reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

reklama
Witajcie niedzielnie - mamy Świętego :)!!!

Aljul zapomniałam odpisać ci na twoje pytanie o włosy - bardzo dobre i drogie :) są tabletki ineov l'oreal na gęstość włosów - już po miesiącu zobaczyłabyś sporą różnicę, po 3 miesiącach efekt jest naprawdę super. Ale ponieważ jesteśmy starające się :) to pewnie nie jest wskazane łykać jeszcze inne substancje, które nie wiadomo czy wpływają prodziewczynkowo czy prochłopczykowo...Do stosowania na włosy - bardzo dobre są płukanki ziołowe np. z pokrzywy, maseczka z żółtka jajka i oliwy z oliwek - tylko trzeba stosować te naturalne kosmetyki regularnie, na efekty trzeba troszkę poczekać

Nusia z chęcią i ja się dowiem czegoś w temacie zabezpieczania przed kleszczami, może dziewczyny coś podpowiedzą...słyszałam kiedyś o spray-u na kleszcze do kupienia tylko u nas na allegro, podobno skuteczny, ale słyszałam o nim pare lat temu, nazwa uciekła już dawno z głowy

Zakręciu dobrze, że mi przypomniałaś, zerknę na priv zaraz..

Gdusiu a czy na pewno ta ilość replensu na czubku palca to nie za mało :)? Ja z chęcią wykorzystałabym przynajmniej pół aplikatora, żeby mieć pewność, że ph - wszędzie :) -na pewno obniżyło się ( u ujścia szyjki jest wyższe) zapytam o to przed staraniami Pirahnię - jaką maksymalną ilość możemy zastosować

Matik jak ty dziewczyno upilnowałaś tych wszystkich chłopaków :D?! Podobała się impreza twoim chłopakom?

Oczy niebieskie dziękuję :-) stres mnie momentami przez te hormony zjadał, dlatego tak poleciałam na te badania jak wściekła:szok::-D gdybym ich nie zrobiła, to na pewno by staranek nie było, bo wyniki z 3dc były kiepskie, ale teraz wiem, że ważne są te hormony przed owulacją. udało się nieźle wstrzelić. dieta bardzo, bardzo rygorystyczna, ph śluzu wczoraj sprawdzałam i było 7,5 te moje naturalne, więc jeszcze na noc odrobinkę sody zapodałam, owu była miedzy 21 a 23. po 23 ciej ból ustąpił, po 21wszej wracałam samochodem z urodzin, bo mój m z racji staranek pozwolił sobie na drinka, a mi nie pozwolił pić, bo ja już się zafasolkowałam i teraz muszę się zaimplantować:-Dtak mi powiedział. jest pewien, że się udało, zobaczymy:tak:
a JONASA nie sprawdzałam. bo on chyba się opiera na podaniu dniu owulacji, a ja nigdy nie umiem jej przewidzieć. a teraz można gdzieś sprawdzić Jonasa dla mnie? ciekawe co on mówi? ma może któraś z was dostęp?

z tym lodem to mój m myślał,że ja żartuję...hehehe. ale miał minę jak mu dałam worek lodu zawinięty w kocyk:))))
ubranka chłopięce też były pod materacem:-D
maran - ładne testy, a nie zrobiłaś testu jeszcze koło 23ciej? bo u mnie jak są kreski już takie same, to za dwie godziny zawsze ta druga jest jeszcze mocniejsza, a już 3-4 godziny dalej słabnie,na pewno był u Ciebie pik.zdrówka.

my mieliśmy gości, ale już pojechali, zjedli i się zwinęli, popołudnie na lenistwo przeznaczam:-D
miłego spokojnego popołudnia życzę

Ostatnia edycja:
Ilaczek, musi się udać!! Taka pozytywna energia bije z twoich słów, ze nie muzę być inaczej

Małe liski, no właśnie też myślałam o tej optymalnej ilości replensu, bo z jednej z strony trochę strach, że powybija wszystko, a z drugiej jednak ważne żeby te pH było dość niskie... myślę, że może trzeba po @ do kilku dni przed owu robic tak ja kz rephreshem - 1 lub 1/2 aplikatora co 3 dni, potem w dniu staranek 1/2 aplikatora i po starankach na koniuszku palca... Jeśli doszedł by do tego lacibios femina doustnie i np. lactovaginal to moze było by dobrze? niech Pirania doradzi :tak:..
A jak z tym tamponem limonkowym? Jeśli staranka wypadły by 3 dni przed owu to muszę do owu pilnować pH, więc co ile mam zmieniać ten tampon? :sorry:

Ja już mam doła przed jutrzejszym dniem w pracy.... jakiś taki niepokój we mnie jest zawsze w niedziele popołudniu :(

Dołączam do pytań Gdusi plus jeszcze jedno - jak w końcu poradzić sobie z nasączeniem tamponu nie zdejmując nie przerywając tej folii :)?

Ilaczek podaj mi na priv pełna date urodzenia wraz z godziną to CI Jonasa sprawdze :) a Ty wiesz dla mnie te testy 20ml są lepsze niz 30ml. Dzis cały dzien mam "Balon" w podbrzuszu, ale to jeszcze nie taki typowy ból owulacyjny, wczoraj robiłam test o 00:30 ale kreska była slabsza niz ta z 21szej za to rano o 9tej była tak samo mocna, ale to pewnie przez mocz bo był po 4-5 h skondensowany o 14 te keski też mocne sa wiec juz sama zgłupiałam czy ten pik byl wczoraj czy dziś... zobaczymy kiedy pojawi sie ten charakterystyczny ból owulacyjny, ale sluz mam białko jaja I rozciągliwy przeźroczysty z bialymi drobinkami niekiedy ;) no a co do Ciebie to tez poczułam mega spokoj, że wszystko tak sie ladnie poskladało w całość... ja nie dam rady tak sprawdzić hormonów bo u mnie to sie czeka 2-3 dni wiec nic mi to nie da... a tez bym chciała tak sobie sprawdzić...

reklama
Do góry