reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Piranha super,że mijają choróbska. Teraz trzeba korzystać z ładnej pogody ! Nie boisz się posłać Krzysia z kaszelkiem do przedszkolka ?

Nuuśka ale to ciacho musi być naprawdę wieeeeelkie ! Myślę że w następnym roku na pewno się spotkamy...może zrobimy zjazd BB...na przykład w Katowicach ?

Daria ja ostatnio robiłam tort ze Spidermanem i źle zrobiłam pajęczynę...ale mimo to wyszedł ładnie .... Miki superowa :tak:i na pewno PYCHA !!!

Ostatnia edycja:
reklama
Daria dla mnie planowanie otwrzylo oczy na wiele spraw ktorych wczesniej nie zauwazalam, i wiem sama po sobie, ze jesli uda sie wstrzelic w synusia bede przeszczesliwa, ale chyba najbardziej jak w koncu uda sie zajsc w ciaze :-( Mam nadzieje, ze teraz obralam dzieki pomocy piranhi plan dzialania by polaczyc obie te rzeczy bo kurcze po roku staran to juz swiety czas ! Gadaniem ludzi Ty sie w ogole nie przejmuj, co oni Cie obchodza ??? To Twoje zycie i tylko od Ciebie zalezy jak sie sobie ulozysz, jesli chcialabys miec szostke dzieci, nikomu nic do tego bo najwazniejsze zebys czula sie szczesliwa i spelniona a takie spelnienie daja dzieci ! :tak:

zakrecona uuuuuu :/ czyli jednak malpa nadeszla ? :( przykro mi, ale teraz kolejny cykl z pazurem ! Przepisuje Cie na grudzien, tylko podaj prosze date planowanej grudniowej @. :happy: A co do ciucholandow, ja wiem jakie perelki tam mozna nieraz znalezc ale ja wiem, ze sie do tego nie nadaje, zreszta tesciowa obrabia wszystkich podwojnie ! :-D

Dorcia pewnie !! ja jestem jak najbardziej za, a jak krystian bedzie za daleko to sie wymysli jakies posrednie miejsce, tak zeby kazdemu pasowalo :tak: Wlasnie z Ola ogladnelismy bajke, dochodze do wniosku ze na starosc dziecinnieje a Ł. do juz w ogole ( oni bajki zawsze razem ogladaja ) :p

krystianmartin moze nie 4 a 5, ale wszystko zalezy od temperatury, juz wole testowac pozniej zeby przynajmniej miec pewnosc, jeden tescior i koniec, a nie jak dotychczas jeden po drugim bo to bez sensu :/ a wynik i tak o dooooope roztrzasc.

LISTOPAD 2013

mamuśkamimi - termin @ 12.11 ( 2 cykl starań )
Nuuuśka - termin @ 17.11 ( 10 cykl starań )

Myfanwy - termin @ 17.11 ( 1 cykl starań )
Annette - termin @ 23.11 ( 1 cykl starań )

GRUDZIEŃ 2013

Kiraa - termin @ 01.12 ( 3 cykl starań )
matik2012 - termin @ ( 7 cykl starań )
zakrecona - termin @ 11.12 ( 1 cykl starań )
krystianmartin - termin @ 18.12 ( 20 miesiąc starań )

W OCZEKIWANIU NA STARANKA :

maggie2205 ( początek 2014)
milla21 ( początek 2014)
kate18 (wiosna 2014)
mamakaja (wiosna 2014)
Dorcia ( kwiecień 2014 )
roszpunka ( wiosna/lato 2014)
Airfix ( lato 2014)
gdusia ( lato 2014)

Ostatnia edycja:
Nuuusia widocznie ja cos namieszalam jak Ci podawałam bo ja dopiero w tym cyklu bede sie starala i będzie to 1 cykl :-) wvtym cyklu co sie właśnie skończył obserwowalam i analizowalam wszystko i staranek nie bylo ;-) Tak wiec już czekałam na @ zeby juz szybciej minela i zebym mogla zaczac swoje starania :-) termin @ to 11.12

Kurde robilam dzisiaj 4 test owulacyjny mam 13 dc i kurde jest jedna kreska a tej drugiej jest cien cienia cienia. Zamiast ta druga kreska bardziej powinna sie zabarwiac z dnia na dzien to ja coraz gorzej widac.... Czy to jest normalne??. Nusiaa mi mowila jak pytalam czy ciut moze sie roZnic miedzy jednym dniem a drugim ale taka wielka roznica miedzy 10 a 13 dniem????

