reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Katriina miałaś naprawdę bardzo bardzo dużo szczęścia.
Ja zaczynałam swoją przygodę z niedoczynnością od dawki 8 lta temu od dawki Eltroxin 25 a w tej chwili jestem na dawce 100 przez 5 dni a w weekend 122 i od kilku dni znowu czuję jak serce czasami łomocze więc po świętach muszę koniecznie zbadać hormon bo pewnie znowu coś jest na rzeczy
A teraz masz zamiar rodzić naturalnie? Ja mam traumę bo podczas porodu moje dziecko zostało pociągnięte i długo z tym walczyliśmy żeby wyszedł na prosto - teraz jest już ok - dlatego za drugim razem to lekarz poradził mi podczas rozmowy żebym zdecydowała się na cc - i nie żałuję:tak:

reklama
Aljul ja wlasnie tez zastanawiam sie nad cesarka. Mam złe wspomnienia z 1 porodu jak i w bliskim mi otoczeniu doszło do kilku niedotlenien w czasie SN ...:/

iweet GRATULACJE!!!!! Bardzo się cieszę że się udało i będzie córeczka:tak:

coccinella ja ze swojej strony polecam cc - ja to ja (chociaż szybciej doszłam do siebie po cc niż po porodzie sn) ale najważniejsze że dziecku nic nie było

Ostatnia edycja:
Iweet - bardzo się cieszę, że Twoje marzenie się spełni i będzie córeczka :-)

Aljul, Cocinella - ja chyba też zdecyduję się na cc, bo na samą myśl o sn jestem w stresie. Uważam, że dobro dziecka najważniejsze!

Aljul - naprawdę dużą masz tą dawkę leku :-( a wszystko wskazuje na to, że nadal coś jest nie tak - koniecznie zrób badania i idź do endokrynologa. Mi po zmianie dawki na odpowiednią, kołatania dość szybko odpuściły.

Katrinna ja mam ta dawkę około 5 m-cy i za 6 m-cy miałam znowu zbadać tsh u rodzinnego a w lipcu dopiero wizyta u endokrynologa.
Co do cc to ja na początku jak byłam w 2 ciąży to chciałam bardzo rodzić sama ale z czasem zaczęłam się wahać i bałam się żeby sytuacja się nie powtórzyła - to lekarz uświadomił mi że raczej może mi nic z tego porodu sn nie wyjść po tym co spotkało moje dziecko. Wahałam się do samego końca ale to mój synek za mnie podjął można powiedzieć decyzję :tak: - bo przyszedł na świat 2 tyg przed terminem z niemałą wagą urodzeniową i to było głównie powodem do cc. Ja się bałam cc ze względu na to gadanie ludzi - że cc jest okropne i długo się po nim do siebie dochodzi i że lepiej rodzić samemu - ja mam za sobą jedno i drugie i wiem że nie taki diabeł straszny jak go malują jeśli chodzi o cięcie:tak:

reklama
Do góry