reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

basen2.jpg

Witam Niedzielnie:)))
Ja na sekundke..
Wlasnie sie biore za zrobienie sosu pomidorowego do makaronu..
na 11 idziemy z moimi rodzicami na basen a potem obiadek u nas.
robie makaron zapiekany z pomidorami i mozarella. Tak mi posmakowalo to danie we wloszech ze z checia uracze nim rodzicow,
Nawet parmezan scierany (prozniowo zamykany) kupilam w itali. Tam on jest totalnie inny niz nasz. Wybaczcie ale ten nasz jest smierdzacy..nie pasuje mi. a moze ja nie potrafie znalezc. w kazdym razie mam 3 wielkie opakowania oryginalnego

Buziaki babeczki i pieknej Niedzieli:))))

reklama
ja też się witam ,życzę miłej rodzinnej niedzieli..

u nas były w nocy 2 burze i pada do teraz ..jest szaro i pochmurnie....ale chociaż jest czym oddychać ..

Czarodziejko przyjemności u rodziców w moczeniu doopki zgrabnej:))
a potem smacznego :):))

Natusia jak tam ..przeżylaś noc?? była burza ??

Dafne &&&&&&&&&&&!!!

pa babeczki:)

Hej dziewczyny !!!
U nas w nocy padało i teraz jest pochmórnie ale ciepło i przyjemnie :-)
Mimo że mam urlop nie mogę przestać was podczytywać i napisać chociaż kika słów
Pozdrawiam i miłego Dnia wam życzę :-)

Dzien dobry,
slonce7_%28www.e-gify.pl%29.gif
pieknie swieci, jejku az wierzyc mi sie nie chce, ze juz tyle dni je mamy. Cos wspanialego !!!!
Dzis pobudka tylko na temp i jeszcze troszke poleniuchowalam a teraz kawka i WY. Mala jeszcze spi ( od czwartku wstawala o 6 rano bo wysoka temp) i juz jest lepiej. Owszem nadal na syropkach przecwgoraczkowych, no ale juz wczoraj wylonilismy sie rodzinnie na labedzie, oj bylo super. Zobacze jak wstanie dzisiaj, na razie czolko normalne, tak wiec nawet nie budze na Nurofen, mam tylko jeden problem nie chce jesc. Ostatnie dni to galaretki, jogurty, platki i tony arbuza. Mam nadzieje, ze to minie.

Czarodziejko
zapodaj przepis na tak wspanialego drinka, tak go zachwalasz, wiec ja dzis wysle M po skladniki, dziekuje

U mnie test owul wczoraj pozytywny, buzka sie tak pieknie usmiechnela ( szkoda tylko, ze na owul testach), wiec mocna kawka dla M, czerwone winko na dworze przy swieczkach a pozniej.....
milosc40.gif
, oto jak to u mnie wyglada Obserwacja cyklu - enpr.pl

Kate. Patrysia, Andzia, Mama, Natusia, Daria, 84Misia, Tasha, Axari, Ewcik, Piranha, Marzycielka, Czarodziejka, MissBella, Kociatka, Beatka, Truskaffka, Kinga, Martika, Patrysiak, Milla21, Misia_81, Czarna, Dafne i inne z gangu buziaczki i milego dnia

Ostatnia edycja:
natusia, dzięki, że pytasz :-* Ano Kaję niestety okrutnie nadal męczą te kolki, tej nocy miała bóle nawet o 2 w nocy co jej się wcześniej nie zdarzało. Co do akwarium to szef napisał mi "zrobimy tak by było dobrze więc proszę się nie martwić" więc mam nadzieję, że coś z tym zrobią a nie spróbują tylko mnie uspokajać tekstami w rodzaju "nic się nie stanie" :-) B-Complex na pewno nie jest za to odpowiedzialny, a to są takie skurczowe bóle jak przed @? Co do sukienki to czasem tak jest, że kupuje się inną jak się sobie wymarzyło a potem okazuje się, że to był strzał w 10-tkę, tak było np. z moją suknią ślubną :-)

Ewcik, jestem cały czas z Tobą!

