reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Arya chyba jak ze wszystkim. Na Jednych działa na innych niestety nie. Ale ten koktail to dwa razy wywołałam poród. Od wypicia to po 4-6 h miałam skurcze. Wiec w przypadku przenoszenia to napewno lepsze niż wywoływanie w szpitalu

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
Słyszałam o nim i wiem że jedni chwalą a inni przestrzegają . Ja się go bałam , z moimi odruchami wymiotnymi nie chciałam skończyć na wymiotach z biegunka. Jego działanie jest takie , że rycyna zmusza do skurczu jelit i całego brzucha. Co powoduje skurcze macicy . Ale akcja może się zakończyć różnie . Dziecko bardzo źle to znosi :(. Tutaj jest wręcz to zabronione i położne przestrzegają . Jeśli tak bardzo się komuś spieszy to może dostać w szpitalu czopek na wywołanie :) . Podobno w Polsce dziewczyny stosują ten koktajl ale na forach ile za tyle też przeciw .
Ważne że na Ciebie zadział bez skutków ubocznych ;)

reklama
Wiecie co tak najbardziej pomogło mi przy porodzie radzić sobie z bólem. DZIECKO :)
Mam taką fajną klientkę Panią psycholog , której siostra dodatkowo jest dula (nie wiem czy w pl ktoś taki istnieje. Pomaga przy porodzie jak położna ale jest też takim duchowym wsparciem) .
Więc ona powiedziała , że mam zamienić się z dzieckiem miejscem -mentalnie. Przeżyć to co ono przeżywa i pomoc mu w strachu. Bo dla dziecka to ogromny strach i ból tak jak dla nas. Z tą różnicą że my to rozumiemy a ono nie. I tak mówiłam do niego przy skurczach , że jestem z nim żeby się nie bał , iż wiem , że jego domek wali się -kurczy. Że mamusia pomoże mu zeby się uspokoił -mówiłam mu i masowalam brzuch. Przy bólach partych myslam o tym , żeby mocno przeć i pomóc mu szybko wyjść , bo jego to boli i jest przerażony . Żeby jak najszybciej mieć go w ramionach by poczuł się bezpieczny itp. To tak w skrócie . Jest mnóstwo opracowań w necie na ten temat :jak mądrze pomóc dziecku przyjść na świat. Na mnie to działało . I teraz też tak będę się starała :)

A ja juz nie chciałabym rodzić naturalnie [emoji17] mimo że nie były to aż tak traumatyczne przeżycia jakoś się zblokowalam w tym temacie, chyba że coś się odmieni.

Napisane na E2105 w aplikacji Forum BabyBoom

A ja juz nie chciałabym rodzić naturalnie [emoji17] mimo że nie były to aż tak traumatyczne przeżycia jakoś się zblokowalam w tym temacie, chyba że coś się odmieni.

Ja po pierwszym porodzie , nie chciałam więcej dzieci . Skutecznie przez 15lat ;) taka trauma , że można by było opracowanie z psychologii zrobić :(. Zawsze mówiłam , że tylko cesarka w następnej może mnie uratować ;) . Jednak ja tak jak Katja , boję się blizny. Nigdy wcześniej o tym nie myślałam ale przy ciąży z małym podrapałam mocno brzuch . Rano myślałam , że to rozstępy i w panice pobiegłam do mojej koleżanki kosmetyczki , żeby szybko coś z tym zrobiła . :) Miała kupę śmiechu . A ja uświadomiłam sobie , że nie bardzo z cesarką :) . Stwierdziłam , że mogę poprosić o zzo i rodzic po ludzku :)
Niestety nie dostałam , bo położna mnie namówił że bez sensu bo zaraz będzie i tak dzidzia :) . I to był mój błąd hihi. Ale teraz się nie dam wrócić bez zzo nie ma rodzenia :)

Ostatnia edycja:
Ja rodzilam oba sn bez znieczulen, bo oczywiście było najpierw za wcześnie potem za późno [emoji2] a blizne mam w tym miejscu i tak wielką bo miałam wycinane fałdy tłuszczu po ciaxach. I teraz gin powiedział że gdyby była cc to w miejscu tej blizny co mam.

Ja cc super wspominam po 24h wstalam jak wstawalam.to az zaklnelam siarczyscie ale potem ok po 7 dniach juz nawet bzyku z mezem bylo wiec nie narzekam blizne mam malutka niewidoczna.Jedynie podczas cc dali mi za duza dawke leku znieczulajacego i troche odplywalam i darlam sie potem " dajcie mi jakiegos speeda , dajcie mi cos bo odlatuje" ale musieli miec ze mnie beke:D

ganngov3t4agl1lv.png

Arya No z tym wywoływaniem nigdy nie wiadomo- jak sie da to lepiej jak dzidzia sama sie orzygotuje i sie wszystko zacznie. Mi akurat bez jakiś skutków ubocznych pomogło a walalam to niż oksytocynę.
Super podejście masz- musze poczytać o tym "myśleniu".
Ja to miałam szybkie dwa porody a jak przyjdzie mi myślec o trzecim to bym wolałam cc bo nigdy jednak nie wiadomo jak to sie potoczy wszystko buuuu....

Katja dobrze ze juz nie plamiesz:*Ciesz sie powoli z ciazy i nie stresuj:)

Ja tez mialam CC bo dziecko duze a ja za wąska w biodrach.Zle wspominam..po tyg chodzilam wyprostowana dopiero..brrr

Mąż jutro wyjezdza o 4 rano juz a testy owu jeszcze nie pokazuja:( takze zas lipa w tym msc..

Kurczę wie któraś jak to jest z ta suplementacja podczas karmienia piersią? Ogólnie na opakowaniach pisze w przeciwwskazaniach ciąża i kp. Na genderdeaming piszą ze mozna ale ja nie wiem czy to bezpieczne dla dziecka jak go karmie. Nie chce teraz nic brać bo zbyt często karmie ale myśle zeby po nowym roku ale mam dylemat czy to nie zaszkodzi? Wie cos ktoś [emoji4]

reklama
Katja dobrze ze juz nie plamiesz:*Ciesz sie powoli z ciazy i nie stresuj:)

Ja tez mialam CC bo dziecko duze a ja za wąska w biodrach.Zle wspominam..po tyg chodzilam wyprostowana dopiero..brrr

Mąż jutro wyjezdza o 4 rano juz a testy owu jeszcze nie pokazuja:( takze zas lipa w tym msc..
Dziękuję. Czekamy na Ciebie Millo ❤️

Do góry