przykladem moja mam jest cukiernikiem i ciagle zajada slodycze do teraz nic sie nie zmienilo od rana do wieczora moglysmy jesc slodkie ja przed ciaza z Nadia jak wstawalam to zaczynalam dzien od batona:-p zreszta do teraz tak mam ciagle jem slodycze :-) maz mnie wyzywa ze ciagle kupuje slodkie ,ale nie wiem moze moja tata nie mial meskich plemnikow ze ma 3 cory :-pa maz narazie jedna a drugie sie okaze :-)

Kosmo, no właśnie przy planowaniu dziewczynki należy unikać cukru i słodyczy (cały czas to podkreślają na in-gender) - cukier utrudnia wchłanianie wapnia. Zaleca się tylko produkty słodzone słodzikami (słodziki obniżają też pH). Ja po każdym USG dostaję 3-4 wydrukowane fotki - czasem nic na nich nie widać a czasem zdarzają się fajne ujęcia jak ostatnio. Zależy mi by mieć choć jeden filmik z USG 2D, dla siebie na pamiątkę i by M choć raz zobaczył dzidziusia w ruchu. Prześlij jutro foteczkę! Pewnie to USG 3D u Ciebie jest lepszej jakości skoro nawet było widać podobieństwo do Ciebie, to musi być niesamowite przeżycie! :-)

Daria
, to nie działa tak że jak ktoś je słodycze to urodzi syna ...albo ktoś je dużo nabiału to urodzi córkę, fajnie gdyby to było takie proste :-) Na zwiększenie skuteczności w planowaniu płci składa się cały ogrom czynników, połączenie ich razem da bardzo duże szanse (ale nie 100%) ale uwzględnienie tylko jednego czynnika (a w zasadzie to ułamka jednego czynnika bo nie mówimy teraz o całej diecie ale tylko o jedzeniu słodyczy :-)) pewnie w niczym nie pomoże ...albo w malusieńkim procencie. Przykładem mogę być ja - uwielbiałam słodycze przed ciążą i czasem je podjadałam ...nie słodziłam jednak ani kawy ani herbaty :-) A propos każdy mężczyzna produkuje dokładnie tyle samo męskich jak i żeńskich plemników :-), tu jest to dokładnie wytłumaczone Conception: Chromosomes, Your Genetic Blueprint

Ostatnia edycja:
Losiczko gratuluje !!!
Kosmo gratuluje zdrowego synka, powiem Ci, ze ja zawsze myslałam, że bede miec tylko jedno dziecko, ze to mi całkiem wystarczy a teraz jestem z trzecim w ciązy i pewno sie jeszcze na czwarte zdecyduje, tak, że jeszcze wszystko przed Tobą, córka bedzie za trzecim razem
Piranha ja w tej ciąży miałam robione kilka razy 4D i mam filmiki i zdjęcie z 4D małego i widac troszke do kogo jest podobny, to chyba faktycznie zależy od sprzętu

Kosmo dołączam się do gratulacji, ciesze sie że masz pod serduszkiem zdrowego synka
losiczko a tobie gratuluje ciąży!!!!

staraczki:

KINGA85-- 31 styczeń

MAMA05-- 3 lub 6 luty
GAL-- 7 luty
JULIANA-- 7 luty
MISSBELLA-- 14 luty
AGULEK 79-- 14 luty
NULLKA-- zaczyna marzec/kwiecień
TRUSSKAFKA-- zaczyna w kwietniu

szczęśliwie zaciążone:

kosmopolitan-- 14 czerwiec 2012

piranha-- 20 czerwiec 2012

axarai-- wrzesień 2012

patrysiak--wrzesień 2012
daria0607--wrzesień 2012
Matik--10 wrzesień 2012
lorelain-- 2/3październik 2012

losiczka72--październik 2012

Ostatnio edytowane przez moderatora:
witam was dziewczyny wieczorkowo :-)
Kosmo myslalam o tobie dzisiaj i kiedy popoludniu zajrzalam na forum bardzo sie ucieszylam ze juz wrocilas do nas z USG. szkoda ze dzidzia nie okazala sie dziewczynka bo wiem jak bardzo tego pragnelas, ale dobrze ze przyjelas to z takim spokojem. gratuluje ci zdrowego synusia!!!! a masz juz imie dla niego?
dziewczyny batrdzo was podziwiam ze robicie tak duzo w tym kierunku zeby miec wymarzona plec. ja niestety nie mam takiej silnej woli:-(
ale uwielbiam czytac to co piszecie i zawsze kiedy czytam ze kolejnej dziewczynie sie udalo to na mojej twarzy pojawia sie usmiech :-) i wiara ze marzenia jednak sie spelniaja. niekoniecznie wtedy kiedy tego chcemy.
cos w tym jest bo gdybym miala druga corke to nie wiem czy staralabym sie o kolejne. ale pamietam jak bylam w ciazy z drugim synkiem to pod koniec zrobilo mi sie tak smutno, ze juz nigdy nie poczuje juz tych cudownych kopniaczkow. a teraz jest nadzieja ze znowu bede przezywac ten cudowny okres w zyciu kobiety.
takze Kosmo, jak mowia dziewczyny, jeszcze nic straconego :-)
Aha. witam nowe kolezanki i zycze powodzenia w starankach ;-)

KINGA skopiowałam aby się dopisac...jak nie miałam skopiowac to sorki...

staraczki:

KINGA85-- 31 styczeń

MAMA05-- 3 lub 6 luty
GAL-- 7 luty
JULIANA-- 7 luty
MISSBELLA-- 14 luty
AGULEK 79-- 14 luty
NULLKA-- zaczyna marzec/kwiecień
TRUSSKAFKA-- zaczyna w kwietniu

szczęśliwie zaciążone:

kosmopolitan-- 14 czerwiec 2012

piranha-- 20 czerwiec 2012