1460103_10201608846641033_795212339_n[1].jpg Daria
a to mój torcik...dodam że robiłam pierwszy raz i wyszedł-jak wyszedł !

Nuuśka ja poważnie mówię o tym naszym "zlocie czarownic" !!!
Trzeba będzie wybrać jakąś miejscowość do której wszystkie chętne będą mieć najbliżej ...i już !!! Może na wiosnę uda się coś takiego zorganizować ???

Załączniki

• 1460103_10201608846641033_795212339_n[1].jpg
    1460103_10201608846641033_795212339_n[1].jpg
    26,4 KB · Wyświetleń: 59
Ostatnia edycja:
hej dziewczynki
wczoraj tempka spadła do 36,63 i trochę krwawiłam choć mało i dziś rano więcej i już skrzepy a od ok 15 znowu mało , dziwny ten cykl bo nawet bóli typowych na okres było minimum chociaż tyle w tym dobrego :tak:

No wczoraj tez się pokusiłam na test i nic nic więc lipa na bank
i już za tydzień znowu powtórka z rozrywki
napisałam do mojej Dr a ona poleciła mi sprawdzenie HSB? jakoś tak żeby sprawdzić czy są zrosty ale jak przeczytałam w Internecie o tym zabiegu to dziękuję bardzo
i przeciwciała sprawdzić ale to już miałam więc wie ze nic nie wiem dalej

Krystainmartin teraz na 100% będzie ok zobaczysz:tak:

Niuśka i za Ciebie trzymam kciuki żeby tempka rosła ładnie:-)

A te TORTY Wasz przepiękne dziewczyny
my na 2 urodziny zrobiliśmy 2 samochody :-) ale była radość chłopców brum brum krzyczeli :-D

Matik...co za wredna małpa przylazła....masz buty na obcasie ? To kopnij tą małpę z obcasa...żeby już więcej nie wracała...niech idzie tam gdzie jej wyczekują !

Ostatnia edycja:
dorcia bardzo ladny tort :)

nuska wiesz ja mieszkam w malej miejscowosci i kazdy sobie pol dodaje juz widze co oni tam gadaja a jak przyjezdzam do pl to kazdy sie patrzy jak nie wiem ;/ a juz widze jak beda gadac jak bedzie 4 :-D
co do dlugich staran to ja przy colinie tak dlugo zajsc w ciaze nie moglam masakra;/ zaczelismy od nadii roczku maz zaczal wyjezdzac za granice i czesto przyjezdzal ale sie nie udawalo boze ile ja testow nakupiłam ;/ pozniej zaczelam brac wapn i magnez witamine c itp i chyba 8 miesiecy sie nie udalo dopiero w 9 sie udalo to nadia miala 2 lata i miesiac;p ale warto czekac nawet tak dlugo :)

reklama
Dobry wieczór :-)

Ahhh jak szkoda,że już długi weekendzik za nami i jutro do roboty :wściekła/y:

Dziś od popołudnia śluz leciutko podbarwiony na brązowo, a zatem lipa i jutro pewnie @ zawita :crazy: Jak się z rana nie pojawi to zrobię teścior, ale cycki nie wyglądają ciążowo więc to raczej formalność.

Od przyszłego cyklu będę mierzyć tempkę, pewnie nie będzie całkiem wiarygodna ale poświecę się i pozwolę Małej wskoczyć do naszego łóżka żebym nie musiała tyle wstawać.

Jedno jest pozytywne, że jeśli jutro pojawi się @ to oznacza że testy owulacyjne dobrze wskazały owulację.

Buziaki :-)

Do góry