reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

:elvis:a ja dzis sobie drinkuje ;-)
w jakiejs babskiej gazecie znalazlam przepis na metaxe z sokiem ananasowym i limonka mniam:rofl2:
A u mnie cos dziwnego sie dzieje, nie lubie alkocholu. A dzis naszla mnie ochotka na biale wino, dobrze ze maz mial cos jeszcze w lodowce. Normalnie nie pije, ale dzis mi smakuje.:elvis::elvis:

reklama
A u mnie cos dziwnego sie dzieje, nie lubie alkocholu. A dzis naszla mnie ochotka na biale wino, dobrze ze maz mial cos jeszcze w lodowce. Normalnie nie pije, ale dzis mi smakuje.:elvis::elvis:

Beatko czyżby ci się smaki zmieniały :-):-p?
K_asia rozerwać się trochę, zrelaksować nigdy nie zaszkodzi
Spokojnych snów wam życzę. Czekam na raporty jutro rano. Papa

Czesc dziewczymy, wlasnie sie obudzilismy. Czemu noce tak szybko mijaja? Temp. spada, dzis mialam rano 36.7 C wiec czekam na @. Dzis jade kupic testy owul. pewnie sie przydadza. Nie ma co sie oszukiwac, chyba ze to normalne. Raz moze bedzie spadac a raz rosnac, tez gdzies o tym czytalam. Zycze Wam udanego dnia.

Czesc Laski :happy2:

:elvis:a ja dzis sobie drinkuje ;-)
w jakiejs babskiej gazecie znalazlam przepis na metaxe z sokiem ananasowym i limonka mniam:rofl2:

tej to dobrze :-) Ale bym się napiła drina, no chociaż zimnego piwa..i do tego zapaliła papieroska....:-p:sorry2:
A co mam! Codziennie rano sklep ze zdrową żywnością:sorry2: owoce, platki, chlepy zarniste, serki bez tłuszczu, jogurty :-p:sorry2:wrzywa do podgryzania, orzeszki, kiełki i takie tam...:sorry2:

NiaNia to miala farta, od samego poczatku wiedziala ze jest w ciazy. Chyba jest jakims jasnowidzem.

:-)to chyba nie do końca tak..

Bo miałam dwie wersje myslenia :
- Mialam momenty, ze po prostu nie zakładałam, ze moze być inaczej. Przeczytałam ksiązkę o planowaniu płci + robiłam testy , znałam długosc zycia/dojrzewania plemników, jajeczka etc. wiec przy założeniu że oboje jesteśmy zdrowi nie mogło być inaczej :tak: Dlatego tez twierdzę, ze jesli ktoś dokładnie przeczyta tą ksiązkę i robi testy owu - a oboje parnerzy sa zdrowi i nie ma żadnych medecznych problemów - NIE MA OPCJI, ZEBY W CIAŻE NIE ZAJSC!!:rofl2:
- drugie myślenie było takie ( i co najlepsze pozostało mi do dziś:-p) że wydaje mi się to takie nierealne :zawstydzona/y::-):tak: i chyab dopoki mi brzuch nie urośnie nie uwierzę :-D:-p:rofl2: cała ja :sorry2:

Czesc dziewczymy, wlasnie sie obudzilismy. Czemu noce tak szybko mijaja? Temp. spada, dzis mialam rano 36.7 C wiec czekam na @. Dzis jade kupic testy owul. pewnie sie przydadza. Nie ma co sie oszukiwac, chyba ze to normalne. Raz moze bedzie spadac a raz rosnac, tez gdzies o tym czytalam. Zycze Wam udanego dnia.
Spokojnie Beatka. Nie szalej kochanie. To jezscze nic nie przesadza. Wstrzymaj się jezscze z zakupem testów owulacyjnych, w razie czego zdązysz kupic.
Poczekaj tez z ciązowym do soboty czy niedzieli.

Mozesz zrobić jedną rzecz i to nawet zaraz ! Idz gdzies na badanie krwi i zrób sobie bete, wtedy dowiedz się od reki czy cos w twoim brzuszku zamieszkało :-))

Spokojnie,tak jak mówi NiaNia, jeszcze nic nie zakładaj. Ta temperatura nie jest wyrocznią. I owszem, może spaść (przy zagnieżdzeniu się zarodka, może być nawet lekkie plamienie)

NiaNia, no niestety,to nie jest tak oczywiste, że udaje się mimo że wszystkie znaki na niebie i ziemi wskazują że idealny czas.No wiesz..jeszcze te plemniczki musza długą droge pokonać, przebić się i takie tam. No i najważniejsze, nawet jeśli dochodzi do zapłodnienia..to aż 40% obumiera śmiercią naturalną (nawet możemy o tym nie wiedzieć bo przychodzi @)To normalka, eliminowane są osobniki najsłabsze, o złym genie itd.

Czasem też bywa, że pozornie wszystko jest w porządku,a następuje blokadka gdzieś tam..i znów pojawia sie wredna @.

No oczywiście, wtedy gdy się nie planuje, to zdaża się za pierwszym razem i pomimo zabezpieczenia. Ale to już inna bajka.

Ale oczywiście bardzo dobrze myślałaś NiaNia, tylko pozytywne myślenie MUSI SIĘ UDAĆ prowadzi do sukcesu :))

Miłoego dzionka dziewuszki.
A u mnie bez zmian, brzuchalo pobolewa.Może to dobry znak?10dni do testu..uffffff

Moze macie racje dziewczyny. To wszystko jest jakies pokrecone. Jednak dzieki za wsparcie. Ale tescior ciazowy chyba kupie dzis- jeszcze pomysle. Milego dnia.

Czesc kobitki :)
Kasia, Beatka, trzymam kciuki!! Bedzie dobrze!

Ja równiez nadaję zpoza granic naszego pięknego kraju - z Anglii.
Mieszkamy tu od roku. Duuuzo łatwiej sie żyje. Tylko tęskno...

Co do mojej faskolkowej sytuacji, to łudzę sie, ze cos sie w moim brzuszku dzieje, ale nie sądzę.. wydaje mi sie, ze miałam dość późno owu, ok 15, 16 (pierwszy cykl po odstawieniu tabletek) a bzzbzz było ok 8 dnia.. ale oczywiśćie całe mnóstwo objawów :))
W kazdym razie jeśli nie teraz, to od przyszłego cyklu zaopatruję sie w testy i działam :)))
Buźka pozdrawiam

wiatjcie kobiety!
JAk tam zafaslkowane? robcie testy bo tzreba opijac:)
NiaNia jak samopoczucie? mdlosci? wymioty?

reklama
Do góry