Dafne
, jednak szkoda, że nie ma wcześniejszych tempek. Jeśli Twoje wcześniejsze tempki były w okolicy tej pierwszej (oznaczonej dwójką) albo tylko tyci wyższe to wykres jest super. Jeśli jednak były dużo wyższe to wykres może wskazywać na zbyt małą ilość progesteronu (mam tu na myśli sam kształt wykresu za granicą wyższych tempek, wysokość temperatur w fazie lutealnej oraz długość FL). Trzymam kciuki!

Czarodziejko
, super dzionek się Wam zapowiada! Ale mi smaka narobiłaś na ten makaron :-) - zjem wirtualnie bo na żywo chyba niewskazane przy tych kolkach córki.

Kasiu
, same dobre wieści - z córcią lepiej, owulka była a tempka pnie się w górę :tak:

A mnie Kaja przed chwilką znów obdarowała pięknym uśmiechem :-)

Piranha jesli masz chwilke, prosze pomoz....

test owul pozytywny w sobote, czyli wg opisu z testu... jesli pojawi sie buzka to przytulanka w dzien pojawienia sie buzki i nastepny dzien. OK, rozumiem, buzka w sobote, czyli przytulanka w sobote i w niedziele. Meczy mnie piatkowa temp, dlaczego tak spadla... czyzby owul byla w piatek a test dopierow wyszedl pozyt w sobote??? jesli tak to znowu nici, moj M ma leniwe zolnierzyki, choc mam nadzieje ze witaminki juz zaczely dzialac... no bo takie dawki, ze hoho. Dziasiaj jeszcze wiesiolek, syrop i cynk. Jutro juz tylko sam kwas foliowy a od wtorku (16dc) duphaston??? jejku... jaki teraz mam metlik w glowie, kurcze pewnie znowu doooopa i pudlo....A moze bez duphastonu???? Ale ja mam pytan, wielka niewiadoma?????

Witam. Dopiero dziś tu zaglądam, bo wczoraj czasu nie miałam. Znaleźliśmy z mężem na polu koło naszego domu dwa szczeniaki, jeszcze ślepe i głuche. Wzięliśmy je bo żniwa się zaczęły i byłoby po pieskach. Jeden niestety nie przeżył. Drugiego karmimy z butli dla dzieci. Mój Kuba na razie jest na wakacjach z dziadkami. Przyjeżdża 2 sierpnia i jak pies przeżyje to już nie będzie zmiłuj i go nie odda. A mi się nie bardzo to uśmiecha. Mieliśmy psa labradorka jeszcze 4 m-ce temu ale nam uciekł. No i rozczarowanie, rozpacz małego. Kupiliśmy chomiczka bo chciał jakieś zwierzątko. A kto teraz chomiczkiem się zajmuje? Mamusia...
A nie mamy ogrodzonego domu jeszcze i znowu pies nam uciekanie i powtórka z rozrywki... Ale żal było je tak zostawić:-(. No dobra nie zanudzam. Miłej niedzieli życzę wszystkim:-).
Buźka.

Natusia, witaj slonce.

ja bralam wit B comp od grudnia do konca maja, zadnych skutkow ubocznych u mnie nie bylo, ba wrecz przeciwnie to dzieki niej moje cykle sie pieknie uregulowaly i na testach owul pojawialy sie piekne krechy, grube, wyrazne. A cykle z 24 czasami 25 dni zrobily sie 27. Ja w niej widze sama pozytywna moc, bo nic innego nie lykalam.To wlasnie dzieki witB complex jestem coraz blizej mojej fasolki. Powodzenia i buziaczki

Ostatnia edycja:
reklama
Witaj Milla, no to masz malego szczeniaczka. Z jednej strony masz super, no a z drugiej to przybedzie obowiazek. Ja mam to samo z cora, ona chcialaby pieska ale co dalej???? Kto z nim bedzie wychodzil na spacerki i zbieral jego kupki do woreczka???? Odpowiedz jest prosta... bleeeee, ty mamusiu. Tak wiec nie ma pieska a sa rybki. Kazdy moze rzucic jedzonko, popatrzec i sie zrelaksowac.

Do góry