reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

zapomniałam dopisać - w końcu zebrałam się, żeby założyć konto na enpr i przywitała mnie właśnie taka fajna wiadomość:-) ciekawe czemu zamykają...Czyli zostaje ovu friend albo ff

reklama
Ewelin zapomniałam - KCIUKI mocno zaciśnięte za ciebie, żebyś długo nie musiała czekać na swoją królewnę, a poród żeby był szybki lekki! I koniecznie proszę o fotki córci, żebym mogła się napatrzeć i pomarzyć :-D Aljul ja też wizualizuję sobie córcie - będzie miała blond włoski i będzie podobna do m. :-D Tylko nikt w tą naszą córcią oprócz mnie nie wierzy :tak:ehhh..dobrej nocy dziewczyny!

małe liski u mnie też mąż nie za bardzo wierzy że nam się uda i tez sama zostałam na polu walki o marzenia:-). Wczoraj byłam u przyjaciółki która miała 8l synka i niedawno urodziła 2 córeczki (a chciała mieć 3 synów)...ależ je wyściskałam i wycałowałam - takie fajne są i tak dzidziusiowo pachną, a do tego mój 1,7r synuś tak się nimi usilnie chciał zajmować i biegał od jednej do drugiej, i smoczek im dawał i picie...kurcze znowu się rozmarzyłam i rozczuliłam nad tym widokiem jak taki maluszek dba o te kruszynki, że oczywiście z wrażenia całej nocki nie spałam:-)

ewelin kciuki mooooocno zaciśnięte

zakręcona fajne serduszka - też lubię takie pierdołki, a jeszcze bardziej lubię je sama tworzyć:-)

Ostatnia edycja:
Dorcia dzięki za info :-)
W takim razie ELMO OGROMNE GRATULACJE!!!!! Jeszcze niedawno się stresowałaś czy będzie chłopak a ten mały cud już jest z Tobą. Czyli jednak marzenia się spełniają.

Ja sobie piję kefir który mi juz uszami wychodzi ale to juz ostatni m-ac przed staraniami więc trzeba się spiąć. Ciekawe tylko jak długo będę się starać. Na sam widok tabletek mi niedobrze. :wściekła/y:

Aljul, Małe liski u mnie akurat mąż bardzo wierzy w te "czary-mary" i boję się, że go rozczaruję bo już jak byłam z Adasiem w ciąży to się nastawiał na dziewczynkę. Ja to nawet mam już w głowie wizualizację pokoiku małej:-D chociaż wiem, że nie powinnam się aż tak nakręcać. Bardzo bym chciała zeby nam wszystkim się udało:tak:Dopijam ten kefir i lecę sprawdzić jak vitagyn c mi ph obniża:-D Trzymajcie się papapa.

Aljul to chwal się - co robisz? Zajmujesz się czymś hobbystycznie?:-) Ja wierzę w nasze córcie, więc nie jesteś sama - jest nas przynajmniej dwie :-D Mam tak samo - mam koleżanki które mają córcie i to do tego taka fajne są to dziewczyny, że nic tylko wyściskać, wycałować!I tak też robię przy każdej możliwej okazji :-)

Milla ja wierzę w magię pozytywnego myślenia! Tak więc dziewczyny wizualizujemy sobie pokoiki naszych córci i jakiego koloru włoski będą miały, a co! marzyć nam wolno. Mój m. chce "Grzesia ", ale czuję, że w głebi serca siedzi i u niego marzenie o córci

..Przyszła mi taka myśl do głowy, że dawno temu kobiety marzyły by mieć synów szczególnie jako pierworodnych, a teraz mam wrażenie że sporo kobiet marzy o dziewczynkach (że to się jakby odwróciło, tak mi się wydaje). Nawet tu na forum znacznie więcej jest dziewczyn które marzą o córkach

Milla ja wlasnie wcinam serek wiejski:-p a jak dlugo juz masz diete i bierzesz suplementy? W marcu zaczynasz starania? Ja diete od polowy stycznia wprowadzilam ale jeszcze nie taka scisla a suplementy od lutego i tak mysle czy nie za krotko ta dieta i tabsy jesli staranka od polowy kwietnia... a z drugiej strony pewnie za pierwszym razem sie nie uda. Ja tez mam vitagyn c ale chyba pozostane przy rephreshu podczas staranek :tak:

Milla mój M w 2 ciąży też czekał razem ze mną na córeczkę ale marzymy o tym od zawsze, on zawsze mówił że jego córka będzie miała takie kręcone blond włoski jak ja a mi marzy się żeby miała takie oczka jak ma mój M i chłopcy - maja piękne długie, gęste i ciemne rzęsy - tak że tuszu nie musiałaby używać

małe liski w zasadzie to łapie się tego co jest mi potrzebne na daną chwilę i nie mam żadnych zdjęć swoich prac - w tej chwili robię płatki do kwiatków z tasiemki i mam zamiar nimi ozdobić sweter i bluzkę, i troszkę dorabiam jajka i bombki karczochem - tak na odstresowanie:-) - jak coś zrobię to dodam zdjęcia
....mi też się wydaje że teraz więcej dziewczyn marzy o córci:-)
a zauważyłam że dostajemy co innego jak chcemy ...tak jakby ktoś cały czas nas testował;-)

IMG_4223.jpg
to zdjęcie mojego młodszego słodziaka kilka dni po jego narodzinach

Załączniki

• IMG_4223.jpg
    IMG_4223.jpg
    23,7 KB · Wyświetleń: 49
Ostatnia edycja:
Male liski zgadzam sie z Toba ze teraz wiecej kobiet marzy zeby miec choc jedna corke. W moim otoczeniu wsrod znajomych wiekszosc chlopcow i kazda z kolezanek marzy o drugiej corci :tak: gdzie sie nie pytam to kazda mowi ze chcialaby miec corke rzadko kiedy synka a jesli chodzi o dzieci tej samej plci to zazwyczaj chca 2 dziewczynki. Ja tez wierze ze kazdej z nas sie tutaj uda zaplanowac corcie zobaczycie :-) na razie pomarzmy o rozu :-D
Ewelin powodzonka kochana!

reklama
Do góry