reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

witam wszystkich:)
mal teraz bylam bo nadia ciagle chciala byc na dworze:)
teraz fajnie bo nie gorąco i idzie jakos wytrzymać:)

Dido mojej nadii 2 pierwsze ząbki wyszły jak miala 3,5 miesiaca to juz nimi mogla grysc;d a reszta szla z gorki do 9 miesiaca były wszystkie tylko troche sie wycierpiała przy tym;/

reklama
Daria, super zdjęcia Nadusi, prześliczna jest.

Kaja biedna od rana nie miała ani jednej drzemki, tzn. przysypia na kilka krótkich minut i zaraz ją ból brzucha budzi i tak w kółko, tak strasznie mi jej żal i boję się, że to się w jakiś sposób na niej odbije (a ziewa okrutnie bo jest przemęczona). Ale u nad burza straszna i ulewa.

Ostatnia edycja:
Daria, super zdjęcia Nadusi, prześliczna jest.

Kaja biedna od rana nie miała ani jednej drzemki, tzn. przysypia na kilka krótkich minut i zaraz ją ból brzucha budzi i tak w kółko, tak strasznie mi jej żal i boję się, że to się w jakiś sposób na niej odbije (a ziewa okrutnie bo jest przemęczona).

okropne sa te kolki a my tacy bezradni;/ nie mam pojecia c by jeszcz moglo pomoc;/ moze cos z apteki homeopatycznej ...

Daria, Lefax zawiera Simeticon a próbowałam już 2 leki z takim składnikiem (Sab Simpex i Bobotic) i lipa, nie pomogło :-( O Plantex pytałam wczoraj w aptece i babka powiedziała, że nie ma a do tego zniknął z hurtowni, może go wycofali? Spróbuję jeszcze zakupić na Allegro Gripe Water.

a to Delicol krople na kolkę niemowlęcą x 15ml - leki bez recepty - niemowlęta ? lefex byl lepszy od sab simplex to jestem pewna w 10000%:)ale tez na krotko :)i troszke sie pozniej zlagodzily ... tej wody koperkowej nie kupuj o tym bylo tylko gorzej tez to mialam nawet lekarka mi mowila ze to jest nie dobre bo ona mi to jakos tlumczyla ze tam jakis ten koper czy za duzo to po tym sa te kolki nie pamietam ale wiem napewno ze po tym bylo gorzej wiecej gazow sie zbieralo i to byl krzyk dopiero;/

Daria, Delicol podaję ale on jest na nietolerancję laktozy i zawiera trawiący ją enzym - laktazę. No właśnie czytałam, że po koprze włoskim wzdęcia (a tym samym kolki jelitowe) mogą być jeszcze gorsze :-( ...czyli pozostaje przeczekać ale jak Kaja zniesie 1,5-2,5 miesiąca bez snu to ja nie wiem :-( (o ile kolki skończą się książkowo bo czytałam o przypadkach kiedy trwały dłużej). Chyba zrobię jeszcze eksperyment i np. w przyszły weekend będę podawać tylko Nutramigen z antykolkowej butli.

Ostatnia edycja:
nadii lekarka tez kazala dac nutramigen jedno opakowanie nawet nie zużyłam a probowalas enfamil ? to moge polecic bo nutramigen jak ci dziecko w ogole wypije to bedzie dobrze bo malo ktore chce to mleko pic :) moja nadia byla łakomczuch i jadla ale tak mi po nim wymiotowala ze szok dalej niz widziala;/ a kolki byly moje kolezanki tez to dzieciom dawaly i tez nie pomagalo ale moze to od dziecka zalezy ;/

reklama
Pirahna a co do snu to wiesz co mi lekarz powiedzial jak mowilam ze nadia w ogole nie spi .. widocznie nie potrzebuje tyle snu i jak nie chce to nie spi;/ a ja do niego ze chyba nie normalny ze dziecko nie spi ani w dzien ani w nocy.. tylko ona wtedy byla wieksza bo jak byla mala to spala ladnie zwlaszcza w nocy

Do góry