reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

reklama
Biorę garściami róż.
Przeczucia mam jednak na kolejnego synka.Ale nadzieja umiera ostatnia.Oprócz tego żyję w stresie czy aby wszystko ok i czy serduszko bije.Musiałabym co tydzień mieć usg,żeby być spokojną. 3 tygodnie to dla mnie cała wieczność.
A to tylko przeczucia, czy masz zdjęcie z usg, na którym lekarz coś widzial?

@Megi_Meg ja tam mimo wszystko jestem szczęśliwa. Rodzic to by chciał parę, ale patrząc z perspektywy późniejszych lat to widzę że związki sióstr są mocniejsze niż rodzeństwa mieszanego. Wiadomo że są wyjątki jak wszędzie, ale w moim najbliższym otoczeniu tak właśnie jest. Poza tym córka przeszczęśliwa więc jej szczęście jest też moim [emoji3590]
Ja sobie nie wyobrażam siostry z moim starszakiem, bo oni siebie kochają nad życie :) Czasem sobie dokuczaja,ale generalnie jest super.

A ja mam owulacje ( chyba wszytko wraca do normy ) aż z tej okazji otworzyłam wino [emoji23] teraz mam głupoty w głowie x2 [emoji23][emoji23]

U mnie wyglądało to tak
Dzień owulacji SYN
Dzień przed owulacją 2 SYNOWIE
4 dni przed owulacją CÓRKA
3 dni przed owulacją SYN
Staraliśmy się o drugą córeczkę więc byłam pewna że 3 dni przed owulacją będzie córka, bardzo się zdziwiłam gdy na badaniach prenatalnych pani doktor powiedziała mi że to chłopiec.Obecnie ma 16 miesięcy.Już nie będziemy planowa płci bo znowu może być chłopczyk.Poza tym,jestem po 3 cesarkach. W dniu owulacji mam zawsze charakterystyczny ból jajnika.

U mnie wyglądało to tak
Dzień owulacji SYN
Dzień przed owulacją 2 SYNOWIE
4 dni przed owulacją CÓRKA
3 dni przed owulacją SYN
Staraliśmy się o drugą córeczkę więc byłam pewna że 3 dni przed owulacją będzie córka, bardzo się zdziwiłam gdy na badaniach prenatalnych pani doktor powiedziała mi że to chłopiec.Obecnie ma 16 miesięcy.Już nie będziemy planowa płci bo znowu może być chłopczyk.Poza tym,jestem po 3 cesarkach. W dniu owulacji mam zawsze charakterystyczny ból jajnika.

U mnie 3 dni przed owulacją - córka, a może i nawet więcej dni, bo starania były od zakończenia miesiączki do 3 dni przed owulacją. Teraz chce spróbować "ustrzelić" w samą owulację, zobaczymy co z tego się rozwinie :)

reklama
My tak bierzemy się za to trzecie jak wybiera sie sójka za morze :p byłam ostatnio chora, brałam antybiotyk, jeszcze mam wezly powiększone w organizmie po tej chorobie. Ostatnio internista kazal poczekać aż wezly się wchloną i zrobic moroflogie, crp i ob. A jak za 3 tygodnie się nie wchłonia to dalsza diagnostyka. Ale po ostrej angine chyba tak może być, przez 2 dni ledwo żyłam i 39 stopni gorączki. Naszczescie po antybiotyku była szybka poprawa. 10 dni brałam i mija 10 dni od skończenia antybiotyku.
Mam teraz okres ale chyba po okresie zrobie te badania i jak będą ok to coś tam zaczniemy działać, tak powoli bez spiny, bez celowania w dni plodne, tylko z jakims odstepem kiedy będzie czas i checi, bo te węzły widzę że i tak są już mniejsze (pod pachami mialam ok 1.5 cm a teraz mam mniej niż 1 cm na moje oko) i czuje się zdrowa. Bo czytałam że wezły długo potrafią się wchłaniac a jak tak będę co chwila odwlekac i być 100% zdrowa to się nie da, bo przedszkolaki będą co chwila coś przynosić.

A co sądzicie że w pełnie jest większa szansa na chłopca? Bo mi teraz owulacja w pełnie wypada :p niby jak patrzyłam to w przypadku syna mialam owulacje przed nowiem, z córka chyba tu po nowiu :p

Do góry