reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Kasiu, wszystko jest w należytym porządku a wykres na razie wręcz książkowy :tak: Temperatura w piątek spadła gdyż miałaś w organizmie dużo estrogenów a one obniżają PTC. Pik czyli największy wyrzut estrogenów powoduje w niedługim czasie pik LH, u Ciebie nastąpił on następnego dnia, czyli w sobotę. 24-36h po piku LH dochodzi do owulacji, temperatura zaczęła rosnąć gdyż spadły już estrogeny a produkowany progesteron dodatkowo podnosi PTC - wszystko jest więc tak jak należy a wykres niezwykle czytelny i książkowy :tak:, działajcie jeszcze dziś (wczoraj był Twój najpłodniejszy dzień więc super, że jest serducho na wykresie :-)) a ja zaciskam kciuki. A co do rybek do popieram - mało absorbujące ale za to jak relaksujące :-)

natusia, pod żebrami to może boleć Ciebie żołądek :-( A witamina B6 jak najbardziej mogła na to wpłynąć gdyż przepisywana jest też m.in. na złagodzenie objawów PMS. Prawdopodobnie wzrósł Ci też progesteron gdyż często jego niedobór powoduje bóle podbrzusza. Nie udało mi się wczoraj zrobić fotki bo co się przymierzałam to buźka córci była skrzywiona od kolkowego płaczu ale jak tylko mi się uda to wstawię na forum ...a te bezzębne, słodkie uśmiechy wynagradzają wszystko :-)

Milla, tak to już jest z dziećmi, najpierw chcą zwierzątko i obiecują się nim zajmować a potem większość obowiązków spada na mamusie ;-)

reklama
Piranha, dziekuje. Przeczytalam dwa razy, zrozumialam. Jejku az mi sie buzka usmiechnela. A jeszcze ... co sadzisz o dupku??? Brac????

Piranha znowu cie zameczam.... od 16dc czy od 17dc???? No i co pozniej, jesli bylaby fasolka to co z dupkie??? Tutaj nie ma ginka do ktorego wpadne na wizyte jak wy, do kiedy wowczas mialabym brac????

Kasiu, absolutnie nie zamęczasz, pytaj ile chcesz a ja się cieszę jeśli mogę pomóc :tak: Dupka łykałabym od wtorku czyli od 16 dc. Jeśli test 10 mIU/ml wyjdzie pozytywny w 12 dpo to łykasz go dalej aż do wykształcenia się łożyska. Jeśli jednak nie masz możliwości załatwienia sobie dupka by łykać go bez przerw to nie brałabym go w ogóle by nie fundować dzidziusiowi nagłego spadku progesteronu.

Piranha ja mam 3 op w domku, przywiozlam z PL. Kolejne to poprosze sis i mi dosle, tylko ja to taka panikara jestem. Ok, jesli zaczne od 16dc.... pozniej zrobie test, wyjdzie pozyt... to nadal go lykac. Kurcze, tylko wlasnie jak dlugo pozniej, do ktorego m-ca???? Ja juz nie pamietam, ale chyba pierwszy scan jest dopiero w 12tc.

Kasiu, do 12 tc na pewno będziesz łykać, niektórzy lekarze zalecają do 12 tc, niektórzy dłużej. Należy łykać do momentu wykształcenia się łożyska bo wówczas ono przejmuje za Ciebie produkcję progesteronu i innych hormonów, ja łykałam do 16 tc kiedy to miałam pewność, że na USG widać już łożysko, u mnie np. w 12 tc nie było jeszcze łożyska.

czesc dziewczyny :-)

Ja rowniez zycze wam slonecznej, rodzinnej niedzieli :happy2:

Kasia trzymam mocno &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&& i nie puszczam za twoje staranka :tak:

Milla fajnie ze udalo ci sie uratowac zycie temu szczeniaczkowi. wielki uklon w twoja strone. tym bardziej ze teraz duzo sie slyszy co niektorzy, bezduszni ludzie wyprawiaja ze zwierzetami :-(
a co do pozostawienia pieska to masz jeszcze pare dni poki synka nie ma i moze jednak piesek nie bedzie sprawial zbyt duzo problemow i zostanie juz z wami ;-)

Czarodziejko super dzien sie u ciebie zapowiada :tak: a propos wloskiej kuchni tez uwielbiam, bo ja taka makaroniara jestem :-D moge pochlaniac w kazdej postaci :tak:

Czesc dziewczyny:biggrin2:

Oj dawno mnie tutaj nie bylo.
Brak czasu........
Ale wkoncu przyjechalam do Polski na urlop...na 3 tygodnie:happy2:
I moge do was zajrzec.

U nas wszystko ok.
Malutka nie jest juz taka malutka bo wazy juz 6600g i ma 63cm.
Caly czas wylacznie na cycu mamusi.
Kolki na szczescie minely.
Ale za to zaczelo sie zabkowanie-jakos tak wczesnie.
Rozwija sie dobrze,gaworzy itd.
Wiecej je ale i wiecej spi.
W nocy potrafi przespac 7 godzin bez budzenia.

A ja jestem zmeczona ale najszczesliwsza na swiecie:-D
Przepraszam,ze tak tylko o sobie.....ale nie jestem wstanie was nadrobic:zawstydzona/y:
Ale za wszystkie trzymam mocne kciuki &&&&&&&&&

Pozdrawiam was goroco :)****

Postaram sie jutro wrzucic jakies fotki;-)

reklama
Dido, super, że u Was wszystko w porządku, jejku, jak ten czas zasuwa. Faktycznie strasznie szybko ząbki idą. A kiedy dokładnie minęły kolki bo czekam na ten moment jak na zbawienie? Czekam na fotki Klaudusi :-)

A ja dziś odkryłam, że te pęcherze w silikonie to tak naprawdę przerwy na wylot w spoinie (zastanawiało mnie cały czas czemu w te pęcherze wpada światło i już mam odpowiedź) i od wnętrza zbiornika na odcinku kilkudziesięciu centymetrów spoina nie dotyka w ogóle dna :szok: ...teraz to już muszą mi przekleić akwarium i w sumie nawet cieszę się, że tak jest bo już nie zbyją mnie tekstem "nic się nie stanie" ;-)

Do góry